Hopp til innhold

Nettside på minutter!

Nå er det blitt enda enklere å Mekke en webside via
vår nye veiviser for Mekke.no. 



Filområde

Filområde er en av mange praktiske funksjoner i mekke systemet. Med denne funksjonen kan man enkelt dele filer med sine ansatte eller kunder. Unike brukere og muligheten til å angi individuelle rettigheter gjør det enkelt å kontrollere informasjon som legges tilgjengelig. Ved bruk av filområde åpner det seg helt nye muligheter for deg eller ditt firma.

Hvordan legge til filer?

Velg filområde, filer. Trykk deretter "last opp fil" og "bla igjennom". Til slutt trykker du på last opp knappen. For å laste inn flere filer samtidig trykker du på "flere felt".

Hvordan legge til mapper?

For å legge til nye mapper må du trykke på "ny mappe" knappen. Deretter skriver du inn navn på mappen. Til slutt trykker du på lagre knappen. 

Hvordan flytte filer/dokumenter? 

For å flytte filer høyreklikker du på den filen du vil flytte og velger "flytt". Deretter velger du den nye filplasseringen ved å trykke på en av de andre mappene. Til slutt trykker på "flytt hit" knappen.

Hvordan legge til/slette brukere? 

Gå til filmområde, brukere. Under "ny bruker" velger du navn, innloggingsnavn og passord. Deretter velger du lagre endringer. For å legge til flere brukere samtidig velger du "legg til flere felt". For å redigere eksisterende brukere endrer du den informasjonen du ønsker og trykker deretter på "lagre endringer" knappen.

For å slette brukere velger du avkrysningsboksen "Slett?" til høyre for innfylingsboksene og velger deretter "lagre endringer".

 

Hvordan fungerer rettigheter? 

I filområde er det, som nevnt ovenfor, mulig å gi tilgang til bare noen brukere. Rettighetene bestemmer man vet å trykke på mappen/filen en ønsker å gjøre tilgjengelig. Deretter velger man "rettigheter" i høyre hjørne. Når man trykker på knappen popper det opp et popup vindu. Her velger man rettigheter fra scrollmenyen ved å trykke på pila til høyre for teksten. Hver bruker har hvert sitt valg. Her finnes det tre valgmuligheter: ingen valgmuligheter, lese, lese og skrive, hvorav det første alternativet har størst begrensninger. Med denne innstillingen er det ikke mulig for brukeren å se tilgjengelige filer. Her merker mekke automatisk av for at disse endringene også skal gjelde undermapper. Dette endres enkelt ved å fjerne krysset å velge "lagre endringer".

 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter