Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gratis SSL-sertifikat til alle våre web-kunder!

Diverse

15. februar 2017

Lets Encrypt logo
Lets Encrypt logo

  • Gratis SSL-sertifikat fra Let´s Encrypt.
  • Nettsider blir sikrere med kryptert overføring.
  • Brukeren får større tillit til din nettside og ditt firma.
  • SSL på nettsider gir bedre søkemotoroptimalisering (SEO-score).

Hva er SSL (og TLS)

Iflg. Wikipedia gjør SSL og TLS protokoller at man får sikker kommunikasjon på Internett ved at innholdet blir kryptert ved overføringen.  
Dette gjør at man kan f.eks. kan laste ned mail fra sin mailserver uten at noen kan «tjuvlytte». Man kan også bruke SSL for å få sikret kommunikasjon til nettsider slik at f.eks. innhold du fyller inn i et svarskjema, eller bestillinger du gjør med ditt kreditkort ikke kommer på avveie. Når man bruker et SSL-sertifikat på en nettside vil nettadressen begynne på https (istedenfor http).

Hvorfor kryptere websider?

Hvis du tar imot bestillinger, sensitiv info eller kortbetaling via dine nettsider er det viktig at denne overføringen er kryptert. Du kan også risikere at brukere som ser på (laster ned) din nettside får med seg virus eller spion-programmer (trojanere) hvis nettsiden ikke er kryptert. Google har allerede begynt å advare brukere av sin nettleser Google Chrome om faren av å gå på vanlige http-sider uten kryptering og Google skriver: Når du laster inn en nettside over HTTP, kan noen andre på nettverket se på eller endre området før den kommer til deg. Denne  svakheten kan brukes til å injisere ondsinnet programvare sømløst via ukryptert web-trafikk.

GDPR-direktivet - håndtering av persondata

Den 25. mai 2018 trer det nye EU-direktivet om persondatahåndtering (The General Data Protection Regulation) i kraft. For å sikre at ikke kundens persondata kommer på avveie fra din nettside, er det viktig at info kunden legger inn via skjemaer på dine nettsider, blir kryptert ved overføring til deg. All informasjon som har et snev av personopplysninger i seg skal være kryptert når det er lagret og ved overføring. 

SSL gir bedre Google-score (SEO) for nettsider.

En annen god grunn for å kryptere nettsidene er å komme høyere opp i Googles ranking av søkeresultater. En kryptert nettside vil nemlig gi deg høyere rating hos Google - altså være en viktig faktor for nettsidens søkemotoroptimalisering (SEO).

Hvorfor bør du kryptere e-post?

Du tenker kanskje at det ikke er så farlig med din mail hvis noen skulle «spionere» på deg da du ikke sender veldig sensitiv info på mail uansett?
Vi har i det siste året hatt kunder som har mottatt mail fra en medarbeider i bedriften som har spurt om info eller pengeoverføring, men som viser ser å være noen andre som har hatt tilgang til kundens epost-historikk. Inntrengeren vil dermed kunne lese seg frem til hvem som har hatt kontakt med hvem i bedriften, hvordan de normalt kommuniserer og hvem som har tilgang til f.eks. pengeoverføringer. I et tilfelle ble det av den godtroende medarbeideren satt igang overføring av penger som heldigvis ble stoppet av bankens kontroll-rutiner. Vi har i flere år hatt mulighet for SSL for nedlasting og TLS for opplasting av mail slik at den blir kryptert, men du må velge å slå det på i ditt mailprogram hvis det skal funke.

Gratis SSL-sertifikat fra Let´s Encrypt.

Vi tilbyr nå gratis SSL-sertifikat til alle kunder som har nettsider hos oss. Dette vil bli installert automatisk til alle i løpet av kort tid. Si ifra hvis du ikke ønsker det. 
Den eneste grunnen for å ikke ha SSL-sertifikat fra Let´s Encrypt er hvis man skal være sikker på at alle kunder med gamle opreativsystem og gamle versjoner av nettlersere skal få tilgang til din nettside. Ilfg. våre undersøkelser er det ca. 0,1-0,2% av besøkende på våre webservere som vil ha dette problemet. Disse besøkende vil forøvrig sannsynligvis ha problemer med å besøke mange andre nettsider også og bør jo derfor oppgradere. Dette gjelder f.eks. brukere av Internet Explorer 8 eller eldre som kjører det på Windows Vista eller Windows XP. 

Her kan du teste SSL og dens konfigurasjon på et valgt nettsted

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker å få mer info eller for å få et SSL-sertifikat-installert på dine nettsider.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn