Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Artikler

Svarer weben din på spørsmålene fra kundene?

Markedsføring, Mekke-tips

19. november 2020

Hvor mye informasjon du trenger å gi kundene på weben, kommer an på hva du selger. Men noe bør alltid med, for eksempel hvordan de kan kontakte deg.

Nedenfor ser du en del typiske spørsmål som mulige kunder stiller før de velger å kjøpe. Listen er ikke uttømmende, men du kommer godt i gang.

Forsøk å holde deg til hva kunden er interessert i. Vær så konkret som mulig. Ikke bare kom med påstander, men forsøk å bevise påstandene. For eksempel er dette en floskel som alle bedrifter kan komme med: «Du kan være trygg på at vi utfører profesjonelt arbeid.»

Skal du påstå at du er profesjonell, må du vise til utdannelse, erfaring, kurs, fornøyde kunder, sertifikater, omtaler, undersøkelser, verv og så videre. Men ved noen tjenester og produkter er det slett ikke nødvendig å skrive mye om dette, for risikoen for kundene er så lav at de ikke bryr seg om hvem du er og hvor flink og kunnskapsrik du er.

Skriver du langt om alt, drukner det viktige budskapet.

Lær deg til å lytte og notere når du er i kontakt med kunder. Spørsmålene som de stiller, er det kanskje også mange andre mulige kunder som lurer på. Bruk notatene til å forbedre weben.

Her er noen spørsmål som kundene stiller:

OM BEDRIFTEN

 • Hvem er du?
 • Hva er historien til bedriften?
 • Hvordan startet dere opp?
 • Hvem jobber i bedriften?
 • Hvordan ser de ansatte ut?
 • Kan man kontakte alle ansatte?
 • Hvordan kan jeg vite at dere er proffe?
 • Hvem har ansvar for hva hos dere?

OM PRODUKTENE

 • Hva selger du?
 • Hvilke problemer løser produktene for meg?
 • Hvordan blir livet mitt bedre?
 • Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper produktet?
 • Hvor mye må jeg sette meg inn i før jeg kan bruke produktet?
 • Hvordan kan jeg være sikker på at produktet passer meg?
 • Hva er prisen?
 • Hvorfor bør jeg kjøpe av akkurat dere?
 • Hvor er prdouktene laget?
 • Hva er de laget av?
 • Hvordan kan jeg bestille?
 • Hvor lang bestillingstid er det?
 • Hvordan bruker jeg produktet?
 • Hvordan vedlikehoder jeg produktet?

OM SERVICEN

 • Kan jeg bytte?
 • Hvor klager jeg?
 • Har dere garanti?
 • Kan dere hjelpe meg når jeg står fast?
 • Treffer jeg deg senere, eller er det et annet firma som står for oppfølgingen i etterkant?

Du kan også inngå en avtale om med en nabobedrift. Be den stille deg masse spørsmål om dine tjenester, så lover du sende mange spørsmål som gjelder naboens bedrift. Dermed vet dere hva de nye artiklene skal besvare.

La Google vite at nettsiden har spørsmål og svar

Hvis du formaterer dine spørsmål og svar riktig på dine nettsider, vil Google tilby brukere som Googler et av dine spørsmål direkte svar i søkeresultatene. Se eksempel på vår nettside med spørsmål og svar. 

Hvis du vil legge inn dette selv kan du finner mer info her om hvordan du strukturerer data riktig slik at Google skjønner at det er spørsmål og svar du har på din nettside. 

Ta gjerne kontakt med oss for hjelp med dette. 

mvh

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

På tide å mekke litt på dine nettsider?

Mekke-tips

28. oktober 2020

Noen kunder jeg snakker med sier «vi bruker ikke våre nettsider så mye», og mener vel at det kanskje ikke er nettsidene som gir mest ny kunder. Men husk at dine nettsider er ditt ansikt utad.

Noen bedrifter (slik som Mekke Media) har kunder som de aldri treffer face-to-face, og da vil nettsiden være det eneste kunden ser av firmaet. Det vil også ganske sikkert være det som gir mange av dine potensielle kunder et førsteinntrykk av ditt firma. Derfor utfordrer jeg deg i dag til å:

 • Se over dine nettsider.
 • Tenk deg at du er en av dine kunder. Finner du info du er ute etter og gir nettsiden et godt inntrykk?
 • Er det lenge siden nettsidene har blitt oppdatert - skjer det noe hos dere som bør legges til eller forandres på? Er det nye ansatte, ny adresse eller korona-info som bør på plass?
 • Har du lagt inn personværnerklæring?
 • Logg enkelt inn nederst på dine nettsider (hvis du bruker Mekke Publisering) og sett i gang med oppdateringer.


Trenger du hjelp med hva som bør ligge på dine nettsider, kan vår tekstforfatter Sjur hjelpe deg i gang med å få riktig innhold og en struktur som gjør det lett for brukeren (og Google) til å få oversikt over hva dere tilbyr. 

Se artikkel om hvor enkelt du nå kan redigere i Mekke og gå hit for brukerhjelp. Kontakt oss gjerne for hjelp med å bruke Mekke Publisering (gratis support).

Vennlig hilsen
Erling Holst-Larsen

Daglig leder, Mekke Media

Latskap er din største sikkerhetstrussel

Sikkerhet

26. august 2020

Det er dessverre mange som forsøker å lure deg via e-post og nettsider. Nedenfor viser vi noen tips til hvordan unngå å bli lurt. 

Sikkerhetstipsene nedenfor er ganske så opplagte og egentlig superenkle, men de er likevel viktige. For det er typisk at man får en slappere holdning til sikkerhet når alt har gått bra lenge. Man ser det for eksempel ved koronameteren som blir stadig kortere selv om den i skrivende stund fremdeles gjelder.

Stadig bedre språk
Tidligere fikk du raskt mistanke om svindel når det kom e-poster skrevet med dårlig grammatikk. Men nå er språket til svindlerne blitt bedre.

«Kjære Jan. Bankkortet som brukes til din Netflix-konto er utløpt, muligheten til å se dine favoritt-serier stenges i løpet to dager, vennligst oppdater med nytt kort. Trykk her.» 

Dette kunne ha vært teksten i en svindel-e-post. Du synes det hele ser ekte ut fordi e-posten er jo rettet til deg, og du har jo Netflix-abonnement, og e-posten ligner veldig på de ekte e-postene som du får fra Netflix. Ikke bare det, men avsenderen viser også at det er Netflix som har sendt ut e-posten.

Svindlere har rett og slett funnet e-postadressen din på nettsiden til firmaet ditt. Og så sjanser de på at du er kunde hos et av de store selskapene, slik som Netflix, Apple, Microsoft, Ikea, Dnb, Paypal, Google eller lignende. Så har svindlerne kopiert en ekte e-post fra Netflix og gjort noen endringer. 

Videresend eller bruk musen
Et triks er at du kan trykke «videresend», uten å sende til noen, ta så en kikk på svindlernes e-postadresse nå. Fremdeles kan ordet Netflix opptre i e-postadressen, men kanskje har det sneket seg inn noen ekstra bokstaver, eller så ser ganske enkelt at e-postadressen er juks og bedrag på grunn av navnet.

Hold musepekeren over nettadressene i e-posten, da vil du se hvor du havner hvis du klikker. 

Ikke klikk på lenker i e-poster fra banken din. Oppsøk heller banken ved å skrive inn nettadressen selv, og se om du har fått melding inne i nettbanken.


Falsk avsender
På nettet finnes generatorer som kan produsere falske navn og falske e-postadresser. En svindler fra Argentina eller India kan lett finne eksempler typiske norske navn som kan brukes avsendernavn. Og når du får en e-post fra Johanne Pedersen, da tror du at det kanskje er en kunde. Igjen: Trykk på videresend og se hva som e-postadressen egentlig sier.

Din beste venn lurer deg!
Ekstra flinke svindlere finner ut hvem du er venn med i sosiale medier eller hvem du har som kolleger, og så ser det ut som at du får e-post fra dem. Eller så er avsenderen fra Skatteetaten eller Røde Kors. Men det er altså ikke fra dem.

Et lite søk unna
Det tar under 30 sekunder og er en god forsikring: Søk opp selskapet sammen med ord som «svindel», «klager» eller «scam». Søk også i Brønnøysundregisteret.

Nei, det haster ikke
Vær skeptisk til meldinger som sier at det haster, for det står der kanskje for å få deg til å ikke tenke så grundig.

Nei, ingen er i ferd med å ta domenet ditt
En gammel svindel er at noen ringer deg og sier på engelsk at domenet ditt er gått ut på dato at vedkommende er i ferd med å selge domenet til noen andre hvis du ikke skynder deg å betale til vedkommende. Hele nettstedet ditt vil forsvinne hvis du ikke skynder deg! Men det er bare lureri.

Se på url-en
Før du taster inn passord bør du ta en kikk på nettadressen. Gjør det til en vane. Kanskje deler av nettadressen er riktig, men så ser du at litt av nettadressen slett ikke er hva det pleier å være. Det skyldes kanskje at du trykket på en lenke i et nyhetsbrev som så helt ekte ut, men som var sendt ut av svindlere.

Ta sikkerhetskopier
Sørg for å laste kopi av filer og e-poster opp i en sky. Du kan ha systemer som gjør det automatisk.

Bruk en setning som passord
Velg lange passord, for eksempel en hel setning. Det er ikke viktig å bruke siffer og rare tegn, det er lengden som teller.

Se etter hengelåsen
Før du taster inn personlige opplysninger på en nettside, ta en kikk på nettadressen. Ser du en liten hengelås der? Det er i alle fall bedre enn at hengelåsen ikke er der.

Superdupertilbud – helt gratis til akkurat deg
Høres tilbudet for godt ut til å være sant? Da er det som regel det. Du trenger bare å legge igjen kredittkortnummret slik at det ligger klart i tilfelle du slår til senere? Nei, ikke gi dem det.

Bruk kredittkort, ikke debetkort
Politiet skriver på sine nettsider: «Bruk kredittkort når du handler på nettet. De fleste kredittkort gir kundene god beskyttelse. Fikk du ikke det du bestilte? Da vil utstederen av kortet betale beløpet tilbake til deg.» Politiet skriver også: «Unngå å handle med nettsteder som ikke bruker 3D Secure (Verified by Visa eller MasterCard Secure Code).»

Svare på en undersøkelse
Det er utalleige former for svindel på nettet, en av dem er å be deg være med på en undersøkelse. Når du gjennomfører den, blir du lurt til å gi fra deg stadig flere private opplysninger. Eller du får kanskje tilbud om å teste en artig quiz, men for å laste ned appen må du først gi fra deg en del opplysninger.

Gode hjelpere
Svindlere har lagt etikken i den nederste skuffen og kastet nøkkelen. Typisk later de som at de samler inn penger til et godt formål, for eksempel til fattige eller til folk som er rammet av naturkatastrofer. I stedet for å klikke inne i e-posten eller annonsen som dukker opp på skjermen, kan du oppsøke de ideelle organisasjonene ved å taste inn nettadressen manuelt. Velg organisasjoner som du kjenner fra før.

Blir slappere med tiden
Du kjente kansje til mange av tipsene fra før, men det er likevel greit å repetere slik at man ikke sløves ned over tid. Vi tar med et ekstra tips til slutt: Er du i tvil, så ring vedkommende som sendte deg e-posten. Det er en billig forsikring!

Vennlig hilsen
Sjur Jansen
Tekstforfatter og reklamemann
Mekke Media

Svindelforsøk på salg av domenenavn

Diverse

11. juni 2020

Flere av våre kunder melder om at de har blitt kontaktet av noe som kaller seg DNS Norway.

Firmaet (som ikke er registrert i Brønnøysundregistrene) tilbyr kundene et .com-navn parallellt med et .no-navn som eksisterer kunden har fra før.

Firmaet påstår at de har blitt kontaktet av en 3. part som ønsker å registrere dette .com-navnet,  men tar kontakt for å tilby kunden å sikre seg det isteden.

Denne typen svindelmail har tidligere kommet på engelsk og derfor har vært lett å forstå var svindel, men nå er det på norsk med en norsk logo (DNS Norway) og signert med et norsk navn.

Det er ikke ulovlig å forsøke å selge domenenavn, men når det blir forsøkt gjort på falske premisser og til en overpris blir det noe annet.

Hvis du allikevel skulle ha bruk for et .com domene (eller andre endelser) hjelper vi deg gjerne med det til en helt annen pris.

Under legger vi med kopi av brevet som flere av våre kunder har mottatt. 

Vennlig hilsen

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

-----

Kjære herr/fru,

 

Vi vil informere deg om at vi har mottatt en registreringsforespørsel for domenenavnet www.domene.com I systemet vårt ser vi at du er eier av domenenavnet www.domene.no.  Vi vil tilby deg muligheten til å registrere domenenavnet www.domene.com for på egen hånd.

 

Hvis en tredjepart registrerer domenenavnet, kan dette få vidtrekkende konsekvenser. Dette kan inkludere forvirring i søkemotorene eller skade på omdømme.

 

Vi kan imidlertid avvise tredjeparten og omdirigere domenenavnet www.domene.com til ditt nåværende domenenavn www.domene.no 

 

I utgangspunktet får du førstevalget av domenenavnet. Dette unngår mulige problemer i fremtiden.

 

Vi kan registrere domenenavnet for deg i en periode på ti år. Ditt domenenavn vil ikke bare bli registrert for denne perioden, men også beskyttet. Årsprisen er 325 per år. Den unike totalprisen er 3250 (ekskl. MVA).

 

Vil du registrere domenenavnet for din egen organisasjon?
Svar på denne e-posten med ditt navn, adresse og mva-ID-nummer innen 48 timer etter at du mottok denne e-posten.

 

Hvis vi har din tillatelse, avviser vi tredjeparten og registrerer domenenavnet for deg.

 

Med vennlig hilsen,

 

Anders Olsen

DNSNorway

Ny webmail (lese e-post i nettleser)

Drift

2. juni 2020

Ifbm en oppgradering av vår mailserver ble vi nødt til å gjøre en oppgradering av vår webmail. Det var på tide, da den gamle var utdatert. Jeg er klar over at det kan være forrvirrende med nye versjoner av programvare, men jeg tror at den nye webmailen er mer intuitiv og bedre på mange måter (bl.a raskere), så håper overgangen skal gå greit. Vi har ikke fått flyttet over adressebøker enda, men tar det i løpet av kort tid. 
 
Denne oppgraderingen gjelder altså bare webmailen (for å lese e-post i en nettleser). Vi anbefaler generelt å heller bruke et fast (lokalt installert) mailprogram hvor man laster ned mailen (IMAP) hvis du har en fast maskin (PC, Mac, Nettbrett, tlelefon). Oppsett for Outlook, Thunderbird, Mail for Mac etc. finner du her: https://www.mekke.no/-8362s.html
 
Webmailen er egentlig ment som en reserve-løsning når man er på reise og når man låner en maskin for å lese mail, men med vår nye webmail kan det nok funke greit ellers også. Test den gjerne ut på webmail.mekke.no  (eller https://roundcube.mekke.no/ som er den midlertidige adressen)

Rediger nettsiden direkte i nettsiden

Mekke-tips

28. mai 2020

Jeg husker en gang i 1990 at jeg for første gang så noen bruke en Mac og at jeg virkelig skjønte hva WYSIWYG var: What You See Is What You Get. Jeg som bare kjente til PC med Windows fikk hakeslepp, og ble veldig fasinert av at det faktisk gikk an å printe ut det samme som du jobbet med slik du så det på skjermen.

WYSIWYG i Mekke Publisering

Da vi startet utvikling at Mekke Publisering i 2005 var tanken at brukeren enkelt skulle kunne logge seg på nettet for å oppdatere sin egen nettside. Etterhvert som vi har bygd på med nye funksjoner (og de er det mange av nå) har det ikke vært like lett å videreføre at ting skal være intuitivt og enkelt, men nå har vår dyktige programmerer fått på plass WYSIWYG i Mekke Publisering. Nå kan du faktisk rediger nettsiden din direkte slik du ser den i nettleseren!
 
Vi har også gjort innloggingen enklere ved at du trykker på «logg inn» nederst på siden du står på, og du trenger kun å huske passord og ikke brukernavn. Hvis du ikke har passord kan du sette nytt passord via minside.mekke.no  (hvor du kan logge inn via din e-postadresse) eller kontakte oss.
 
Jeg anbefaler virkelig å teste ut dette, som gjør at du når som helst kan åpne dine nettsider og gjøre endringer på vanlige sider. For bildegallerier, skjemaer, artikler, arrangement og nettbutikk må du fortsatt inn i admin-panelet, men dit kommer du enkelt fra en lenke øverst på sidene du redigerer. Se videoklipp som som viser hvor enkelt det er nå.
 
Hvis du ikke har en «logg inn» lenke nederst på dine nettsider, betyr det at du har en gammel sidemal - og du kan da gå over til en av våre nye sidemaler for å endre det (si ifra hvis du trenger hjelp)
 
Nå har du dessverre ingen unnskyldning lenger for å ikke holde dine nettsider oppdatert.
 
Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

NETS Easy kampanje

Mekke-tips

3. april 2020

Vi har nå klar en kobling (modul) fra vår nettbutikk i Mekke Publisering til NETS Easy (i tillegg til Paypal som finnes fra før). I NETS Easy kan du ta imot betaling med både kort og VIPPS samt fakturere direkte! For at flere skal komme i gang med å selge via nettet har nå NETS en kampanje:
 

Vi gir gratis oppstart på vår mest oppdaterte betalingsløsning Easy, frem til 30.juni 2020. Avtalen skal være inngått seneste i utgangen av mai måned.  

Kampanjen dekker følgende:

 • Easy betalingsløsning – alle betalingsmetoder er inkludert. Kort og kortinnløsning, Vipps, faktura, og delbetaling. Selger du i Sverige er Swish inkludert, og Mobilepay i Danmark.
 • Du betaler ingenting for kortinnløsning, transaksjons- og månedsavgifter frem til 30.juni.
 • Ingen bindingstid.

Start med å opprette et konto for så å kunne starte søknadsprosessen. I søknaden finner du priser som vil gjelde etter kampanjeperioden. Her kan du se en video om hvordan du fullfører søknaden for Easy betalingsløsning.

Ta gjerne kontakt for hjelp med nettbutikk og etablering av tilhørende betalingsløsning. 

Tips i en ny arbeidssituasjon (korona)

Diverse, Markedsføring

17. mars 2020

Mye er kanskje nytt for deg og din arbeidssituasjon ifbm koronautbruddet? Her er noe tips til hvordan du kan informere din kunder om endringer, komme igang på hjemmekontor og drive virksomheten videre under nye forutsetninger: 

Oppdater info til dine kunder

 • Informer på dine nettsider
  Hvis du bruker artikkel/bloggfunksjonen i Mekke Publisering er det enkelt å legge inn en ny artikkel der om endringer i åpningstider etc, men du kan også legge det direkte på hovedsiden. Her finner du hjelp til å komme i gang med artikler.
  Hvis du har glemt din innlogging kan du sette nytt passord for Mekke Publisering via minside.mekke.no  (velg «glemt passord» første gangen og logg inn med din mailadresse). Deretter logger du inn via publisering.mekke.no. Du kan også kontakte oss for å få nytt passord. 
 • Fellesmail til dine kunder
  Som du vel har merket får du mye info om korona-endringer, så fellesmail (slik som denne) kan fort forsvinne i mengden. Husk at hvis du allikevel sender en fellesmail må du passe på å ikke sette adressen til alle kunder i det vanlige adresse-feltet på e-posten, men velg blindkopi slik at ikke alle ser hverandres e-postadresser. Hvis du har over 500 adresser du skal sende til, bør du bruke Mailchimp eller tilsvarende mailutsendingsprogrammer for å unngå problemer. 
 • Autosvar på e-post
  Hvis du ikke er tilgjengelig på e-post kan du legge inn et autosvar slik at de som sender deg e-post får svar direkte med info om når du er tilbake igjen. Dette gjør du via mailadmin der du logger inn med e-postadresse og ditt tilhørende passord.  
 • Oppdater åpningstider på din Google-profil
  Når noen Googler ditt firmanavn kommer det opp en boks på høyresiden med din Google-profil. Dette er en gratis-tjeneste som heter Google Min Bedrift. Der bør du oppdatere åpningstider og annen info. Ta kontakt hvis du ønsker hjelp med det. 

Lese e-post på et nytt sted?

Vær oppfinnsom for å fortsette din virksomhet

Det er selvfølgelig ikke alle som kan utføre sin vanlige jobb via hjemmekontoret, men her er noen forslag:

 • Hvis du holder kurs eller foredrag kan du lage videoklipp og legge ut på dine nettsider. Her finner du instruksjon om hvordan du setter inn en Youtube-film på dine nettsider. Du kan også passordbeskytte dine nettsider slik at f.eks. bare faste (betalende) kunder får tilgang. Det gjøres nederst på siden. Se info om hvordan du gjør det på nettsiden.
 • Skriv artikler til din nettside som er relatert til firmaets drift. Det kan både være direkte relatert til produkter/tjenster du leverer, men også relatert til ditt fagfelt. Mer relevant info på dine nettsider gir søkemotoroptimalisering. Les flere SEO-tips her.
 • Selg mer av det du kan selge online. Vi hjelper deg gjerne med en kampanje via Google eller Facebook. 
 
 
Håper disse tipsene var til nytte. 
Lykke til i din nye arbeidshverdag, og ta gjerne kontakt for hjelp!
 
 
 
Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media
 
 
E-post: info@mekke.no   
Tlf. 69 33 33 21 
 
Mekke Media – din leverandør av webhotell, publiseringsverktøy (med nettbutikk, arrangementer, skjemaer m.m), domenenavn, e-post, SEO og annen markedsføring på nettet.

One-page sidemal for Mekke Publisering

Mekke-tips

21. februar 2020

I Mekke Publisering har vi flere responsive sidemaler som du kan velge mellom for dine nettsider.

Her finner du noen av våre kunder som bruker vårt publiseringsverktøy med forskjellige sidemaler. Den største forskjellen mellom disse har vært plassering av logo, meny og utnyttelse av bredden. 

Vi har nå også en ny one-page sidemal hvor alt innholdet samles på en side, selv om det lages som egne sider med egne menypunkter. 

En one-page sidemal gjør at brukeren slipper ventetid for å laste ned nye sider da alt innholdet lastets ned med en gang man går inn på den første siden. 

I denne sidemalen er det også laget muligheten for å legge inn et stort startbilde med tekst over som gir et godt visuelt inntrykk, og førsteinntrykket betyr jo mye. 

I Mekke Publisering kan du når som helst bytte sidemal uten å måtte endre innholdet. Her er noen tips til hvordan du får mest ut av sidemalen. 

Her ser du et eksempel på vår nye sidemal. Til høyre sider du eksempel på hvordan den samme siden vises på en mobiltelefon. 

Husk at du også kan lage en gratis testbruker via publisering.mekke.no hvis du ikke har prøvd Mekke Publisering enda. 

Ta gjerne kontakt med oss for videre hjelp med dette. 

mvh

Erling Holst-Larsen

Daglig leder, Mekke Media

Hva skjer når e-post forsvinner?

E-post

4. februar 2020

Vi blir ofte spurt om e-poster som ikke blir mottatt eller kommer frem til mottager. Her er en liste over hva som kan være grunnen 

Her finner du litt info om hvordan du kan hvitliste avsendere

Her en en sjekkliste for feilsøking av e-post. 

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål rundt dette. 

Huskeliste for vervekampanjer

Markedsføring

20. november 2019

Vervekampanje handler om at du gir bort premie til de som skaffer deg nye kunder.

Da gjelder det å få med disse poengene i kommunikasjonen:

 • Hva kan man få i premie?
 • Hva er betingelsene for å få premie?
 • Når starter/slutter vervekampanjen?
 • Hva er kontaktinformasjon til den som verver og den som blir vervet?

Man kan si det er to former for vervekampanjer: Enten ber du folk sende deg leads slik at du tar deg av salgsjobben. Eller som ber du folk overbevise andre om å bli kunde hos deg.

I det siste tilfellet kan det være lurt å gi folk noen salgsargumenter som de kan bruke overfor dem de skal verve.

Du kan lokke med én vervepremie eller flere, gi for eksempel ververen tre premier å velge mellom, og kanskje den ene er rabatt på neste faktura. Men tenk gjennom om noen av premiene vil påføre deg for mye arbeid.

Vær nøye med teksten

Sørg for at det ikke er tvil om hva ververen får. Rabatten gjelder kun én faktura, for eksempel. Og det blir ikke noe rabatt eller premie før den som har blitt vervet, faktisk har blitt kunde og har betalt.

Men holder det at den som er blitt vervet, er «blitt kunde»? Holder det at den nye kunden har kjøpt et par sokker når du deler ut vervepremie til verdi av en tusenlapp? Nei, du må være presis i kommunikasjonen og i tilfelle fortelle hvilket produkt den nye kunden må kjøpe eller hvor mye penger kunden må bruke, før det utløser en premie til ververen.

Og må ververen være en av dine kunder, eller kan hvem som helst verve?

Går regnestykket opp?

Pass også på at regnestykket går opp for hver som verves. Når du kjøper inn vervepremier, kan det komme frakt på toppen. Og så må du i tillegg betale frakt når du skal sende ut premier.

Vervepremie til begge to?

Det går an å tilby vervepremie til ververen og for eksempel rabatt til den som blir vervet. Prøv gjerne med et lite utvalg av kundene dine først for å teste hva slags premier og rabatter som fungerer best.

Det er også mulig med trekning av premie, men da bør nok premien være mer kostbar, for folk blir mindre motivert når de ikke er sikre på å få premie for innsatsen.

Du kan også lage en premiestige med stadig mer kostbare premier etter hvor mange nye kunder eller medlemmer ververen makter å skaffe deg.

Få inn nok informasjon

Du må få vite hvem som verver og hvem som er blitt vervet, du må altså ha noe kontaktinformasjon. Det er fristende å be om mye kontaktinformasjon, men da må du forvente at flere ikke gidder å verve. Du bør gjøre terskelen så lav som mulig.

Kun e-post eller også landingsside?

Ved vervekampanjer går det an å gjøre det svært enkelt med løsningen «svar på denne e-posten». Men du kan også lage en landingsside der det står salgsargumenter og det er kontaktskjema hvor ververen skriver inn nødvendig informasjon om seg selv og den som er blitt vervet.

Åpent ut eller kommunikasjon med lukket gruppe?

Går du åpent ut og tilbyr rabatter til både ververe og de som blir vervet, kan det virke forstyrrende på dem som er i ferd med å betale full pris utenfor vervekampanjen. Tenk etter hva slags tilbud og budskap du har og hvem som ser hva.

Hva med markedsføring på Facebook?

Sosiale medier har ulike regler for markedsføring. Du kan lese en del om reglene til for eksempel Facebook her

På Facebook må du for eksempel skrive at kampanjen ikke sponses av eller har noe med Facebook å gjøre.

Facebook skriver også:

«Personlige tidslinjer og venneforbindelser skal ikke brukes til å administrere kampanjer (f.eks. «del på tidslinjen din for å delta» eller «del på tidslinjen til en venn for å få flere vinnersjanser» og «tagg vennene dine i dette innlegget for å delta» er ikke tillatt).»

Verving er vanskelig

Før du kjøper inn hauger med vervepremier, bør du teste ut i mindre skala. Vervekampanjer kan være en vanskelig kunst. Det gjelder å treffe riktig publikum med riktige premier med akkurat passe informasjon.

Det er heller ikke sikkert kundene dine er så fan av bedriften din som du håper. Før du starter en vervekampanje, kan du eventuelt sende ut en kundeundersøkelse der du spør i hvilken grad kundene vil anbefale bedriften din eller produktene for andre.

Lag en plan

En vervekampanje blir sjelden noe av hvis du ikke har laget en markedsplan. Sett opp markedsaktiviteter for et helt år om gangen, det kan være nyhetsbrev, annonser, fremstøt i sosiale medier, kronikker, DM-er og så videre. Sett dato på hver aktivitet og regn bakover slik at du ser hvor mange dager eller uker du må ligge i forkant for å rekke alt. I god tid før en vervekampanje bør du for eksempel sjekke hva som kan være vervepremier.

(Foto: Pixabay.)

 

Bruk tre minutter på datasikkerhet nå

Personvern

24. september 2019

Min datter på 14 år kom i går hjem og fortalte at noen hadde fått tak i hennes passord og misbrukt hennes Insta-konto. En liten, uskyldig sak kanskje, men den kan få store konsekvenser i den alderen. Har du tenkt på hva som kan skje dersom din Facebook- eller e-postkonto blir hacket?

Vi ser ofte at det skjer, og heldigvis blir e-postkontoen vanligvis «bare» brukt av roboter til å sende ut spam (men som gir oss mye ekstrajobb)

Men hva skjer hvis noen får tilgang til din e-postkonto, og kanskje følger den over lengre tid? Når du minst aner det slår hackeren til med å sende en e-post fra «deg», skrevet på "din måte å skrive» til en av dine nære kontakter som blir bedt om å hjelpe deg med noen tusenlapper da du er i nød, eller sender en stygg e-post til en av dine store kunder og ødelegger kundeforholdet? Innholdet i din e-postkonto kan sikkert også benyttes for å presse penger av deg for å ikke røpe informasjon du sitter med. 

Jeg skriver ikke dette for å skremme deg, men det er en realitet at 150.000 nordmenn har blitt utsatt for ID-tyveri. Den gode nyheten er at det er enkelt å stoppe dette - før det skjer. 

8 tips for bedre datasikkerhet

1) Lar du nettleseren lagre dine passord?

Mange lar nettleseren huske alle passordene. De fleste nettlesere har god sikkerhet for å lagre dette, men tenk deg at maskinen blir stjålet, da ligger alle passordene klare i nettleseren for kjeltringen. Derfor er det viktig at hvis du skal bruke den funksjonen må du ha et godt passord for innlogging på din maskin, samt benytte 2-trinns pålogging. 
Les en artikkel fra DinSide om lagring av passord i nettleser 

2) App for å lagre passord

Vil du slippe å huske mange passord, finnes det også apper som samler alle passordene og du trenger å huske kun ett passord som åpner appen. Les mer om passordverktøy i denne artikkelen fra ABC Nyheter. 

3) 2 trinns sikkerhet

Legg inn telefonnummer og reserve-e-post de stedene du har brukerkonto. Det kan gjøre det vanskeligere for fremmede å overta kontoen og endre passordet. For utstederen av brukerkontoen får kanskje mistanke når kjeltringen forsøker å logge seg på din konto fra en helt annen maskin i et helt annet land. Derfor sender utstederen en e-post til deg og spør: «Er det virkelig deg?» og du får en kode tilsendt på telefonen.

Uansett er det greit med en reserveløsning i tilfelle du skulle glemme passordet samtidig som du har slettet e-postkontoen som brukerkontoen var knyttet til. Det skjer gjerne når brukerkontoen er skikkelig gammel og sjelden i bruk.

4) Velg passord riktig

Ikke bruk enkle passord slik som navnet ditt, et fotballag eller bikkjas navn. Skriv gjerne en rar setning som likevel er lett å huske, for eksempel «morfar skjøt kråke med sprettert». Helst skal det være minst 13 tegn.

Setningen skal helst også være grammatisk feil. Derfor er det bedre å skrive «morfar kråke sprettert med skjøt», men det blir jo litt vanskeligere å huske.

I følge podkast fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet er det ganske vanlig at folk ser ut av vinduet når de skal velge et nytt passord. De ser kanskje at det er sommer og skriver «Sommerferie2019» eller «Sommer2019».

Et dårlig passord er altså noe som er lett å tenke seg til. Årstider og noe med fotball er mye brukt. En kjeltring går gjerne inn i sosiale medier og sjekker hvilket fotballag du liker og hvilket du ikke liker. Så tester kjeltringen alle spillernes navn.

Mange som lager et nytt passord begynner med stor forbokstav og skriver resten med små bokstaver. Og så sier utstederen at det ikke bra nok, for det skal også være med noen siffer eller spesialtegn. Dermed slenger folk på et tallet 1 til slutt.

Dette vet kjeltringene. Det er derfor lurt å ha den store bokstaven et annet sted enn helt først, og tallet bør være et annet sted enn helt til slutt, for eksempel slik «morFar sprettert 2 skjøt.»

Hvis du ønsker å endre passord for dine Mekke-e-poster, kan du gjøre det via https://mailadmin.mekke.no/ for den enkelte kontoen eller minside.mekke.no for å administrere alle kontoer på domenenavnet.

5) Sjekk lenker

Sjekk lenker før du klikker på dem i e-poster. E-posten fra banken din er kanskje ikke fra banken din. Det oppdager du ved på holde musa over lenken og se hva som er den fulle lenkeadressen.

6) Antivirus

Ha et oppdatert antivirusprogram. Dette er et "must" og kan nesten anses uansvarlig hvis du ikke har det på plass. Vi kan levere (og eventuelt hjelpe deg å installere) en god løsning fra Panda og ESET

7) Velg sikre WiFi

Ikke bruk gratis WiFi når du er på hoteller, flyplasser og kiosker. Det er fort gjort at det er slett ikke hotellets WiFi du kobler deg opp til. Kjeltringen i naborommet eller ute på gaten har nemlig laget et WiFi med nesten samme navn.

8) Vær skeptisk til usikrede nettsider

Vær litt forsiktig med nettsider som ikke har SSL-sertifikat. SSL høres kryptisk ut, men nettleseren pleier å si fra om et slikt sertifikat mangler og du kan se at det er sikkert ved en hengelås til venstre for nettsidens adresse eller at adressen starter med https. Uten dette sertifikatet vil data som du taster inn på siden, for eksempel telefonnummer og adresse, sendes ganske åpent mellom deg og nettsideeieren. Med sertifikat vil sendingen bli kryptert.

Har du ikke SSL-sertifikat på dine nettsider, vil du miste mange lesere fordi folk ikke tør gå inn på sidene. Nettleserne pleier å varsle at det er farlig. SSL-sertifikat er inkludert våre tjenester, men sjekk gjerne at din nettside er sikret og si ifra hvis det mangler på dine nettsider. 

Quiz for å sjekke din datasikkerhet

På nettvett.no kan du ta en quiz for å se hvilken nivå din datasikkerhet ligger på

Kontakt oss gjerne for spørsmål og hjelp med dette. 

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media. 

(Foto: Pixabay)

Mottatte bilder til Picture Challenge Day

Mekke-tips

26. juni 2019

Takk til dere som deltok på vår Picture Challenge Day i forrige uke. 

Vinneren (som får 3 timer gratis webdesign/SEO av oss) ble AKTIV NAPRAPAT AS  - http://www.helsestord.no/ som virkelig fikk et bedre inntrykk på sine nettside bare ved å få på plass et godt bilde av de to som jobber der. 

Husk at du enkelt selv kan sette inn nye bilder i Mekke Publisering og du finner brukerhjelp for å sette inn bilder på vanlige sider her. Her er info om bildegalleri

Her finner du resten av de som tok utfordringen denne gangen: 

Forflytningsteknikk AS https://www.perlunde.no/per-halvor-lunde-18052s.html?show=2

Ingeborg Beslag & Låssystemer - https://www.ibl.no/ (header)

Brødrene Kolstad installasjon AS - https://kolstadinst.no/ (header)

Playus Music Gisle Krogseth - https://gislek.com/ (bildekarusell)

Solhellinga Folldal AS - https://solhellingafolldal.no/ (forside) 

MedVind AS  - https://medvind.as/ - (bildekarusell)

ØVERGAARD JO - http://mangesysler.no/bildegalleri-220268g.html

AKTIV NAPRAPAT AS  - http://www.helsestord.no/

GRAN CANARIA FERIEBOLIGER AShttps://www.grancanariaferieboliger.no/om-oss-17392s.html

LILLE ALVEN FLOAN - https://evelyn.no/

Jobb-huskeliste før sommerferien

Markedsføring

26. juni 2019

Hva må du huske å ordne på jobben før du drar på ferie? Huskelisten nedenfor er ikke fullstendig, men gir deg noen tips.

1) Lag en liste over oppgaver før ferien.
Unngå superstress den siste dagen før ferien starter, lag en liste nå over hvilke prosjekter som må være i havn før de late dagene begynner. På den måten yter du også god service til kundene dine som ikke blir skuffet over at et prosjekt må utsettes i flere uker til etter ferien.

2) Lag en liste over hva du kan ordne etter ferien.
Når du kommer hjem etter ferien, kan det være tungt å huske alt som skal huskes, en slik etter-ferien-liste kan også gjøre at du slapper mer av i ferien, for du vet at alt som står på listen er saker som ikke haster.

3) Lag fraværsmelding for e-poster
Slik ordner du fraværsmelding for e-poster i Mekke: Gå til mekke.no. Trykk på Logg inn. Huk av Administrer e-post. Man kan diskutere hvordan fraværsmeldingen bør lyde. På den ene siden er det god service å fortelle hvilken dato du er tilbake. På den annen side forteller du samtidig tyver at kontoret er tomt for folk, hvis du driver for deg selv. Du kan eventuelt tåkelegge teksten noe og likevel få gitt beskjed om at et svar kommer etter hvert. «Hei, kontoret er for tiden ikke alltid fullt bemannet, derfor kan det enkelte dager ta noe tid før du får svar. Er det noe som haster, kan du sende sms til xxxxxxx.»

4) Legg viktige dokumenter over i skyen.
Har du utsatt backup lenge, bør du benytte anledningen nå til å legge de viktigste dokumentene over i skyen. Ta gjerne full backup, du finner gratis løsninger på nettet. Mekke tar backup av nettsidene e-poster som du har hos oss, to ganger hver dag, så akkurat det behlver du ikke tenke på.

5) Ikke glem passordet
Det er ikke helt uvanlig å komme hjem fra ferie og ikke huske passordet til sin egen maskin. Driver du for deg selv, har du kanskje med deg en bærbar maskin i ferien og bruker samme passord der. Men likevel, sørg for at passordet kan huskes når du kommer tilbake, uten at det betyr at du legger passordet under tastaturet, det er nok det første stedet en tyv vil lete.

6) Oppdater nettsidene.
Du skal være på ferie i flere uker. Sjekk webben om det er informasjon som bør endres, se flere uker frem. Du har kanskje strukket vårsalget helt ut i somermånedene. Men etter ferien vil det se rart ut med vårsalg. Det kan også hende at du på noen nettsider har skrevet «du får svar samme dag!» eller «vi sender ut varer hver kveld». Da bør du rette slike tekster før du drar på ferie, hvis du ikke har skaffet en vikar, da.

Du oppdaterer nettsidene slik: Gå til Mekke.no og trykk på Logg inn". Kryss av i "Mekke Publisering". Inne i publiseringssystemet velger du enten "Sider" eller "Artikler" og finner den nettsiden som du skal endre.

Husker du ikke passordet, kan du få et nytt tilsendt her: minside.mekke.no 

7) Sende ut en melding til kundene?
Vurder om du skal sende melding eller nyhetsbrev til kundene om at bedriften holder sommerstengt eller lignende. Du kan også oppdatere "Google min bedrift".

8) Tyverisikring
Bør du ordne gravering med ditt navn på alle maskiner? Sette opp skilt med at alt er tyverimerket og kameraovervåket? Når ferien nærmer seg, kan det være en fin anledning til å tenke sikkerhet. Grepene du gjør før ferien, kan vare i flere år.

9) Strømvern
Du kan kjøpe inn såkalt strømvern til maskinene dine, da sikrer du dem mot lynnedslag. Eventuet kan du dra ut strømmen på datamaskinene på jobben og hjemme. Men gjør du det, kan du like gjerne også gjemme maskinene. Det er lite poeng å la tyver se maskinene gjennom vinduene. Gjem også opplagte ting som nøkler og lignende, ikke la de ligge i skuffen til sekretæren. Men så gjelder det å huske hvor du gjemte nøklene da. Kanskje best å fortelle en venn hvor du gjemte dem?

10) Skru av push-varsler på mobilen?
Driver du for deg selv, ønsker du kanskje å følge med på innkomne e-poster gjennom ferien. Men det er kanskje ikke nødvendig at det sier pling i mobilen gjennom hver eneste feriedag. Du kan skru av pushvarslingen og heller gå gjennom e-postene hver kveld, samtidig som du har autosvar som sier at det kan drøye noe før du svarer.

(Foto: Pixabay/Rani26)


Har du flere tips til huskelisten, send e-post til erling@mekke.no

Picture Challenge Day 19. juni

Mekke-tips

18. juni 2019

Er det lenge siden du fornyet nettsidene for din bedrift? Det finnes nok av kjedelige nettsider som viser illustrasjonsbilder fra billige fotoarkiver på nettet. Der finner man gjerne en del år gamle bilder fra fra utlandet. Slike bilder skaper avstand til leserne.

Hvis du var en kunde hos deg (noe du ofte burde tenke på), ville du da ikke heller ønske å se ekte bilder fra bedriften? Vil du at kundene skal føle seg velkommen og ikke fremmedgjort, bør du bruke mer personlige bilder. Folk synes det er lettere å ringe eller handle når de har sett både deg og lokalene.

Utfordring: Ta et nytt bilde til din nettside - vi legger det inn gratis!

 • I morgen, onsdag 19. juni 2019,  utfordrer vi deg til å ta en selfie med kollegene dine. 
 • Send bildet til info@mekke.no  evt. sammen med en liten bildetekst, så legger vi det gratis inn på nettsidene til firmaet ditt, hvis weben er laget i Mekke Publisering.
 • Vi deler så nettsiden din med våre 1000 følgere på Facebook. Det vil gi nettsiden en oppfriskning og oppmerksomhet om ditt firma.
 • Det beste bildet vinner 3 timers webdesign eller søkemotoroptimalisering.

Slik gjør du det
Samle gjengen og si at dere skal ta bilde straks lunsjen er over. Bruk telefonen og ta en selfie med medarbeiderne. Ta bildet enten inne på kontoret, foran firmabilene eller foran bygningen. Eller bildet kan eventuelt vise noen som arbeider eller viser frem et produkt.

Bilde av mennesker
I veldig mange bedrifter i Norge er det de som jobber der, som er den største ressursen. Menneskene i firmaet er ofte de du ønsker å se når du får opp en nettside. Det er mange bedrifter som viser bare bygninger og biler med logoer. Men hvis du tenker etter, er det i seg selv ikke så interessant, men kan gjerne brukes som bakgrunn.

Her er noen av våre kunder som har nettsider med gode bilder:
Nordre Land Regnskap fikk en fotograf til å ta gode bilder av de ansatte. Her føler man seg velkommen med smil og hyggelige mennesker: www.nordrelandregnskap.no 

Et annet firma med et godt forsidebilde som viser både de ansatte og produkter, er Halden Dekk. De har vært kunde hos Mekke nesten siden vi startet og har en enkel side, men når man ser blide mennesker foran en haug med dekk har man allerede fått med seg det viktigste. Se www.haldendekk.no 

Møbeltapetserer Mariell Hagen har akkurat startet opp for seg selv og har derfor på forsiden av sine nye nettsider et flott bilde av seg selv foran en stol som hun har trukket om. www.mariellhagen.no 

For anledningen har vi også lagt inn et bilde av oss som jobber i Mekke Media slik at vi håper at du føler deg velkommen av våre blide ansikter på www.mekke.no 

Noen tips til gode bilder

 • Pass på at det er nok lys - vær helst ikke inne på et mørkt kontor
 • Ta gjerne bilder utendørs i skyggen, det gir jevnt og godt lys i ansiktene. Unngå direkte sollys, for det gir skarpe skygger – og folk myser.
 • Ta mange bilder, da det blir lettere å finne et bilde som ikke noen blunker på
 • Beveg deg gjerne rundt personen du tar bilde av, for da får du bilder med ulikt lys og ulik bakgrunn, da er større sjanse for at du får et blinkskudd.
 • Tidligere ble det ansett som en dårlig komposisjon dersom man samlet alle ansiktene i midten av bildet. Men i våre dager der bilder skal tilpasse seg ulike skjermer, kan det være smart å samle medarbeiderne på midten av bildet og la det være en del «luft» rundt.
 • Send et bilde til oss i full oppløsning, så tilpasser vi det.

Tar du utfordringen?

 
 
Erling Holst-Larsen,
Daglig leder, Mekke Media
 

Har du laget en digital salgstrakt?

Markedsføring

21. mai 2019

Mange markedsførere ser for seg markedsføringen som en trakt som loser mulige kunder stadig nærmere en kjøpsbeslutning.

Ytterst i trakten finnes de som ikke kjenner bedriften din. Oppgaven din i dette området er at folk skal bli klar over at du eksisterer, du forteller ikke alle detaljer om tjenestene dine akkurat da.

Lenger inn i trakten befinner det seg personer som er blitt interessert i hva du tilbyr.

Og innerst i trakten er det snakk om å overtale disse personene til å kjøpe noe.

Og når handelen er gjennomført, starter vedlikeholdet av kundene og sjansen for nye salg til de samme kundene.

Man er altså langt fra ferdig med markedsføringen etter at man har laget en web.

Fra ytterst til innerst

Ytterst i trakten finner man for eksempel Google-søk. Folk søker på nettet og så dukker plutselig din web opp som et treff. Den som søkte, har aldri hørt om deg og din bedrift før. Men nå vet personen i det minste at du eksisterer.

Ved å velge bedre ord og filnavn på nettsidene kan flere finne deg via søk. Eller du kan betale for at Google skal sende deg oppover i rangeringen.

Her ute, ytterst i trakten, kan du plassere også annonser, innslag i sosiale medier og lignende. Disse kan handle om ganske mye forskjellig som kan gjøre at folk oppdager deg. Det går for eksempel an å skrive leserinnlegg eller kronikker. Alt innen markedsføring kan man kjøpe hjelp til å gjennomføre, så la ideene flyte fritt i første omgang.

Målet ytterst i trakten er å bringe personene videre inn til weben din. Husk at ytterst i trakten har du ikke full kontroll, for du eier kanskje ikke kanalene. Men på weben din bestemmer du alt. Derfor er det fint å lose folk inn på weben hvor du har mer kontroll.

Når personene har forandret status til kunder innerst i trakten, bør du pleie disse kundene slik at de ikke glemmer deg og slik at de fremdeles liker deg. Du kan sende dem nyhetsbrev eller ringe dem. Eller sørge for at nettopp disse kundene ser dine oppdateringer i sosiale medier.

I store bedrifter har man egne avdelinger som tar seg av alt dette arbeidet. Eier du en liten bedrift eller kanskje driver for deg selv, kan du ikke rekke over alt eller ha kunnskaper om alt. Da kan du leie inn folk som gjør deler av markedsføringsjobben for deg. For eksempel Mekke kan hjelpe deg med mye.

Lag årsplan over markedsføringstiltak

Det beste er å lage en årsplan der du skriver inn aktiviteter som du skal ha i de ulike kanalene. Du må skrive dato, kanal, idé og hvem som har ansvar for å gjennomføre.

En bestemt dato kan du for eksempel ha lagersalg, og så kan du planlegge at informasjon om det skal foregå på Facebook. Så må du regne baklengs i tid slik at datoen ikke kommer overraskende på deg, noen uker før kampanjen må du kanskje skaffe bilder og finne ut hva på lageret som skal selges med rabatt.

Med en årsplan for aktiviteter i hele trakten, stiller du sterkere. Da sikrer du at du ikke glemmer å lokke folk inn i trakten og du sikrer at du har løsninger med bestillingsknapp og lignende.

I årsplanen kan du også sikre at noen tar seg av etterarbeidet ved hver aktivitet. Tilbudssider på weben din må kanskje fjernes og kunder må få oppfølging.

Lag en årsplan som er overkommelig. Eller kjøp deg hjelp til å gjennomføre planen.

Husk å lage landingssider

Den første målet er altså å skyve trafikk over på din web. Men det er ikke nødvendigvis der du starter når du skal ordne ting. Start gjerne innerst i trakten slik at du har landingssider klare for dem som kommer løpende inn fra ytterst i trakten.

Landingssider er sider som du har tilpasset med tekst, bilder og tilbud til hvert produkt eller hver tjeneste du skal selge. På Facebook har du kanskje en annonse eller et innlegg som sier noe om en av dine tjenester. Og så har du en lenke som sier «Les mer». Da bør kunden ikke ledes inn til forsiden av weben din som snakker om alle tjenester som du har. Det er bedre om personen ledes til en omtale av den ene tjenesten. Det var jo den tjenesten personen var interessert i. Og på den siden som har mer omtale, bør du nederst ha en bestillingsknapp.

Det er ikke alltid at målet med landingssiden er å få til en handel. Du kan også be folk si ja takk til abonnement på nyhetsbrev. Eller kanskje de ønsker å melde seg på et webinar? Eller å få tilsendt en brosjyre? Eller få teste produktet ditt? Eller at du kommer på befaring?

Spørsmål som hjelper deg videre

For å komme i gang med salgstrakten, kan du stille disse spørsmålene:

OPPDAGE: Hvordan kan vi få folk oppmerksomme på oss eller våre tjenester?

VURDERE: Hvordan få folk til å vurdere våre tjenester?

BLI FØRSTEVALGET: Hvordan få folk til ønske å handle av nettopp oss?

KJØPE: Hvordan få folk til å bestille akkurat nå?

Ønsker du hjelp til markedsføringen? Ta kontakt med Mekke.

Brudd på GDPR straffes med bøter på inntil 4% av omsetning!

Personvern

10. april 2019

GDPR-loven har nå snart vært gjeldende i ett år. Datatilsynet er satt til å forvalte dette regelverket og har nå varslet at de kommer til å gi flere bøter i tiden fremover. Bøtene kan være på opptil 200 millioner kroner eller 4% av omsetningen i firmaet. 

Flere tror fortsatt at GDPR er noe man kan velge å gjøre når man får tid.

GDPR er lov og det er like strengt å ikke følge den som å "glemme" å betale skatt, moms og andre avgifter. Det får konsekvenser.

"Jeg har en personvernerklæring på min nettside. Er det tilstrekkelig?"

Nei, du må gjøre mer! Det er IKKE tilstrekkelig å ha lagt inn en personvernerklæring på sine nettsider. Dette er KUN EN SVÆRT LITEN del av GDPR arbeidet. Du må ikke ha alt klart iforhold til GDPR, men du må kunne dokumentere at du har startet prosessen.

Hva trenger du å gjøre ?

Følg våre 5 råd og du er godt igang :

1: Internkontrollsystem

Du må ha kommet igang med et internkontrollsystem. Et slikt system lager vi tilpasset din bedrift. Det er ikke veldig komplisert med DU MÅ HA DET og du må BRUKE DET !
Her ser du et eksempel på internkontrollsystem.

Systemet har en oversikt over hva du skal gjøre minst 4 ganger i året for å holde GDPR systemet levende. 

2: Firmaet må ha et avvik-system og en ordning for logger fra GDPR arbeidet

Vårt system inneholder dette slik at du enkelt kan få alle til å melde avvik slik datatilsynet pålegger deg. Med Logg funksjonen får du også en viktig dokumentasjon av ditt arbeid. Når datatilsynet kommer på kontroll så er det internkontrollsystemet de skal sjekke og hvordan du har dokumentert og logget alt du har gjort.

3: Handlingsplan

Firmaet må lage en handlingsplan som er knyttet opp mot risikoanalyser gjort rundt GDPR arbeidet. Det fine med en handlingsplan er at du trenger ikke å gjøre alt med en gang, men du må lage en plan for når du skal gjøre det.

Her er eksempel på en enkel handlingsplan som du får i vårt system

4: Databehandleravtaler

Databehandleravtaler må lages med alle bedrifter som du samhandler med. Vi gir deg malene og hjelper deg med prosessen. Vet du forresten om du er databehandler selv? Hvis du oppbevarer data for andre kan du fort være det.

5: Samtykke og personvernerklæring

Personvernerklæring må stemme overens med din måte å behandle personopplysninger på. Bruker du samtykke eller bruker du paragraf 6f om legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Dette er viktig å vite for å gjøre ting på riktig måte.

Få mer GDPR-hjelp

 

Ta kontakt med Ragnvald Holst-larsen  info@romerike.com for mer informasjon eller for å avtale et telefonmøte. 

Se også tilbudet vårt her

Datatilsynet varsler: GDPR under lupen i 2019.

DIN bedrift vil snart bli satt under lupen av datatilsynet og da hjelper det ikke lengre å si at man ikke "vet hva man skal gjøre" eller at man "ikke har rukket å se på GDPR"

Se vår guide: 5 trinn for GDPR arbeidet

DU må ha følgende ting på plass

Alt dette får du i vårt abbonements-system for kun 950 kr pr år. Det haster nå å få ting på plass.

 

 

Hvor mange av dine lesere blir kunder?

Markedsføring

18. mars 2019

Statistikkene forteller at når 100 personer besøker landingssiden din, vil 2-3 av dem respondere. Kanskje kjøper de noe eller så melder de seg på nyhetsbrevet – hvis du har lagt forholdene til rette for det.

Med andre ord bør du forvente en konverteringsrate på 2-3 prosent. Når du sender ut nyhetsbrev med et tilbud, kan du forvente ett prosentpoeng høyere konverteringsrate, det er fordi leserne allerede er kunder som liker bedriften din og som er interessert i hva du tilbyr.

Tallene under er en forenklet huskeliste for konverteringsrater:

 • E-post = 4 prosent
 • Søk = 3 prosent
 • Sosiale medier = 2 prosent

Ulike bransjer har hver sin gjennomsnittlige konverteringsrate. For eksempel temaet jobb og studier har dobbelt så bra konverteringsrate som for helse og eiendom.

Også skjermen har noe å si. Mobiler har dårlige konverteringsrate og vaker rundt drøye 1 prosent. Nettbrett og PC-er ligger ved snaue 4 prosent. Det at mobil gir dårlig respons kan skyldes at kundene er i en mer stresset situasjon når de ser landingssiden. Kanskje sitter de på bussen og det er ikke like fristende å fiske frem betalingskortet fra lommen.

Mobilskjermen er også mye mindre, derfor er det vanskeligere å få med seg all informasjon, man kan for eksempel ikke ha to vinduer fremme for å sammenligne produkter. Mobil brukes nok mest til å skaffe seg en viss oversikt. Handelen, eller påmeldingen til nyhetsbrevet, foregår heller i sofaen hjemme i fred og ro med større skjermer.

Hva bør du satse på?

Siden e-poster gir litt bedre respons, er det fristende å bare konsentrere seg om det. Men husk at e-poster kan du kun sende til en relativt liten gruppe, kort sagt dine egne kunder. I sosiale medier kan du sende til så mange du vil, og du kan få tak i nye kunder. Derfor bør du bruke mye krefter i sosiale medier på å få folk over til weben din. 

Når det gjelder søk, kan du gjøre en innsats med søkemotoroptimalisering, slik vil flere finne weben din. 

Du bør altså satse på tre hester: Sosiale medier, søkemotorer og nyhetsbrev. Mekke Media kan hjelpe deg med alt dette.

Slik kan du øke konverteringsraten

Her er noen få tips til hvordan du kan få flere kunder ut av leserne dine:

Sjekk tilbudet: Sjekk først om pris og produkt er bra nok, undersøk for eksempel hva konkurrentene tilbyr. Det hjelper ikke at du gjør alt annet riktig hvis prisen er for høy eller tjenesten er utdatert.

Skriv enkelt: Bruk et språk som ligger på ungdomsskolenivå. 6 av 10 bransjer innen eiendom, lån og konsulenter opplever nemlig flere konverteringer når språket er enkelt.

Bruk færre ord: Optimal lengde på teksten varierer fra bransje til bransje, men opp mot 100 ord er som regel greit. Forsøk i alle fall å stoppe ved 200 ord.

Bruk positive og trygge ord: Ord som gir en følelse av trygghet hjelper innen reisebransjen. Slike ord kan for eksempel være: perfekt, guide, personale, spa, mat, planlegge, vennlig eller anbefalt. Ikke tving akkurat disse ordene inn i din tekst, de er bare eksempler for å sette deg på sporet.

Tydelig CTA-knapp: Ha en tydelig konverteringsknapp, altså en lenke som sier «Kjøp her» eller noe sånt. Det skal ikke være tvil om hvor den knappen befinner seg.

Ikke bla-bla: Vær konkret når det gjelder hva kunden skal få for pengene.

Ikke gå alene: La en venn lese gjennom reklamen din. Forstår hun hva du tilbyr?

Sjekk statistikkene: Legg inn Google Analytics på weben slik at du får statistikk over hvordan kundene oppfører seg.

Oppdater sidene dine: Sjekk alle nettsidene dine nå og da. Gjelder informasjonen fremdeles? Kan du få tak i bedre produktbilder? Bør du lage en kampanje? 

Benytt hjelp: La Mekke Media hjelpe deg med markedsføringen.

Ta kontakt med oss for hjelp med dette!

Hvordan endre firmanavn og domenenavn for bedriften din.

Markedsføring

14. mars 2019

Det har kommet mange reaksjoner (og morsomme kommentarer) på NSBs navneendring denne uka. Jeg ble også veldig overrasket over dette, og selv om det er et uttrykk som heter at «all PR er god PR» så tror jeg NSB kunne gjort prosessen mye bedre, hvis de først skulle endre navnet (som ikke alle er enig i nødvendigheten av). 

Vi skiftet også navn fra Østfold Internett til Mekke Media for 2 år siden, med egentlig samme begrunnelse som NSB. Navnet var misvisende. Selv om vi fortsatt holder til i Østfold, har vi hele Norge som marked, og Internett er så mye mer enn det vi driver med (f.eks. tilbyr vi ikke bredbånd). 

Når vi skulle skifte navn var det viktig for oss å forankre det hos kundene. Strategien ble derfor:

 • Tenke igjennom forslag til nytt navn - et navn som fortalte om hva vi jobbet med samtidig som kundene kjente igjen firmaet i det nye navnet. 
 • Sikre div. domenenavn som kunne være aktuelle  
 • Fortelle kundene om at vi ønsket å skifte navn og invitere dem til å bli med på å si sin mening. 
 • Bruke prosessen i markedsføringen og markere at firmaet var 20 år. 
 • Bruke prosessen til å hjelpe kunder som også ønsket å gjennomføre en navneendring. 

Her finner du alt vi gjorde for å velge nytt firmanavn og domenenavn.

Dette funket veldig bra for oss, og vi har faktisk aldri hatt så mye respons og positive tilbakemeldinger på noe innlegg vi har hatt på FB, nyhetsbrev og nettsider. 

Her er forslagene som kom inn fra kundene.

Heldigvis hadde vi fra før navnet Mekke på vårt publiseringsverktøy og kunder forstod derfor raskt sammenhengen med Mekke Media som firmanavn. Mekke betyr bl.a "å fikse noe" (f.eks. mekke bil) og da blir det nærliggende å mekke websider. Da vi også ønsker å jobbe mer med medierådgivning og sosiale medier passet det fint og «klinger bra» med Mekke Media. 

Det ble selvfølgelig en del jobb å endre logo og domene for nettside og e-poster etc, men vi har ingen tog eller uniformer - og faktisk heller ingen trykksaker - så det ble en forholdsvis rimelig endring samtidig som det viste at vi hadde en vy med vårt firma. 

Her kan du lese om prosessen med å utarbeide ny logo.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker hjelp til strategi med valg av nytt firmanavn og domenenavn. 

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media. 

SEO-tipsene som hjelper bedriften din i Google

Markedsføring

13. februar 2019

Søkemotoroptimalisering (SEO) gjør at flere oppdager nettstedet ditt. Det finnes flere hundre SEO-grep, nedenfor viser vi noen av de vanligste. Har du liten tid, kan du be Mekke Media utføre grepene for deg.

Gode SEO-grep betyr ikke bare at nettsidene dine kommer høyere opp i søk hos Google, men det kan også bety at folk lettere får med seg budskapet ditt når de først er inne på sidene dine. Google liker for eksempel at sidene dine er ryddige og at bokstavene er lette å lese. Og det liker nok leserne dine også.

Overskrifter

Overskriftene er spesielt viktige. Lag overskrifter som inneholder ord som folk søker med. Selger du for eksempel skinnvesker, må du bruker ordet skinnveske i overskriften. Du vil ikke få mange besøk fra folk som leter etter skinnvekser hvis du skriver: «Velkommen til oss våre nettsider» som overskrift.

Ofte kan det være lurt å ta med geografiske navn i overskriften. Driver du butikk eller restaurant langs fortauet, eller leier ut ting i et bestemt område, bør stedsnavnet med i overskriften. Stedsnavn er ikke like viktig når du driver nettbutikk.

Sett gjerne det viktigste ordet først. Er du tannlege, så sett ordet tannlege først i overskriften. Ikke bare legger Google litt mer vekt på det som står først, men det er også til hjelp for leserne som med hastverk leser gjennom alle søketreffene.

Tenk gjerne på samme måte når du skriver nyhetsbrev og skal forfatte noen ord i emnefeltet i e-posten. Når folk får e-posten, ser de kanskje bare de tre første ordene i emnefeltet, resten er skjult fordi skjermen på mobiltelefonen er liten. Da bør du ikke skrive: "Vi ønsker alle våre kunder en god sommer med dette tilbudet på badebukser." For der kommer poenget helt til slutt.

Å sette det viktigste først, er noe man bør passe på i mange sammenhenger. Det viktigste må settes øverst på siden, i overskriften, i starten av overskriften.

Er konkurransen stor i ditt marked, og din bedrift er liten, må du kanskje ta innover deg at du ikke makter å vinne de mest opplagte søkene. Da kan du heller lage en lang og mer spesifikk overskrift som færre søker på, men som du er mer alene om. For det er bedre at du noen ganger er øverst på listen enn at du aldri er øverst.

Det er kanskje mange som søker med «Turist i Bergen», men din lille bedrift havner ikke på toppen i søk fordi konkurransen er så stor. Lager du en smalere overskrift, kan du være alene om den. Du kan for eksempel skrive: «Sykkelutleie i Bergen ved Fisketorget». Det er færre som søker etter akkurat det, men konkurransen er også mindre om akkurat de ordene.

Det er en del personer som bruker sin egen stemme for å søke. Da stiller man gjerne et spørsmål til Google på mobiltelefonen. Det kan derfor være lurt å forme overskriften din som et spørsmål, for eksempel: «Hvor kan jeg leie sykkel i Bergen?»

Pass for øvrig på å bruke riktig HTML-kode i overskriften slik at Google forstår at det er en overskrift. Bruk h1-kode. Men bruk den bare én gang pr side. I Mekkes publiseringssystem kan du velge "Overskrift 1", det er det samme som h1.

Bildefiler

Du har liten nytte av å kalle et bilde for «bilde2.jpg» eller «tilbud-5.jpg». Google leser nemlig filnavnene dine og forstår ikke hva bildet ditt handler om. Skriv heller «skinnveske.jpg» eller «bilverksted-med-eu-kontroll.jpg», det forteller konkret hva som er på bildet eller hvilke tjenester du tilbyr.

Når du legger inn bilder på nettsidene, bør du også skrive inn såkalt alt-tekst til hvert bilde. De som er blinde, lar maskinen lese opp alt-teksten, så det er en fin service til dem. I tillegg leser Google alt-tekstene, og det er derfor alt-tekstene hører med som SEO-grep.

Har du bilde av en skinnveske, kan du beskrive skinnvesken med ord i alt-teksten, for eksempel: «Rød skinnveske med brede gule glidelåser.»

Url-en (nettadressen)

Også nettadressen er viktig. Få med viktige ord i den, for Google tar hensyn til hva som står i nettadressen når nettsiden skal rangeres i søk. Nettadressen til artikkelen som du leser nå, er http://mekke.no/seo-tipsene-som-hjelper-bedriften-din-i-google-6438a.html. Vi fikk altså med viktige ord som seo, tips og Google, for vi regner med at det er nettopp slike ord folk bruker når de søker etter hjelp.

Og de som ikke kjenner til ordet "seo", de søker kanskje med noen av ordene vi har tatt med i ingressen til denne artikkelen.

I Mekkes publiseringssystem kan du bruke feltet der det står "Tittel" for å bestemme ordene i url-en.

Lag nettadresser etter samme strategi som overskrifter og bildefiler.

Lag bindestrek mellom hvert ord i nettadressen.

Meta-tekster

I tillegg er det noe som heter metatekster. Det er tekster som er usynlige for dem som besøker nettsidene dine, men Google leser tekstene. Metatekstene kan også dukke opp når folk søker. I Mekke finner du felt for metatekster når du utformer sidene, skriv inn ord og setninger der som du tror hjelper i søk.

Mellomtitler

Bryt opp teksten med mellomtitler. Bruk ord i mellomtitlene som gjør at folk forstår hva avsnittet handler om. I artikkelen som du leser nå, er mellomtitlene korte. Det er for at du raskt skal finne hva du er ute etter.

Det går selvsagt an å pøse på med flere ord, mellomtittelen akkurat har kunne ha vært «Også mellomtitlene kan gi deg flere besøk på nettsiden» eller «Mellomtitlene er viktige i Google-søk». Slik får man med flere ord som kan gi treff i Google. Men er mellomtitlene lange, går lesehastigheten ned. Bruk skjønn, ikke tenk bare på SEO, men tenk også på hvordan leseren opplever siden.

Lage flere sider og artikler

Lager du flere artikler på weben din, får du flere sjanser i Google. Skriv artikler om tjenestene dine, om kundene dine, om bransjen din og så videre. Lag tips og råd.

Lenker inn til deg

Er det store aktører som lager lenke til deg fra sine sider, farer du oppover i Googles rangering i søk. Når viktige aktører lenker til deg, antar Google at også du er viktig. Eller bitte litt viktig i alle fall.

Skriver du gode kronikker som pressen publiserer, og du lirker inn en lenke til deg selv i kronikken, har du utført et bra SEO-grep.

Tekniske tips

Sørg for at nettsidene dine er mobilvennlige, du raser nedover i Googles rangering dersom nettsidene dine ikke er klargjort for visning på mobiltelefoner.

Pass også på at url-en din starter med https.

SEO er ikke alt

Sjekk om sidene dine svarer på alle spørsmål eventuelle kunder stiller. Én sak er å være flink med SEO slik at besøket øker. Men når folk er kommet til sidene dine, må du makte å selge tjenestene dine. Hva tilbyr du? Hva koster det? Hvor lenge må kunden vente? Hvilke varianter finnes? Hvor kan kunden henvende seg? Leserne har mange spørsmål, sørg for at teksten gir svar slik at det er enda enklere å henvende seg til deg.

Mekke kan ta SEO-jobben for deg

Vi har et tilbud som vi kaller "SEO skippertak", da bruker vi fire timer på å gi deg et løft innen søkemotoroptimalisering.

Denne pakken koster 3.000 kroner pluss mva og gjelder kunder som har nettsidene hos oss.

Ta kontakt med oss på e-post eller telefon 69 33 33 21

 

Her kan du lese mer om det tekniske ved søkemotoroptimalisering

 

 

 

Hvorfor mottar jeg ikke e-post?

E-post

6. februar 2019

Det er alltid kjedelig å gå glipp av e-poster fra venner og kontakter man ønsker å motta e-poster fra. Hos noen leverandører kan spamfilter være litt vel strenge slik at fakturaer eller viktige mail fra dine kontakter ikke kommer frem. Da kan det være greit å overstyre spamfilteret og "godkjenne avsendere" i systemet. 

Det er ikke alle steder det er mulig, men vi har laget en liste over de største og vanligste mailtjenestene og hvordan du kan ordne det der.

Her kan du også lese en artikkel om hva som kan være andre grunner til at e-post ikke kommer frem. 

Markedsplan

Markedsføring

12. desember 2018

Alle som driver business har vel en markedsplan oppe i hodet, men for å planlegge fremover og bli mer bevisst på dette er det lurt å skrive det ned. 

Jeg deler nå både generelt om hva du bør ta med i en markedsplan, men også litt om hvordan jeg planlegger for det nye året med Mekke Media

Hvilke mål har du med bedriften?

Ønsker du å få flere nye kunder, eller mer lønnsomhet på de kundene du har. Kanskje du vil få mer omsetning på nye tjenester?

Har du et lite foretak kan du også spørre deg selv om du vil gjøre mindre rutinearbeid og gjøre mer av det du liker, selv om du kanskje ikke tjener like bra på det. 

Eksempel: Mekke Media er et lite, men godt etablert firma som leverer digitale løsninger for markedsføring og kommunikasjon. Vårt hovedmål er å sørge for at våre kunder når frem med sitt budskap både med markedsføring og annen kommunikasjon. Det er fornøyde trofaste kunder vi lever av. Vi vil også prøve å øke med ca. 10 nye kunder hver mnd. 

Fortjeneste ved å følge målsetning

For å få målsetningen mer konkret bør du oppgi hva du tror at det vil gi deg i omsetning og fortjeneste kommende år. 

Eksempel: En nettoøkning på 10 nye kunder hver mnd. gir en omsetningsøking på ca. 240.000 kr. for neste år. 

Målgrupper

bilde

Hva er dine målgrupper? Du bør lage en markedsplan for hver av dine aktuelle grupper. 

Er det privatkunder eller firmaer? Har du f.eks. aldersgruppe eller geografisk plassering som dine tjenester/produkter passer for? 

Når du går igjennom dette kan du se hvem du ønsker å prioritere markedsføringen på. 

Eksempel: 1) Kunder som har nettsider, men betaler for mye og får for dårlig service hos andre konkurrenter. 2) Nye kunder som skal markedsføre arrangementer (kjøre kurs, konserter, selger billetter). 3) Små firmaer/foreninger som trenger nettsider. 

Hvilket budskap vil du ha ut til dine målgrupper

Hva kan du tilby og hva er det som gjør det unikt ifht det de kan få andre steder. Sett deg inn i kundens sko og tenk etter om tilbudet da vil være aktuelt for deg. 

Eksempel: Vi er et lite mediebyrå som med god service og kunnskap hjelper små firmaer å få et godt resultat med sin markedsføring og kommunikasjon. 

Hvordan vil du bli oppfattet av målgruppen?

Beskriv kort hvordan du vil at din merkevare skal bli oppfattet av kundene dine. Eksklusive eller rimelige produkter. 

Ofte når jeg ser slagord fra Rema og Kiwi, tenker jeg: "har de bare lave priser og ikke noe mer de kan stå for"? For meg betyr det jo også mye at de har bra utvalg og behjelpelig betjening. 

Eksempel: Mekke Media skal gi personlig, rask og god kundeservice. Lite firma som er enkelt å kommunisere med. Mekke er folkelig og enkel å forstå. 

Budsjett

I ditt budsjett kan du konkretisere mer av det du skrev i punkt 2 og få med hvilke kostnader det medfører å nå målet. 

Eksempel: Vi vil bruke 100.000 i annonsekampanjer samt telefontid for å nå et mål om en omsetningsøkning på 240.000 i 2019- 

Markedsaktiviteter

Nå er det på tide å konkretisere dine mål ut i aktiviteter og lage en tidsplan om når man ønsker dette gjennomført. Det kan være greit å sette opp et regneark med oversikt over aktivitet - når den skal utføres samt når den må plalegges og forberedes. Kanskje du må lage flyers til en stand eller annonsematriell til en kampanje som bør være med i en slik plan. 

Eksempel: Januar - lage en vervekampanje, Februar - ringe faste kunder om kampanjen, Mars...

Måle resultater

bilde

Lag et opplegg for å måle det du får til ifht din målsetning (så du ser om det funker)

Eksempel: Vi vil telle antall nye kunder samt se hvor kundene kommer fra via Google Analytics og evt. FB-statistikk

Handlingsplan

Da er det bare å sette i gang å lage en smørbrødliste av det som må gjøres for å komme igang med dine markedsaktiviteter.

Eksempel: 

Mekke Media må: 

 1. Lage en vervekampanje
 2. Få tak i person som kan hjelpe å ringe våre kunder
 3. System for å motta leads og følge de opp
 4. ...

Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ta en prat om hvordan vi kan hjelpe deg med dine markedsaktiviteter. 

Hvor trenger du antivirusprogramvare?

Markedsføring

7. desember 2018

Antivirusapplikasjoner beskytter din datamaskin mot trusler som virus, Trojan, spionprogram, Worm, Rootkit og mange flere.

For å få beskyttelse mot de ulike trusler, trenger man en antivirusprogramvare. Den beskytter deg mot de truslene ved å skanne ditt arbeid som du gjør både på Internett og lokalt på din maskin.

De ulike trusler kan stjele dine personligopplysninger (kredittkort, adressen, brukernavn, passord), ødelegge din datamaskin, stjele/kryptere dine data, du kan bli utsatt for utpressing m.m.

Hvordan får du virus e.l. trusler på din datamaskin?

 • Surfe på nettet: Det er vanskelig å tro at man kan få virus via bare å surfe på nettet men det skjer veldig enkelt hvis man surfer på en nettside som har virus.
 • Sjekke epost: Skadelig virus og programvare kan bli sendt via epost også.
 • Installasjon av programvare: Det kan hende at du installerer en programvare som har skadelig program.
 • Laste ned filer fra nettet: Mange laster ned dokumenter og programvarer fra nettet. Noen programvarer som er gratis har skadelig virus, Trojan, spionprogram e.l.
 • Overføre/kopiere filer fra minnepinne eller ekstern harddisk: Din datamaskin kan bli infisert av virus hvis du kobler minnepinne/ekstern harddisk mot datamaskin eller kopierer filer som infisert.

Nå for tiden bruker nesten alle elektroniske enheter slik som PC, MAC, nettbrett, mobil etc, og det er vanskelig for mange for å vite hvilken nettside, epost, filer, programvare som har virus eller lignende trusler.  Derfor er det best å ha antivirus-programvare som gjør jobben for deg og beskytter deg mot truslene.

Eset Antivirus:

Vi tilbyr Eset Antivirus til både hjemmebrukere og forretningsbrukere.

Eset er et av de beste antivirusprogramene på markedet. Det beskytter din datamaskin mot alle trusler.

Det finnes mange forskjellige varianter av Eset Antivirus avhengig av tjenester de tilbyr og operativsystem (PC, Mac).
Les under for mer info om forskjellige produkter: https://www.mekke.no/produkter-antivirus-20822s.html

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om priser, produkter eller hva som er den beste løsningen for deg.

Video om hvordan du lager vanlige sider i Mekke Publisering

Mekke-tips

12. november 2018

Vi har nå laget en ny instruksjonsvideo som viser hvordan du lager sider i Mekke Publisering og hvilke muligheter du har der. 

Se også videoklipp om hvordan du kommer i gang med Mekke Publisering. 

Skylagring

Produktinfo

26. oktober 2018

Skylagring er en tjeneste der du lagrer data ved å overføre dem over Internett til et eksternt lagringssystem som vedlikeholdes av en tredjepart. Det finnes hundrevis av ulike skylagringssystemer. Du kan lagre forskjellige type filer slik som PDF, Word, Excel, bilder, videoer og andre personlige filer.

Det er flere som tilbyr skylagring men mest kjente er OneDrive og Sharepoint fra Microsoft, Dropbox og Google Drive.

Fordeler med skylagring:

 • Få tilgang til filer hvor som helst.
 • Del filer og samarbeid på dokumenter med hvem som helst i eller utenfor organisasjonen.
 • Beskytt bedriftsdata.
 • Enkelt å finne filer.
 • Muligheter for å hindre tap av data.

Hvorfor velge Microsoft skylagring tjenester (Onedrive og Sharepoint) over andre f.eks. Dropbox, Google drive osv.:

Man får skylagring uten ekstra kostnader (OneDrive/Sharepoint) hvis man kjøper Microsoft Office Business/Enterprise abonnement. Nesten alle bedrifter bruker eller har Microsoft Office produkter (Word, Excel, PowerPoint) derfor vil du ved kjøp av et Business- eller Enterprise-abonnement ha Officepakka, Exchange e-post og gratis skylagering.

Mer info om Microsoft Office abonnementer.

Redigering av filer (Word, Excel, PowerPoint) kan også gjøres i nettleser med alle funksjoner som du har på din lokale PC/Mac. Du kan f.eks. enkelt logge inn fra hvor som helst for å redigere Word-filen uten at du har filen på lokal pc eller har Word applikasjon installert.

I tillegg kan du koble OneDrive og Sharepoint til Filutforsker slik det er enkelt å laste opp eller redigere filer.  

Skylagering i Microsoft office365:

Office365 Sharepoint/OneDrive gir deg mulighet for å lagre data i skyen. Du får også 1000 GB fillagring i skyen for hver bruker i OneDrive og 1000 GB fillagring i skyen for organisasjonen i Sharepoint.

Forskjell mellom Sharepoint og OneDrive:

Sharepoint er lagringsplass for hele organisasjonen og OneDrive lagringsplass for hver bruker i organisasjonen. Det betyr at hva du lagrer i Sharepoint deles med alle i organisasjonen; i OneDrive har derimot hver bruker sin egen lagringsplass og ingen andre kan se/redigere den så lenge brukeren ikke selv deler det.

Skylagring av e-post. 

De viktigste dataene du har ligger kanskje i din e-post, og hvis du har den hos oss er er den allerede sikret med backup på vår server, så sant du har satt den opp på vanlig måte med IMAP og ikke POP3. Hvis du har et gammelt oppsettoppsett med POP3, anbefaler vi at du endrer det til IMAP som også gjør at du kan synkronisere e-posten mellom forskjellige enheter. (Se riktig oppsett av e-post her)

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe eller ønsker å bestille abonnement.

Gratis GDPR-webinar tirsdag 30. oktober kl. 08

Diverse

25. oktober 2018

Hvilke personalopplysninger kan du lagre?

Personalopplysninger og Kundeopplysninger - det er kun lov å lagre opplysninger som er relevante. Alle dine kunder og ansatte har alltid lov å se hva du har lagret ( med noen få unntak). Har du personopplysninger i bedriften som du ikke har sikret. Er det tilstrekkelig med passord på PC eller bør flere av dokumentene til bedriften også sikres med passord. Både PDF dokumenter og word/excel kan enkelt sikres med passord for les eller redinger

Vi ser på dette tirsdag 30.okt kl 08:00 på webinaret vi holder. Send inn spørsmål på forhånd på info@romerike.com og meld deg på her

Feilmelding ang. sertifikat på e-post

E-post

12. september 2018

I forbindelse med oppdatering av SSL-sertifikat for vår mailserver, har flere fått opp feilmeldingen: 

"Kan ikke verifisere tjeneridentitet"

Dette skyldes at man tidligere kunne bruke eget domenenavn for mailserver i mailoppsettet. Det er dessverre ikke lenger mulig. 

For å rette feilen må man inn i mailoppsettet og endre inn- og utgående mailserver til mail.mekke.no. 

Her finner du oversikt over oppsett for ulike enheter og apper

Slik lager du en god CTA-knapp

Markedsføring, Mekke-tips

3. september 2018

Alle nettsider bør avsluttes med en oppfordring til leseren, det kalles gjerne CTA (call to action). Legg inn enten en tekstlenke eller en knapp.

Oppfordringen kan handle om at leseren skal:

 • Ta kontakt
 • Laste ned noe
 • Lese en annen artikkel
 • Bestille noe
 • Gå til nettbutikken din
 • Ta en test
 • Stemme over noe
 • Gå til et svarskjema

…eller noe annet som du finner på. Poenget er enten å holde på leseren noen minutter til eller å sende leseren inn i salgstrakten.

I denne artikkelen får du først noen generelle tips til slike knapper, deretter viser vi mer tekniske tips.

Tips til bestillingsknapper

Lag en knapp som ser klikkbar ut
Design av nettsider handler en del om mote. I en periode skulle knappene se tredimensjonale ut. Året etter skulle de være flate. I dag har knappene ofte runde hjørner. Uansett: Sørg for at folk forstår at det er en knapp og ikke bare en boks.

Lag en tydelig knapp
Sørg for at knappen skiller seg ut. Velg kontrastfarge og bruk gjerne godt med luft rundt.

Velg smart plassering
Mange lesere gidder bare å kaste et blikk på reklamen din og starter ikke å skrolle nedover for å lese ytterligere hva du har å fortelle. Derfor er det en del markedsførere som mener at knappen bør plasseres øverst slik at den vises med én gang uten at folk behøver å skrolle nedover.

Men det hjelper ikke, sier andre. En markedsfører opplevde at responsen gikk ned med 17 prosent da han flyttet knappen opp slik at den var synlig med én gang. Hans erfaring var at folk gjerne vil lese litt før man begynner å mase om en handling.

Folk må ha opparbeidet motivasjon før man viser knappen. Kommer knappen for tidlig, kan den virke mot sin hensikt. En markedsfører skriver at responsen gikk opp 300 prosent da de flyttet knappen nedover mot slutten av teksten.

En teori er slik: Knappen bør stå tidlig hvis produktet du selger er lett å forstå. Knappen bør stå langt ned hvis produktet ditt krever mye forklaring.

Ikke ha mange budskap
Gi kun én oppfordring slik at budskapet ikke er til å misforstå og slik at det er lett å bestemme seg.

Hvis du må ha flere knapper, for eksempel tre knapper med tre ulike oppfordringer, sørg da for at en av knappene designmessig ser ut som et førstevalg. Du kan for eksempel ha to grå knapper og én rød.

Start gjerne CTA-en med et verb. Imperativ er kommanderende eller oppfordrende verb som dette: Bestill, legg (i handlekurven), last ned, og så videre.

Bruk engasjerende ord
Bruk positive ladete ord, slik som drømmeferie eller rabatt, for eksempel slik: «Planlegg din drømmeferie nå» og «Bestill nå og få 50 prosent rabatt!»

Fortell om fordelen
«What’s in it for me?» Fortell hvordan livet kan bli bedre for kunden. Ikke bare si «Klikk her», forklar heller hva kunden kan få ved å klikke.

Unngå ord som gjør at leseren får en følelse av belastning ved å trykke på knappen. Friksjonsord er ord som antyder at leseren må gi fra seg noe, for eksempel tid, informasjon, penger eller energi.

En dansk bedrift hadde en knapp som lød «Bestill informasjon», de byttet den ut med «Få informasjon» og fikk 38 prosent flere henvendelser. Ordet «få» i denne sammenheng er mer positivt, man mottar en gave. Ordet bestill betyr ofte at man må betale.

Sjekk at knappen/lenken virker
Når alt er klart, bør du sjekke at knappen faktisk er klikkbar og at alt virker i den den videre prosessen.

Slik lager du en knapp

Start gjerne med en vanlig lenke slik at du blir kjent med hvordan slike lenker kan lages, så kan du avansere til knapper senere. Det viktigste er at du kommer med en oppfordring til slutt i alle artikler.

Lenke som starter e-post

La oss si at oppfordringen er at leseren skal sende deg en e-post. Slik går du frem:

Lag en artikkel eller en side på vanlig måte i Mekke. Avslutt med en oppfordring, skriv for eksempel «Send en e-post til oss».

Marker oppfordringsteksten.

Trykk på lenkesymbolet.

Nå åpner det seg et vindu med noen felter. I feltet "Nettadresse" skriver du: "mailto:morten@gratissykkel.no"

I feltet "Tekst som skal vises" skriver du «Send en e-post til oss».

Når noen trykker på lenken senere, vil datamaskinen deres åpne e-postprogrammet og gjøre klar en e-post som går til deg.

Automatisk emnefelt

For at du skal få et hint om hvilken lenke kunden har trykket på, kan du bestemme at e-postprogrammet til kunden automatisk fyller ut noen ord i emnefeltet. Det får du til ved å skrive for eksempel slik:

mailto:morten@gratissykkel.no?subject=Gratisleie

Med en slik kode vil e-postprogrammet fylle ut ordet «Gratisleie» i emnefeltet.

Sette inn knapp

Når du har fått til å lage tekstlenker, kan du prøve deg på knapper. En knapp kan lages som et bilde eller med en kode. La oss holde oss til bildeknapp først. Du finner lovlige gratisknapper på nettet, men du kan også be Mekke lage noen til deg slik at de passer designmessig inn.

Nederst i denne artikkelen finner du en knapp du kan kopiere for å øve.

Når du har lagt inn en knapp, må du gjøre som i øvelsen over som handlet om e-post: Du må markere knappen, trykke på lenkesymbolet og legge inn en lenke.

Lage knapp med kode

Istedet for å bruke et bilde av en knapp, kan du lime inn en html-kode. Da må du først trykke på verktøy-ikonet som har to haker <>. Dermed åpnes et vindu hvor du ser html-kodene. Lim inn for eksempel denne koden:

<button> </button> 


Kontakt

Dermed har du laget en knapp som ser slik ut:

Den knappen har lenke til startsiden til Mekke. Du må i koden bytte ut med en av dine nettsider, for eksempel "Kontakt oss"-nettsiden.

Ønsker du en annen farge på knappen? Da kan du for eksempel kode slik:

<button style="background: red;"> </button> 


Kontakt

Dermed har du laget en knapp som ser slik ut:

Kodeknapper er litt bedre enn bildeknapper, for Google kan ikke lese bilder. I bildeknapper får Google med seg hvor lenken går. I kodeknapper får Google også med seg hva lenketeksten sier.

Her er en knapp du kan kopiere

Knappen over er kun et bilde. Høyreklikk på knappen og last ned til din egen maskin. Last så bildet opp på din nettside i Mekke. Nå kan du øve deg på å la knappen få en lenke.

Kom i gang med Mekke Publisering

Mekke-tips

21. august 2018

Har du ikke prøvd ut Mekke Publisering enda, gir jeg deg i denne videoen en rask innføring i hvordan du kommer i gang med vårt verktøy. Denne gjennomgangen er for å komme i gang via hovedpanelet. 

Du finner mer info om å starte via Mekke Publiserings veiviser her

mvh

Erling Holst-Larsen, Daglig leder Mekke Media

Rabatt på din første Google-annonse

Markedsføring

14. juni 2018

Det er svært viktig at folk finner weben din når de søker i Google etter tjenester som du tilbyr. Det er to grep du kan ta for at flere skal finne deg:

 • Søkemotoroptimalisering (SEO)
 • Google-annonse

Et SEO-skippertak

For å ta det første først: SEO handler om redaksjonelle og tekniske grep som gjør at Google sender deg oppover i rangeringen. Vi tilbyr en SEO-pakke som tar et skippertak for deg. Flere av våre kunder bestilte dette skippertaket etter forrige nyhetsbrev som vi sendte ut.

Google-annonser er viktig for små bedrifter

Når konkurransen er stor i en bransje, er ikke SEO alltid nok til å havne høyt opp i Google-søk. Som et tillegg kan man ha Google-annonse som ser ut som et vanlig søketreff, bortsett fra at det står en liten firkant med ordet «annonse» før søketreffet. Slike annonser kalles Google AdWords.

Er du liten, må du altså noen ganger betale for bli størst. Men det er heldigvis ikke alt for store summer du må ut med for å komme på førstesiden i Google-søket nå og da. Du velger selv om det er snakk om hundrelapper eller tusenlapper i måneden.

Hvor mye du betaler, bestemmer hvor ofte du kommer på førstesiden i Google.

Vi hjelper deg å starte med Google AdWords

Mekke Media kan hjelpe deg i gang med Google AdWords. Man må blant annet opprette en konto, formulere en annonse og sette inn søkeord som knyttes til annonsen. I tillegg er det noe som kalles «utvidelser» som byr på noen viktige tillegg. Vi tar 820 kroner for å få dette på plass for deg. 

Selve annonseutgiftene er et forhold mellom deg og Google, men det vil skje ganske automatisk slik at du slipper å tenke på det. Det er i den forbindelse vi kan tilby rabatt til de fem første som ønsker slik hjelp fra oss.

Annonserabatt til de fem første

Bruker du for eksempel 500 kroner i annonsering den neste måneden, vil Google sponse deg med annonsering for 500 kroner i måneden etter. Google matcher det du bruker den første måneden opptil en verdi på kr. 750. Ta kontakt med oss slik at du sikrer deg denne muligheten.

Litt justering må til

Når annonsen først er laget, kan man etter en stund se om innholdet eller søkeordene bør justeres, det vil statistikken gi hint om. Det går også an å ha ulike annonser for ulike tjenester som du tilbyr. For øvrig vil annonsene være virksomme helt til du sier stopp. Man kan sette et månedlig tak på hvor mange annonsekroner som skal brukes, derfor blir det ingen økonomiske overraskelser.

Google-søk er svært viktig i markedsføringen, vi anbefaler sterkt at du benytter både søkemotoroptimalisering (SEO) og Google Adwords. Ta kontakt i dag, så fikser vi begge deler for deg. Og de fem første får altså rabatt på Google Adwords.

Kom i gang med nettbutikk

Mekke-tips

24. mai 2018

Selg varer mens du sover – en nettbutikk er alltid åpen. Som Mekke-kunde er du allerede vant med å lage nettsider i Mekke. Nettbutikken vi tilbyr, er integrert i systemet slik at du kjenner igjen måten å jobbe på.

Slik kommer du i gang med nettbutikk
Nettbutikk består av to elementer:

 1. Nettsider med bilder og sorteringer av produktene
 2. Betalingsløsning

Kom raskt i gang
Følg vår huskeliste for etablering av nettbutikk (se lenke nederst). Det går noen dager før betalingsløsningen er godkjent. I mellomtiden kan du legge inn produkter, bilder og produktomtaler.

Gi nok info til kundene

Når du oppretter en nettbutikk, er det viktig at du forklarer kundene hvilke betingelser du setter ved kjøpene. Utydelighet om dette er nemlig en av de viktigste årsakene til at kunder dropper å handle. Det er også viktig å gi god informasjon om betalingen. Du bør altså fortelle om angrerett, om garantier, om frakten er gratis eller ikke, og så videre. 

Videre er det slik at kundene ikke liker å måtte fylle ut mange felt, så det kan være lurt å gjøre det så enkelt som mulig for kunden å handle.

Hva kan du forvente?

I en nettbutikk er det kanskje 10 prosent av kundene som vil bestille noe. Halvparten av dem går til kassen. Men så kan de kanskje bli usikre på betingelsene, kanskje halvparten dropper ut i siste øyeblikk. Det betyr at for eksempel 2,5 prosent av de besøkende gjennomfører en handel. Arbeidet med å forbedre nettbutikken, tar aldri slutt:

Seks forhold som øker omsetningen i nettbutikken
1 Gode produkter til bra priser – i riktig sesong
2 Reklame på nettet som leder folk inn i nettbutikken
3 Søkemotoroptimalisert nettbutikk slik at folk finner butikken via Google
4 Oversiktlig nettbutikk med gode bilder og forklaringer
5 Enkel betalingsløsning
6 Oppfølging av kunder via nyhetsbrev

Rimelig løsning
For at du skal slippe unna med minst mulig utgifter, har vi lagt opp til at du selv bestemmer layouten i nettbutikken ut fra de malene vi har gjort klare. Du legger også selv inn produktene som du skal selge. Følg våre tekster med informasjon når du steg for steg kommer i gang med butikken.

Ønsker du at vi skal legge inn produkter for deg eller ordne noe med layouten, gjør vi det med timepris 790 kroner pluss mva.

Noen av finessene i nettbutikken
Her er noen av mulighetene i nettbutikken:

 • Sortere produktene i kategorier og underkategorier.
 • Vise varianter av hvert produkt, for eksempel ulike farger og størrelser med egne priser.
 • Vise prisene enten med eller uten mva.
 • Vise tilbehør eller andre produkter som hører til.
 • Kunden kan betale med kort, faktura eller Paypal.
 • Du kan også velge lagerstyring.

Har du allerede Mekke publiseringsløsning, ligger nettbutikkmuligheten inne allerede. Publiseringsløsningen inklusiv nettbutikk koster 187,50 kroner i måneden pluss mva (pris pr mai 2018). Skal du ha kun nettbutikk og ingen andre nettsider, blir prisen den samme.

Velg leverandør av betalingsløsning
Du kan velge mellom to leverandører av betalingsløsninger. Begge tilbyr at kunden din kan betale med ulike kort.

Den ene leverandøren heter Paypal. Har du ingen omsetning, er Paypal gratis. For hvert salg tar Paypal et gebyr som er 3,4 prosent pluss 2,80 kroner per innenlandstransaksjon. Selger du et produkt for 500 kroner, tar Paypal nesten 20 kroner. Selger du for 200 kroner, tar Paypal nesten 10 kroner.

Dette gjelder hvis omsetningen er under 20.000 kroner per måned. Gebyrene blir lavere hvis du omsetter for mer.

Uansett er dette en løsning der du får penger av kunden før du har rukket å pakke varene. Faktura kan være risikabelt, det er ikke sikkert kunden betaler.

Her kan du opprette bedriftskonto hos Paypal

Den andre leverandøren for betalingsløsning heter Dibs.
Etablering: 3000 kr
Månedspris: 350 kr
Transaksjonspris: 3 kr

Du kan opprette avtale med Dibs her

Har du 100 salg á 200 kroner hver i måneden, utgjør det en omsetning på 20.000 kroner. Da har du betalt 750 kroner til DIBS (300 kroner i transaksjoner pluss 350 i månedspris). Velger du Paypal som betalingsløsning, vil du i dette dette eksempelet ha betalt 960 kroner (680 + 280).

Ta kontakt med erling@mekke.no, så hjelper han deg videre med nettbutikk. Eller les mer her om Mekkes nettbutikkløsning.

GDPR - 5 viktige punkter alle bør forstå

Diverse

19. april 2018

Alle bedrifter har viktige ansvar knyttet til den nye personvernloven - de vil da være behandlingsansvarlige av personopplysninger. Noen av disse pliktene skal vi nå se på. Husk at det mest sannynlig vil være flere, men det er lurt å begynne med noen.

I tillegg har noen bedrifter ekstra mye ansvar - blant annet de som driver firma for å ta vare på data for andre , eller lager programvare eller jobber med sensitive opplysninger. Disse er databehandlere og har strenge regler til sikkerhetsrutiner m.m. Det kommer en egen oversikt for dem senere.

Hva må en helt vanlig bedrift kunne vise frem etter 28.mai hvis datatilsynet skulle tenke seg å komme på kontroll. HUSK: Reglene gjelder i utgangspunktet kun for personer og personopplysninger. Dette betyr at hvis du bare forholder deg til bedrifter så kan det bli noe enklere - MEN hvis du oppbevarer f.eks. navn og telefon nr om ansatte i bedrifter så vil allikevel reglene gjelde da dette er personopplysninger.

Jeg har valgt ut 5 punkter som alle må forstår uansett hva de jobber med.

Det er vanskelig å forklare dette uten å henvise til reglene, og enn så lenge så tar jeg utgangspunkt i den foreløpige oversettelsen som ligger på datatilsynet sine sider:  
https://www.datatilsynet.no/globalassets/global/regelverk-skjema/forordningen/uoffisiell-norsk-oversettelse-av-personvernforordningen.pdf

1: Forstå hva behandlingsansvarlig (data-EIER)  eller databehandler (data-LEVERANDØREN)

Artikkel 4 «behandlingsansvarlig» en fysisk eller juridisk person, en offentlig myndighet, en institusjon eller ethvert annet organ som alene eller sammen med andre bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke midler som skal benyttes;

«databehandler» en fysisk eller juridisk person, offentlig myndighet, institusjon eller ethvert annet organ som behandler personopplysninger på vegne av den behandlingsansvarlige

2: Lovlighet av lagring av data. Har kunden gitt samtykke ?

Eksisterende kunder eller andre du samarbeider med kan du lagre nødvendig data, selv om du egentlig også fra disse bør innhente nytt samtykke. Du må allikevel alltid huske å ha med et felt på epost du sender ut med link til din personvernerklæring og en mulighet for å trekke samtykket, se, endre eller slette opplysninger du har lagret.

Artikkel 5

f) behandlingen er nødvendig for formål knyttet til de berettigede interessene som forfølges av den behandlingsansvarlige eller en tredjepart, med mindre den registrertes interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter går foran og krever vern av personopplysninger, særlig dersom den registrerte er et barn.

Har kunden gitt samtykke til å lagre.  Enten har du bedt om spesielt samtykke ellers vil mye gå under :

Artikkel 7

Punkt 4. Ved vurdering av om et samtykke er gitt frivillig skal det tas størst mulig hensyn til blant annet om oppfyllelse av en avtale, herunder om yting av en tjeneste, er gjort betinget av samtykke til behandling av personopplysninger som ikke er nødvendig for å oppfylle nevnte avtale

MEN husk
Punkt 3. Den registrerte skal ha rett til å trekke tilbake sitt samtykke til enhver tid. Dersom samtykket trekkes tilbake, skal det ikke påvirke lovligheten av behandlingen som bygger på samtykket før det trekkes tilbake. Før det gis samtykke, skal den registrerte opplyses om dette. Det skal være like enkelt å trekke tilbake som å gi samtykke

HUSK: Det er ikke lov å bruke innhentede opplysninger til å sende ut info om noe du ikke har bedt om. DETTE er et viktig prinsipp i den nye loven. Slutt på å lure ut epost og info

3: Hvilke krav er det for å informere dine kunder

Artikkel 13:
1. Når personopplysninger om en registrert samles inn fra den registrerte, skal den behandlingsansvarlige på tidspunktet for innsamlingen av personopplysningene gi den registrerte følgende informasjon:
a) identiteten og kontaktopplysningene til den behandlingsansvarlige og eventuelt den behandlingsansvarliges representant,
b) kontaktopplysningene til personvernrådgiveren, dersom dette er relevant,
c) formålene med den tiltenkte behandlingen av personopplysningene samt det rettslige grunnlaget for behandlingen,
d) dersom behandlingen er basert på artikkel 6 nr. 1 bokstav f), de berettigede interessene som forfølges av den behandlingsansvarlige eller en tredjepart,
e) eventuelle mottakere eller kategorier av mottakere av personopplysningene

Dette punktet er det vanskelig å gjennomføre når en kunde ringer på telefon, eller en av dine ansatte har en samtale med en kunde ute på en jobb. Det letteste er å ha et felt på ditt ordre system, eventuelt et skjema med en mulighet for å krysse av for å registrere samtykke. Skjema bør da også ha en link til personvernerklæringen din ( se under). Det er også mulig å ha et kryss på bestillings-seddelen som kunden signerer på papir når han bestiller varer fra deg om at han har gitt samtykke til at du lagrer opplysninger. Ved kontroll må du kunne dokumentere at du har innhentet samtykke.

4: Du må ha en personvernerklæring

Personvernerklæringen er viktig fordi den gir informasjon om hva du gjør med den informasjonen og opplysningene du samler inn. Du må huske at datatilsynet kan ta kontroll og da må faktisk informasjonen du har på din pc stemme overens med informasjonen her. I tillegg er dette med å innhente samtykke til å lagre informasjonen viktig. Samtykke bør kunden krysse av på samtidig som han sender inn et skjema eller en bestilling på din side - og i den forbindelse bør det også være en link til personvernerklæringen.

Datatilsynet har laget en liste over ting som må være med 

https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/hva-betyr/?id=6319

Vi har hentet hele teksten fra den foreløpige norske oversettelsen samt av vi har laget 2 ulike eksempler til deg. En av utfordringene er hvor mye informasjon du skal ta med. Se menyen for personvernmal eller trykk her

5: Avtaler må lages med alle som du har datatjenester sammen med.

Som eier av data som du har samlet inn fra dine kunder eller medlemmer så har du plikt til å sørge for at de som behandler disse dataene på riktig måte - med riktig sikkerhet ( databehandlere - altså andre firmaer du får hjelp fra - eventuelt egne servere)

Vi har funnet et eksempel fra uninett, men det er fortsatt mye uklart om hvor omfattende en slik avtale skal være. Vi vil komme tilbake med mer info etterhvert som dette blir klart.

https://www.uninett.no/sites/default/files/imce/Sikkerhet/uninett.databehandleravtalemal_v.3.0.docx 

Tilslutt:
Dere har kanskje hørt at dere må ha personvernombud. Dette gjelder ikke så mange private små bedrifter. Datatilsynet har laget en sjekk her som du kan bruke hvis du er i tvil:

https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/personvernombud/hvem-ma-ha-personvernombud/ 

Hvorfor GDPR. Hva er utfordringen for små bedrifter?

21. mars 2018

Allerede idag har Norge klare regler for personvern og HMS. Problemet er at det ikke har vært så strenge krav for bedrifter med under 5 personer ansatt tidligere. Siden GDPR forutsetter et interkontrollsystem i bedriften så må også små bedrifter nå lage slike systemer.

Er det komplisert å følge reglene ?

Dette spørsmålet vil ha ulike svar utifra hva du driver med. Hvis du forsøker å følge god forretnings-skikk allerede så har du ikke så mye problemer. Hvis du lagrer alt mulig i ditt datasystem om kunder, ansatte - og de ikke kan få innsyn. Kanskje du også forsøker å sende ut eposter til alle mulige personer og firmaer du ikke har et kundeforhold til- ja da har du mange problemer du må rydde opp i. Hvis du i tillegg oppbevarer eposter med sensitivt innhold og ikke har noen sikkerhet på ditt nettverk  - og ikke vet noe om hvordan dine underleverandører tar vare på data for deg - ja da er det mye du må finne ut av.

Et internkontrollsystem er ikke så vanskelig å lage. https://www.arbeidstilsynet.no/hms/internkontroll/ 

Du må starte med å finne ut om de ulike delene av HMS i bedriften din har et godt system for å bli fulgt opp. Hvis du allerede nå har personalmøter, medarbeidersamtaler, årlig gjennomgang av elektrisk system og annet teknisk utstyr - OG i tillegg tar brann og helseutfordringer på alvor i bedriften - ja da er det mer spørsmål om å skrive dette ned i dokumenter.

( Husk at alle ledere i bedrifter MÅ ha Hms kurs. Eneste unntak nå er om du er eneste person i ditt enkeltmannsforetak : https://www.arbeidstilsynet.no/hms/roller-i-hms-arbeidet/arbeidsgiver/hms-opplaring-ledere/ )

Det som er viktig er at avvik håndteres på en god måte. Når en av dine ansatte gir beskjed om at en røkvarsler ikke virker så er det et avvik. Dette avviket bør ikke bare inn i handlingsplanen, men det bør følges opp omgående med å bestille elektriker. På samme måte kan et avvik være at du ser at flere ansatte sliter med rygg og nakkeproblemer etter å ha brukt mye tid foran pc'n. Dette er et avvik som også skal inn i en handlingsplan, men du har da mer tid til å analysere problemet - finne løsninger - diskutere med de tillitsvalgte - og så iverksette løsningne. Noen ganger kan en løsning på et avvik være å lage en rutine i bedriften. Alt dette blir et godt internkontrollsystem - og hele systemet skal gjennomgås hvert år.

Det som er det nye nå er at også all info om personopplysninger og oppbevaring av disse - samt alt av databehandling skal dokumenteres i internkontrollsystemet. Det skal lages rutiner for å hjelpe kunder til å få se sin informasjon - og for å kunne slette informasjon. Du er også pliktig til å ha avtaler med alle de som oppbevarer data for deg.

Romerike Internett ønsker å gi enkel og grei informasjon til vanlige bedrifter om det nye regelverket for GDPR. Vi tror det er viktig å begynne med det mest grunnleggende for så å gå videre på de større utfordringene etterhvert. Vi ønsker å samle informasjon på en side som vi starter etter påske.

GDPR bygger på HMS arbeidet i bedriften din. Vi tror at dere som er i vanlige bedrifter kan begynne med å gå igjennom HMS systemet - og at dere på den måten kan komme langt i arbeidet med å forberede bedriften på det nye regelverket.

Følgende ting bør alle bedrifter gjennomføre i løpet av de neste 3 ukene:

1: Få oversikt over alle personopplysninger som ditt firma har. Har du notert ting i personalmapper eller i kundeoppfølgingssystemet som du ikke kan gi innsyn i? Stort sett så dreier reglene seg om vanlig sunn fornuft, men noen krav er strenge: Det er ikke lov å oppbevare sensitive opplysninger om f.eks. helse, religion eller legning. https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/grunnleggende-personvernprinsipper-etter-nytt-regelverk/?id=7769 

2: Lag en risikoanalyse og handlingsplan for oppbevaring av data og andre opplysninger i bedriften https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/hva-betyr/?id=6321 

3: Finn ut hvem som er behandlingsansvarlig, og eventuelle databehandlere og
underleverandører. Det må inngås databehandleravtaler, og underleverandører skal
godkjennes av behandlingsansvarlig https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/hva-betyr/?id=6326 

Vi vil forsøke å hjelpe bedrifter som kanskje ikke har noen av disse tingene - eller andre HMS dokumenter på plass til å få et enkelt og greit system på nett. Gi oss gjerne noen tilbakemeldinger på hva du kunne tenke deg å få en forklaring på i tekst og video.

Hva er det grunnleggende du allerede skulle hatt på plass:
1: En HMS perm med internkontrollsystem

2: En handlingsplan for HMS arbeidet i bedriften din

3: Risikoanalyser og gjennomgang av HMS systemet hvert år

4: Bedrifter med mange ansatte skal også ha verneombud, AMU utvalg og flere andre krav - men vi antar at disse større bedriftene også allerede har kommet langt i GDPR arbeidet.

Send en epost til info@romerike.com hvis du har spørsmål eller tips til siden vi skal starte etter påske.

Slik lager du nettsted for småbedriften eller det nye produktet

Markedsføring

10. mars 2018

Kom i gang med nettsted

1) Bestem domenenavn

Det er ikke bare nye firmaer som trenger nettsider. Noen ganger fortjener et produkt eller en tjeneste en adskilt innpakning der kommunikasjonen ikke blir forstyrret av alt annet som firmaet tilbyr.

Hvilke domener er ledige? Her kan du søke etter hva som er ledig av domenenavn og så bestille.

Har du allerede et domenenavn? Er nettstedet ditt gammelt, bør du vurdere å renske bort all tekst og starte fra bunnen av. Kundenes behov og nettvaner har nemlig endret seg de siste fem årene. Svært mange leser nå nettsider på mobiltelefon. Og det du forklarte på nettsidene dine for noen år siden, er kanskje unødvendig eller misvisende i dag.

2) Forstå kundens behov

Sitt sammen med noen kolleger og beskriv to-tre av dine typiske kunder. Hvor gamle er de? Hvor bor de? Hvordan er de kledd? Hva er de opptatt av? Hvor mye tjener de? Yrke? Utdannelse? Mennesketype? Hvor i livet er de?

Og deretter: Hvilke behov har de som du skal løse for dem?

Finn gjerne et bilde på internett som kan passe til hver kundetype. Gi gjerne kunden også et navn. Alexander og Ronny gir ulike assosiasjoner. Nå ser du kundene for deg og kan tenke gjennom hva nettsidene skal løse.

Hvilke informasjoner må du gi kundene på nettsidene? Er det noen poenger som de ikke er klar over og som du må gi dem?

3) Finn ut hva du trenger

Ønsker du en enkel løsning der du selv kan legge ut nye sider? Ønsker du å kunne endre menyene når som helst? Ønsker du å kunne snakke norsk i telefonen hvis du skulle trenge hjelp? Ønsker du å kunne dra på ferie og så publiseres artikler automatisk på de datoene du har bestemt? Skriv ned dine behov.

4) Velg et rimelig webhotell som også tilbyr publiseringsløsning

Det kan være forvirrende å sammenligne priser fra ulike webleverandører. Noen tilbyr kun webhotell, andre tilbyr publiseringsløsninger eller kanskje bare design. Før du vet ordet av det, trenger du både en nettbutikk og en mulighet for å selge billetter, blir det tillegg i prisen? Hva med egne e-postadresser til firmaet ditt?

Med Mekke Publisering får du alt på en gang:

 • domene
 • webhotell
 • e-postadresser
 • ulike designmaler
 • påmeldingsløsning
 • nettbutikk
 • kontakt oss-skjema med kart
 • datostyrt publisering
 • endring av menyer når som helst
 • enkelt å legge inn youtubefilmer
 • mediebank (du kan vise pdf-filer eller excelfiler for eksempel)
 • sortering med kategorier

Alt dette får du for 2280 kroner i året fra 2018, eks mva.

Vi har holdt på i mange år og har hele tiden justert vår løsninger og systemer slik at de skal komme rimelig ut. I tillegg legger vi opp til at du skal ordne det meste selv. Vi har mange artikler og videoer som forklarer punkt for punkt hvordan du går frem. Står du fast, hjelper vi gjerne til for 790 kroner pr time.

5) Lag innhold

Det er to ting du må tenke på når du lager innhold:

 1. Hva er kunden interessert i?
 2. Hva gir treff i søkemotorene?

Mange webredaktører skriver for mye om temaer som kunden ikke er interessert i, for eksempel om bedriftens historie. Jo da, noen ganger kan bedriftens historie være artig, men tenk først og fremst på kunden. Hva kan hjelpe kunden? Har du tips og råd? Tilbud?

Lag aldri overskrifter som «Nå er høsten her», for det gir ikke treff i Google. Bruk ord som folk søker med. Mekke har journalist/tekstforfatter i staben og kan hjelpe deg med innholdet.

Husk å avslutte alle sider med en oppfordring til kunden om å gå videre. Kan kunden lese mer på en annen side? Eller kanskje gå direkte til nettbutikken?

Men uansett må du antagelig gi kundene svar på dette:

 • Hvem er dere?
 • Hva selger dere?
 • Hvordan komme i kontakt med dere?

Noe som er mye vanskeligere å svare på, er dette:

 • Hva gjør dere unike?
 • Hvorfor er dere bedre enn konkurrentene?

6) Spre lokkemat i sosiale medier

I sosiale medier kan du skrive ingresser. Resten må folk lese på nettsidene dine. Slik lokker du dem ett skritt nærmere en handel.

Ta kontakt med oss i Mekke Media, så hjelper vi deg å starte en ny web.

Kontakt: info@mekke.no eller ring Erling på telefon 928 15 028.

Eller test vår publiseringsløsning i 14 dager her. Det er ingen fakturering som starter etter 14 dager, alt er gratis helt til du eventuelt sier ok på e-post til oss.

Bruk mer bilder!

Markedsføring, Mekke-tips

22. februar 2018

Nå som vi alle har smarttelefoner er det enkelt å få fine bilder uten å være proffe fotografer. De fleste klarer også å få bilder som er gode nok for firmaets nettsider. 

Et bilde kan si mer enn tusen ord, og det kan gi et godt førsteinntrykk som gir deg lyst til å lese teksten det står i sammenheng med. Jeg ser at det på mange nettsider blir brukt clipart og illustrasjonsbilder som kan kjøpes eller lastes ned gratis fra f.eks. Pixabay. Noen ganger funker det bra, men det kan fort bli kjedelig og intetsigende.

Jeg sier ofte til kunder at de bør ha mennesker på bilder som brukes på nettsider, og helst bilder av de som faktisk jobber der. Det gjør nettsidene mer personlige og varme, og i mange tilfeller er det jo det eneste stedet kunder kan se de som jobber der da det meste går på e-post og telefon. 

Vi har i den siste tiden jobbet med at det skal bli enklere å presentere bilder i Mekke Publisering. Som nevnt før kan du nå enkelt legge inn headerbilder eller bildevekslinger, som er store bilder som vises rett under menyen på nettsiden. Du har også mulighet å sette inn bildekaruseller der du ønsker på vanlige sider og i artikler/blogg. Hvis du har mange bilder som skal vises (f.eks. fra et prosjekt), kan de legges i et album hvor brukeren kan se og bla igjennom disse på forskjellige måter.

Bedre bildefunksjoner i Mekke Publisering

Vi har nå oppgradert bildefunksjonene slik at de er enklere å jobbe med. En viktig oppdatering er at du nå slipper å tenke på bildeoppløsning (mb) da dette automatisk optimaliseres. Du kan altså laste opp orginalbilder i full oppløsning, og bildene vil skaleres ned etter behov ved visning. 

Det kan være greit å lese gjennom våre nye bruksanvisninger, selv om skjermbildene i publiseringsverktøyet er ganske selvforklarende.
Les om mediabibliotek, om bildegalleri og om headerbilde (et stort bilde øverst på nettsiden)

Blir du forvirret forskjellige bildedefinisjoner finner du en oversikt her.

Ta gjerne kontakt med oss om dette!

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

Slik kommer du i gang med nyhetsbrev

E-post, Markedsføring

11. januar 2018

Selg mer med nyhetsbrev

Det er mye lettere å selge mer til eksisterende kunder enn å få tak i nye. Lager du gode nyhetsbrev, skaper du også sterkere bånd mellom deg og kundene. Mekke Media hjelper deg gjerne i gang med å sende ut nyhetsbrev og tilbudsbrev.

Bruk for eksempel systemene Mailchimp eller Getdrip som begge finnes i gratisversjoner. På nettsidene dine lager du så påmelding til nyhetsbrev, da havner e-postadressene automatisk inn på en liste. Hent gjerne også ut kundenes e-postadresser fra regnskapssystemet og last dem inn i listen. Skriv tekst, legg inn bilder og trykk send.

Det kan lønne seg å ikke ha den fulle teksten i nyhetsbrevet. Lag en lenke videre til artikkelen som ligger på weben din. Slik leder du kunden nærmere et salg.

Lag gjerne en årsplan med ideer til nyhetsbrev slik at du sender ut i tide før de ulike sesongene.

Systemene ligger som nettbaserte tjenester og det er lett å komme i gang. Vi kan hjelpe deg å bruke dem til å sende ut nyhetsbrev. Vi kan også hjelpe deg med ideer, tekst og bilder, og tar betalt pr time vi hjelper deg. Eventuelt kan du be om en fast pris for et prosjekt.

Bruk Mailchimp for å sende ut nyhetsbrev og tilbud

Mailchimp har en gratis versjon av sitt nyhetsbrevsystem. Der kan du ha opp til 2.000 kunder/e-postadresser med mulighet til å sende ut 12.000 e-poster i måneden. Har du flere kunder enn det, må du ut med enten 10 dollar i måneden (omkring 90 kroner) eller 199 dollar i måneden (omkring 1800 kroner), det spørs hva du krever av systemet.

Mailchimp er lett å bruke, du ledes videre steg for steg frem til du trykker på send-knappen. Etterpå får du se statistikk over hvor mange som åpnet brevet og hvilke saker som var populære.

Eller bruk Getdrip til å sende ut tilbud og nyheter

I gratisversjonen av Getdrip kan du ha 100 kunder/e-postadresser. For 41 dollar i måneden (omkring 360 kroner) kan du ha 2.500 kunder. For 83 dollar kan du ha opp til 5.000 kunder. Betalingen skjer årlig.

Mange muligheter for nyhetsbrev

Andre systemer for nyhetsbrev er for eksempel Mailmojo som tar 149 kroner pr måned for 500 kontakter eller Make Newsmail som tar 500 kr pr måned for 500 kontakter. Du finner mange flere på nettet. Prisene på de ulike systemene varierer for eksempel med hva som ellers tilbys. Make Newsmail har for eksempel et arkiv med bilder som du kan bruke, med Make er du for øvrig ikke langt unna å kunne sende ut SMS-er til kunder eller å lage julekalender.

Norsk lov og nyhetsbrev

Du kan ikke sende nyhetsbrev til hvem du vil. Kort sagt må mottakerne enten være dine kunder eller så må de ha meldt seg på nyhetsbrevet frivillig. Og uansett må mottakerne ha anledning til å si nei takk til flere nyhetsbrev.

Når du bruker et proft system som sender ut nyhetsbrev, vil det passe på at de som melder seg av, blir fjernet fra listene.

Mekke Media hjelper deg i gang

Si fra hva du ønsker hjelp til. Vi kan for eksempel hjelpe deg gjennom det første nyhetsbrevet, så ligger alt til rette for at du sender ut de neste. Eller vi kan hjelpe deg å lage påmelding til nyhetsbrev på weben din. Eller vi kan ta oss av alt og sende ut alle nyhetsbrevene for deg.

Ta gjerne kontakt med oss om dette!

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

Reklame via e-post: Du kan ikke sende til hvem du vil

E-post, Markedsføring

11. januar 2018

I Norge kan du ikke sende e-post-reklame til hvem du vil. Her er reglene:

Lovlig å sende til sine egne kunder

Betingelser

 • Bedriften som sender ut reklamen, må ha mottatt e-postadressen i forbindelse med salg.
 • Ny reklameutsendelse på e-post må gjelde bedriftens egne varer.
 • Kunden må også få mulighet til å melde seg av. 
 • Det samme gjelder meldinger på mobiltelefon.

Lovlig å sende til alle som har sagt ok til å motta reklame eller nyhetsbrev

Betingelser

 • Mottakeren må ha gitt forhåndssamtykke, for eksempel på en nettside der personen har sagt ja takk til nyhetsbrev.
 • Personen må få anledning til å melde seg av.
 • Samtykket må være helt frivillig, man kan ikke koble samtykket til noe annet, for eksempel adgang til nettbutikk.
 • Samtykket må også være i form av en aktiv handling, det er ikke lov å lure folk med en ferdig utfylt avkrysning som er vanskelig å se.

Lovlig å sende til alle generiske e-postadresser

Betingelser

 • Man kan ikke sende til fysiske personer, e-postadressen må ikke være et personnavn slik som peter@mekke.no, men det må være en avdeling i bedriften, slik som sykkelutleie@mekke.no eller gjelde hele bedriften slik som post@mekke.no.
 • Forbrukerombudet skriver: «Forbudet gjelder også selv om en fysisk persons e-postadresse er registrert som kontaktadresse til et foretak i Brønnøysundregisteret eller i et annet firmaregister.»

Reglene gjelder ikke pengeinnsamlinger

 • Ifølge Forbrukerombudet gjelder reglene også for idrettslag og lignende som selge lodd eller varer for å tjene penger.
 • Reglene gjelder derimot ikke hvis man samler inn penger til andre.
 • Også markedsundersøkelser og spørreundersøkelser slipper unna reglene. Men det hjelper ikke å kalle utsendelsen «spørreundersøkelse» hvis den egentlig inneholder salgsargumenter mellom linjene.

Markedsføringsloven paragraf 15

Markedsføringsloven paragraf 12

Nye personvernregler våren 2018

EU får nye personvernregler våren 2018 – også kjent som GDPR. Regelsamlingen er så lang som en halv roman – 49.000 ord. En norsk oversettelse av GDPR.

Kom i gang med nyhetsbrev og tilbud på e-post

Mekke kan hjelpe deg å komme i gang med e-post-reklame og nyhetsbrev. Vi kan også sende ut for deg. 

Ta gjerne kontakt med oss om dette!

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

Du kan ha annonser inne i andres Google-søk

Markedsføring

19. desember 2017

Slik virker Google Adwords

Når folk søker i Google etter noe i din bransje, kan du betale Google for at en annonse for bedriften din skal skvise seg inn som de første treffene. Dette kalles Google Adwords.

Når folk klikker på annonsen (som ser ut som et vanlig søketreff), kommer de til nettstedet ditt eller til en spesiell landingsside som du har laget.

Slike annonser kan du kjøpe direkte fra Google ved å bruke kredittkortet.

Det koster ingenting at annonsen din vises, du betaler kun når noen klikker på annonsen. Betalingen skjer automatisk - det samles opp en del klikk og så trekkes det fra kortet en gang i blant.

Google Adwords består av fire faktorer

 1. Du bestemmer søkeord som skal skape en annonse
 2. Du bestemmer hvor mye du byr på hvert søkeord slik at du slår konkurrentene.
 3. Innholdet på nettsidene dine må stemme overens med søkeordene du gir til Google. (Google liker ikke når folk "jukser" med søkeord.)
 4. Annonsens innhold

Ikke så vanskelig likevel

Du kan legge inn bud på søkeord. Den som byr høyest, vinner og da er det den annonsen som vises. Men Google har også et opplegg der Google selv sørger for at dine bud er akkurat passe slik at du får vist frem en del annonser.

Når du starter med Google Adwords, kan det være greit å velge den enkleste løsningen slik at du blir kjent med systemet og ser antallet responser du får.

Slik kommer du i gang med Google Adwords

For å komme i gang med Google Adwords, må du først ha en gratis Google-konto, den kan du bruke til (ekstra) mail og mye annet som Google tilbyr. Kanskje har du en slik konto allerede.

Deretter må du opprette en gratis Google Adwords-konto. Begge deler finner du Googles sider.

Når det er gjort, kan du bestemme et dagsbudsjett. Da holder Google seg til det.

Så kan du legge inn en liste med ord som du tror folk bruker når de skal finne slike varer som du tilbyr.

Når du legger inn hvert enkelt ord i listen, viser Google automatisk hvor populært hvert ord er. Populære ord koster mye pr klikk. Dagsbudsjettet kan bli raskt brukt opp dersom du velger de aller mest populære ordene.

Ved for eksempel ordet «forbrukslån» er det stor konkurranse, så det ordet er dyrt. Når du legger inn dine ord, får du altså et hint om antall besøk som du kan få med det dagsbudsjettet som du har satt. Dermed kan du gjerne prøve deg frem med ulike ord i listen før du sier OK. Du kan også justere dagsbudsjettet til du er fornøyd med det antallet besøk som Google beregner at du kommer til å få.

Hvor mye du er villig til å bruke pr dag, er opp til deg. Du kan sette dagsbudsjettet til alt fra et par-tre kroner til mange tusen kroner. Det er ulike måter å sette prisen på, du kan betale cost per click (CPC), cost per thousand impressions (CPM), cost per view (CPV) og så videre. Men uansett finnes det altså en løsning som gjør at du kommer raskt i gang uten å gjøre det for innviklet.

I tillegg til listen med søkeord, må du også sette inn noen ord i selve annonsen som skal vises frem. Det er plass til bare noen få ord i annonsen, så det gjelder å velge ord med omhu. Overskriften blir på bare fire-fem ord. Så kommer en ingress på åtte-ni ord. Midt i mellom vises nettadressen din. Dette er alt som vises i de enkleste annonsene.

Fra annonse til kundebesøk

Skal du fortelle om hele firmaet ditt i en så liten annonse, kan det hende den ikke gir mange nok besøk, for du klarer kanskje ikke å skille deg godt nok ut. Du får fortalt at du driver et bilverksted eller er frilans tekstforfatter, men du får knapt frem hva som er dine spesialiteter og gode tilbud. Du kan eventuelt lage flere annonser som hver for seg spisser seg inn mot ulike produkter eller tjenester som du selger.

Er du på jakt etter kunder som skal fysisk møte opp hos deg, fordi du er tannlege eller leier ut festlokaler i kommunen, kan det lønne seg å ta med stedsnavnet der du holder til.

Lag så landingssider for hvert produkt eller tjeneste. En landingsside er teknisk sett en helt vanlig side på weben din, men du har på den fjernet mest mulig av elementer som ikke handler om akkurat dette salget. Landingssiden skal følge opp der annonsen slutter. Ha tekst, bilder og film som informerer om det du selger.

Pass på at landingssidene har en mulighet for å bestille det du selger eller at leseren på annen måte blir oppfordret til en handling. Dette kalles CTA – call to action.

Avslutt for eksempel landingssiden med et kontaktskjema, da vil du få e-post hver gang noen responderer. Slik får du en oversikt over hvor godt – eller dårlig – annonsen på Google virker.

Kjeden er ikke bedre enn det svakeste ledd. Får du få responser, må du kanskje legge inn andre søkeord, øke dagsbudsjettet, skrive bedre annonsetekst eller lage en bedre landingsside. Eller kanskje til og med se på prisen og tjenesten som du tilbyr.

Når du logger inn på din Google Adwords-konto, gir Google en del opplysninger om hvordan annonsen virker. Du kan se om folk sitter med mobiltelefon eller datamaskin når de søker. Du ser også søkefrasene. Alt dette hjelper deg å finjustere hele kjeden.

Både Google-konto og Google Adwords-annonser kan du opprette på egen hånd. Men Mekke hjelper deg gjerne å komme i gang, vi tar kun betalt for hver enkelt time vi hjelper deg. Og her er vår CTA:

Ta gjerne kontakt med Erling i Mekke Media:

erling@mekke.no

Telefon: 928 150 28 eller 69 33 33 21

Nye verktøy i publiseringsplattformen

Mekke-tips

28. november 2017

Dette er nytt i vår publiseringsplattform Mekke Publisering:

 • Tidsinnstilling av blogginnlegg
 • Tags og kategorier i blogginnlegg
 • Lenke til enkeltartikler fra editoren

Bestemme dato for publisering

Når du har skrevet ferdig en artikkel, kan du nå bestemme at den skal publiseres automatisk senere, for eksempel om noen dager eller uker. Slik kan du gjøre alt klart før du drar på ferie eller dere skal ha en kampanje i mange kanaler.

Du kan for eksempel ha en ukes kampanje der du gir løfter om dagstilbud. Hver dag legges det automatisk ut et nytt tilbud, det har du gjort klart på forhånd. Så kan du for eksempel i sosiale medier lokke folk over til hvert enkelt dagstilbud på nettsidene dine. Hva med å lage en slags advendtskalender med julegavetips? Eller kanskje påskequiz? Eller før-sommerferien-tilbud?

Det er uansett kjekt å ha muligheten til å legge artikler klar til publisering.

Gi artiklene tagger

Menystrukturen din kan ikke fange opp alle behov som leserne dine har. Med tagger og kategorier kan leseren selv velge hvilke typer artikler som skal vises.

Kategorier og tagger vises i mindre skrift nedenfor overskriften i artikkelen som kunden din leser. Det er du som bestemmer hva kategoriene og taggene skal hete.

Skjermbilde som viser hordan man legger inn tagger.

Eksempel: Du selger produkter man bruker på fritiden. Da kan du for eksempel ha en kategori som heter «Utendørs» og en annen som heter «Innendørs».

Skriver du om et produkt utendørs, slik som sykler, setter du på kategorien «Utendørs». Trykker kunden på kategorien «Utendørs» rett nedenfor overskriften, vises alle artikler som handler om utendørsprodukter.

I tillegg kan du sette på tagger. Hekte på taggen «Sykkel» i alle artikler der du nevner sykler.

Du vet ikke på forhånd hva leseren er på jakt etter. Med kategorier og tagger hjelper du leseren å finne frem på sidene dine. Du kan rett og slett oppnå økt salg ved å sette på kategorier og tagger.

Kategorier er noen få hovedområder som de aller fleste artikler kan legges inn under. Tagger er mer detaljorientert.

Har du ikke tid til å ta jobben med å sette på kategorier og tagger, kan vi i Mekke gjøre en innsats. Det er ikke slik at du er nødt til å ha kategorier og tagger, men det hjelper som sagt leserne, spesielt på nettsteder der det er mange artikler.

Lenke til enkeltartikler fra editoren

Når du skriver en artikkel, skal du kanskje i teksten lage lenke til en annen side på weben din. Nå er det en enklere løsning for dette. Du klikker på en liste for interne sider og velger hvilken side du skal lenke til.

Skjermdump som viser hvordan man lenker internt.

Legg inn liste av artikler

Når du i en artikkel skal legge inn en liste over artikler som er av samme kategori, kan du velge hvor mye av hver artikkel som skal vises i listen. Du kan skru bildene av eller på og du kan velge hvor mange ord fra hver artikkel som skal vises.

Skjermdump som viser hvordan man legger inn lister av artikler.

I tillegg kan du nå velge om formateringen fra artiklene skal vises i listen.

Det samme gjelder også for sider (se sideeditoren).

Så da er det bare å sette gang med nye grep som kan øke salget eller forbedre kommunikasjonen. Har du publiseringsplattformen vår, kan du lese mer på våre hjelpesider.

Blogging gir økt søkemotoroptimalisering (SEO)

Markedsføring, Mekke-tips

26. november 2017

Du leser nå en artikkel i vår blogg. Vi blogger om markedsføringsråd, Mekke-tips, kundereferanser og mye annet. Ofte er det ting som flere kunder har spurt om i kontakt med oss, eller ting jeg vet kunder kan ha nytte av. Kom gjerne med forslag til innhold!

I tillegg til å gi nyttig info til gamle og nye kunder, er blogging også nyttig for søkemotoroptimalisering (SEO). Det viktigste du kan gjøre for å bli synlig via Google-søk, er nemlig å ha godt innhold på dine nettsider, med ord og uttrykk som du tror at dine "drømmekunder" (kunder du er ute etter) vil google etter. Det kan også gjøre at andre velger å lenke til din blogg hvis de mener at det kan være nyttig for sine lesere. Slike lenker inn til dine nettsider er også gull verdt for SEO. Her finner du mer info om søkemotoroptimalisering.

Du har kanskje ikke tenkt over det, men du som driver et firma (eller en organisasjon) har ofte kunnskap som kan være nyttig for mange av dine kunder, og selv om du ikke liker eller er veldig god til å skrive kan du formidle kunnskapen enkelt og evt. lenke til andre steder der man kan finne mer info. Dette hjelper deg å få enda bedre tillit fra dine kunder.

Det er nå enkelt å komme igang å blogge via Mekke Publisering. Du velger Innhold, Artikler og kan opprette kategorier og raskt sette igang med å legge inn bloggartikler. Du kan så sette blogginnleggene i menyen eller på vanlige sider. Her finner du en brukerveileding for artikler/blogg i vårt verktøy

Tips til ferske webredaktører

Markedsføring, Mekke-tips

30. oktober 2017

Er du i ferd med å få ansvar for bedriftens nettsider? Eller kanskje har du startet eget firma og aner ikke hvordan du kommer i gang med egen web?

Pust rolig, vi sørger for at du får bedriften på nett og at dere får e-postadresser og så videre. Det er bare å ta kontakt med oss, så tar vi det steg for steg.

Likevel kan det være greit å kjenne til en del begreper slik at du forstår hva som skjer i kulissene når du er kunde hos oss.

Det kan være en forvirrende jobb å sammenligne priser fra ulike leverandører. Noen tilbyr webhotell, andre tilbyr publiseringsløsninger eller kanskje bare design. Hva er forskjellen? Nå skal vi kort forklare det. Se på denne figuren:

Pyramide som viser hvordan en web er bygget opp.

I bunnen trenger bedriften et domene, det er bedriftens adresse på nettet. Vi hjelper deg å skaffe det.

Tekst og bilder som du bruker, må ligge på en server, det kalles webhotell. Vi har det.

Så trenger du en publiseringsløsning slik at det er lett for deg å legge ut bilder og tekst, via maler. Vi har også det. Ja, vi har alt som finnes i figuren. Andre leverandører tilbyr kanskje bare deler av dette, så du må sjekke hva du får for pengene.

Enkelte leverandører sier de lager nettsider for kunder, men da kan det hende at det er bare designet som de bryr seg om, de leverer ikke resten av pyramdien.

Når det gjelder design, bruker du våre maler som du kan endre en del når det gjelder farger, antall spalter og så videre.

Våre maler er mobilvennlige. Har du et gammelt nettsted, bør du skaffe deg mobilvennlige sider, for det er svært mange som besøker nettsidene dine via mobiltelefoner. Er ikke nettsidene dine beregnet for mobiltelefoner, vil teksten bli fryktelig liten og man får gnagsår på fingeren av å lete seg frem til de ulike elementene.

Vi tilbyr også sikrere nettsider med SSL-sertifikat.

Du behøver ikke tenke på alt som nevnes i figuren, vi tar oss av det. Men legg likevel merke til at med vår løsning kan du også ha nettbutikk.

Skulle du ha spesielle behov, kan vi tre støttende til med teknisk hjelp.

Er bedriften splitter ny?

Er det snakk om en nystartet bedrift? Eller har dere kanskje et splitter nytt produkt som skal ha egne nettsider? Da må bedriften bestille et domene, det er rett og slett en nettadresse som inneholder bedriftens navn, slik som vi heter www.mekke.no.

Sjekk her om domenavnet som du ønsker, er ledig:

Vi hjelper deg å bestille domene. Det er bare å klikke her.

Har dere domene fra før? Fint. Bruker dere domenet i dag og har nettsider knyttet til det? Da kan vi flytte filene over på vår server.

Bedriftens nettsted bør være i stadig utvikling

Du klarer ikke tenke ut absolutt alt før du setter i gang. Alle nettsteder bør for øvrig være i utvikling etter hvert som man blir kjent med kundenes (nye) behov. Her er uansett noen tips:

 1. Se for deg kundene dine. Beskriv dem for deg selv slik at du vet hvem du henvender deg til. Lag gjerne to-tre målgrupper med beskrivelser.
 2. Bruk en del runder internt på å beskrive kort hva dere tilbyr kundene.
 3. Ikke ha for mange menyvalg. Du bør ha "Om oss" i det minste.
 4. Tenk enkelt. Ikke lag for innviklede prosjekter.
 5. Fjern unødvendig prat, kom raskt til det som hjelper kundene.
 6. Bruk gjerne punktlister som den du leser nå.

Vi har flere tips, men det tar vi etter hvert.

Ta gjerne en kikk på nettsidene til noen av våre kunder, så får du noen ideer.

Les mer om vår publiseringsløsning.

Hvordan du kan komme høyere opp i Google

16. oktober 2017

Når folk søker i Google, bør du ligge øverst i listen over treff. Skal du slå konkurrenten din, må du tenke på mange detaljer. Her er seks tips:

 • Google tar hensyn til geografi. Bruk gjerne et lokalt navn i overskriften.
 • Skriv spennende bloggartikler som kundene dine setter pris på. Google liker artikler med skikkelig innhold.  Skriv noe som kundene finner nyttig.
 • Bestem deg for et viktig ord, og bruk det ordet flere ganger i artikkelen. Men bruk også synonymer.
 • Sørg for at også bilder inneholder viktige søkeord, det vil si i filnavnet og i bildets alt-tekst. Filnavnet bør ikke være «nettside-11-3.jpg», men for eksempel: «utleie-festlokale-moss.jpg».
 • Lag nye url-adresser som faktisk sier noe, pass på at viktige søkeord er med i url-en.
 • Gå gjennom også dine faste sider slik at de er optimalisert for søkemotorer. Pass på at du har brukt riktige HTML-koder for overskrifter og så videre.

Søkemotoroptimalisering

Å optimalisere nettsidene for Google og andre søkemotorer, kalles SEO. Det finnes svært mange grep som kan sende deg oppover i søkeresultatene. Men mange bedrifter har hverken kompetanse eller tid til å optimalisere nettsidene sine. Du kan overlate jobben til oss. Vi har en pakke vi kaller «SEO skippertak».

Ønsker du selv å jobbe med å bli bedre synlig via Google, finner du gode tips om det på vår infoside om søkemotoroptimalisering- SEO


Hvordan Mekke FB på din nettside

Mekke-tips

22. august 2017

Alt er enkelt når man kan det!

Derfor har vi tenkt å legge ut korte (ca. 1 min) videoklipp som handler om hvordan man kan legge inn nyttige funksjoner i Mekke Publisering. 

Først ut er: 

Hvordan Mekke Facebook på din nettside. 

Gi oss gjerne tilbakemelding hvis du har forslag til andre korte klipp vi kan lage om funksjoner i Mekke Media. 

mvh

Erling Holst-Larsen

Daglig Leder, Mekke Media

Hvordan velge ny logo?

Markedsføring

24. mai 2017

Vi har vært igjennom en prosess for valg av nytt firmanavn som jeg har blogget om før, og som en naturlig fortsettelse har vi utarbeidet en ny logo som jeg tenkte å skrive litt om her.

Hva er en god logo?

En god logo bør fortelle noe om firmaet ved første øyekast. På samme måte som med firmanavnet skal den grafiske utformingen av logoen gjenspeile og representere firmaets holdninger, produkter, verdier. 
 • Skal det oppfattes som et konservativt seriøst firma (kanskje viktig for advokater)?
 • Skal det gjenspeile at ting gjøres enkelt for kundene? (kanskje en matbutikk)?
 • Farger kan også symbolisere hva slags firma det er (Google bruker forskjellige farger for å symbolisere at de er åpen for forskjellige kulturer)
 • Kan bokstavene brukes som symboler på noe annet? (f.eks. pilen i fedex)

Slik ble vår Mekke Media-logo til

Mine tanker før vi begynte var: 
 • Mekke Media begynner begge med 2 like bokstaver. Bruke samme farge på begge - eller bare den første M-en?
 • Speilvende «ke» på noen måte?
 • Hva med å bruke en byggekloss (lego) eller puslebit?
Her kom et første forslag utifra dette: 
Fra før har vi fokusert noe på at Mekke er et verktøy, og brukt bilder av ei lita jente som bruker drill på en skjerm. 
Dette sier jo noe om at Mekke skal være et verktøy for å lage nettsider, men kan fort misforståes som om vi driver med snekkerfirma eller salg av drill etc. 
Så tenkte vi på at tastatur, mus og skjerm kunne være noe som symboliserer vårt publiseringsverktøy:
Men saken er jo nå at disse tre tingene også symboliserer alt annet man bruker datamaskinen til :)
Så tenkte vi litt at vi kunne bruke Mén til å lage et symbol med en skiftnøkkel kombinert med tp-kabler (brukes for internett-tilkobling), men jeg syntes logoen logoen ble litt for «sær» og selv om begge tingene har sammenheng med det vi driver med er det jo ikke verktøyet og Internett som er det viktigste. 
Vi har jo en hel verktøykasse med forskjellige verktøy vi tilbyr. Verktøy for å lage: Nettsider, bildegalleri, nettbutikk, etc… så kanskje det hadde vært bedre å bruke en verktøykasse?
Det ble jo en enkel bedre, men min magefølelse sa meg at jeg fortsatt ikke var helt i mål, og etter 20 år med eget firma så er det viktig at man kjenner at man kan stå for det man leverer av produkter og tjenester og markedsføringsmateriell, selv om andre mener noe annet.  
Så gikk jeg tilbake til forretnings-ideen eller det som er hovedmålet for firmaet. Selv om vi har et veldig godt publiseringsverktøy til en rimelig pris og både domenenavn og epost-løsninger - så er jo hovedsaken:
Kommunikasjon og markedsføring
Jeg satte meg også med penn og papir og skrev ned navnet Mekke på forskjellige måter og prøvde med forskjellige M-er som kunne uttrykke noe om det vi driver med: 
 
og plutselig kom jeg på Mén som illustrerer markedsføring og kommunikasjon. 
Ser du hva logoen forestiller? (Stikkord: Snailmail)
 

Trenger du hjelp med logo?

Da vi nå har vært igjennom prosessen med valg av nytt firmanavn, domene og logo for oss (og noen andre kunder), hjelper vi deg gjerne deg også med dette. 
Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål!
mvh
Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media (tidligere Østfold Internett)

Tenk sikkerhet nå!

Diverse

6. april 2017

Det er vanlig å tenke «det skjer ikke meg» - og det har nok også ofre for bl.a ransomware tenkt før de plutselig sitter med «skjegget i postkassa». Vi har en tendens til å utsette å gjøre ting som ikke har direkte innvirkning på livet vårt, men vil du gjøre en god investering i firmaet ditt er det lurt å tenke sikkerhet nå. 

Når skaden er skjedd kan det fort bli dyrt, men hvis du gjør noe  kan du slippe å være den som får ødelagt opptil flere arbeidsdager pga. at kjeltringer har tatt kontroll over ditt datautstyr med ransomware. Se artikkel fra Aftenposten her og fra Computerworld her om firmaer som har blitt helt satt ut av spill pga dette. 

Vi har nå blitt forhandler for Eset Antivirus fordi det er et av de beste antivirusprogrammene på markedet. Det beskytter din datamaskin mot trusler som virus, trojan, spionprogram, worm, rootkit og mange mer. Det er enkelt å installere selv, men vi kan også gjøre det for deg via fjernstyring av din maskin. Ta gjerne kontakt for hjelp med dette

Her er en liten liste over noen ting du bør tenke over ang. datasikkerhet i ditt firma: 

 • Ha et godt antivirusprogram installert på ditt datautstyr. 
 • Ha alltid en fersk backup av dine data, enten lokalt eller på nettet. 
 • Unngå å ha for enkle passord som lett kan hackes. Her kan du endre passord hos oss
 • Pass på at ikke passord til din epost blir lagret ved bruk av webmail på PC´er du låner
 • Ikke klikk på vedlegg fra avsendere du ikke kjenner. 
 • Ved å sjekke avsenderadresse på eposter kan du se om det virkelig er fra den som oppgir å være avsender. 
 • Ikke gi ifra deg opplysninger på websider som ikke er sikret. (Du får nå gratis SSL på dine nettsider hos oss)
 • Ha alltid installert siste versjon av operativsystem og programvare.
 • Vær rask med å skifte passord på tjenester hvis du tror at noen har hacket seg inn på tjenester du bruker, og kjør deretter en grundig viruskontroll på din maskin. 
Det kommer stadig nye trusler mot datasikkerhet til bedrifter. Her kan du lese en kronikk fra Karianne Myrvold i Trend Micro  om hva hun tror kan være de største truslene fremover
Husk at hvis noen får tilgang til din epost-konto eller filer trenger du ikke å merke det direkte. Det vanligste er at hackede epost-kontoer blir misbrukt til å sende ut spam, men det finnes også kriminelle som også bruker infoen til å spionere på hva som skjer i bedriften for å utnytte den tillit som f.eks. er mellom en leder og en ansatt som har tilgang til å overføre penger. 
Håper du ikke ble skremt av dette, men at det fører til at du gjør de små tingene som øker din sikkerhet og sparer deg for mye bekymringer i fremtiden. 

Erling Holst-Larsen, Østfold Internett (Mekke Media)

Gratis SSL-sertifikat til alle våre web-kunder!

Diverse

15. februar 2017

 • Gratis SSL-sertifikat fra Let´s Encrypt.
 • Nettsider blir sikrere med kryptert overføring.
 • Brukeren får større tillit til din nettside og ditt firma.
 • SSL på nettsider gir bedre søkemotoroptimalisering (SEO-score).

Hva er SSL (og TLS)

Iflg. Wikipedia gjør SSL og TLS protokoller at man får sikker kommunikasjon på Internett ved at innholdet blir kryptert ved overføringen.  
Dette gjør at man kan f.eks. kan laste ned mail fra sin mailserver uten at noen kan «tjuvlytte». Man kan også bruke SSL for å få sikret kommunikasjon til nettsider slik at f.eks. innhold du fyller inn i et svarskjema, eller bestillinger du gjør med ditt kreditkort ikke kommer på avveie. Når man bruker et SSL-sertifikat på en nettside vil nettadressen begynne på https (istedenfor http).

Hvorfor kryptere websider?

Hvis du tar imot bestillinger, sensitiv info eller kortbetaling via dine nettsider er det viktig at denne overføringen er kryptert. Du kan også risikere at brukere som ser på (laster ned) din nettside får med seg virus eller spion-programmer (trojanere) hvis nettsiden ikke er kryptert. Google har allerede begynt å advare brukere av sin nettleser Google Chrome om faren av å gå på vanlige http-sider uten kryptering og Google skriver: Når du laster inn en nettside over HTTP, kan noen andre på nettverket se på eller endre området før den kommer til deg. Denne  svakheten kan brukes til å injisere ondsinnet programvare sømløst via ukryptert web-trafikk.

GDPR-direktivet - håndtering av persondata

Den 25. mai 2018 trer det nye EU-direktivet om persondatahåndtering (The General Data Protection Regulation) i kraft. For å sikre at ikke kundens persondata kommer på avveie fra din nettside, er det viktig at info kunden legger inn via skjemaer på dine nettsider, blir kryptert ved overføring til deg. All informasjon som har et snev av personopplysninger i seg skal være kryptert når det er lagret og ved overføring. 

SSL gir bedre Google-score (SEO) for nettsider.

En annen god grunn for å kryptere nettsidene er å komme høyere opp i Googles ranking av søkeresultater. En kryptert nettside vil nemlig gi deg høyere rating hos Google - altså være en viktig faktor for nettsidens søkemotoroptimalisering (SEO).

Hvorfor bør du kryptere e-post?

Du tenker kanskje at det ikke er så farlig med din mail hvis noen skulle «spionere» på deg da du ikke sender veldig sensitiv info på mail uansett?
Vi har i det siste året hatt kunder som har mottatt mail fra en medarbeider i bedriften som har spurt om info eller pengeoverføring, men som viser ser å være noen andre som har hatt tilgang til kundens epost-historikk. Inntrengeren vil dermed kunne lese seg frem til hvem som har hatt kontakt med hvem i bedriften, hvordan de normalt kommuniserer og hvem som har tilgang til f.eks. pengeoverføringer. I et tilfelle ble det av den godtroende medarbeideren satt igang overføring av penger som heldigvis ble stoppet av bankens kontroll-rutiner. Vi har i flere år hatt mulighet for SSL for nedlasting og TLS for opplasting av mail slik at den blir kryptert, men du må velge å slå det på i ditt mailprogram hvis det skal funke.

Gratis SSL-sertifikat fra Let´s Encrypt.

Vi tilbyr nå gratis SSL-sertifikat til alle kunder som har nettsider hos oss. Dette vil bli installert automatisk til alle i løpet av kort tid. Si ifra hvis du ikke ønsker det. 
Den eneste grunnen for å ikke ha SSL-sertifikat fra Let´s Encrypt er hvis man skal være sikker på at alle kunder med gamle opreativsystem og gamle versjoner av nettlersere skal få tilgang til din nettside. Ilfg. våre undersøkelser er det ca. 0,1-0,2% av besøkende på våre webservere som vil ha dette problemet. Disse besøkende vil forøvrig sannsynligvis ha problemer med å besøke mange andre nettsider også og bør jo derfor oppgradere. Dette gjelder f.eks. brukere av Internet Explorer 8 eller eldre som kjører det på Windows Vista eller Windows XP. 

Her kan du teste SSL og dens konfigurasjon på et valgt nettsted

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker å få mer info eller for å få et SSL-sertifikat-installert på dine nettsider.

Valg av firmanavn og domenenavn

Markedsføring

25. januar 2017

Navnet skjemmer ingen - eller?

Tja? Firmanavnet er jo den delen av markedsføring som kunden vanligvis møter først, og i disse internettsøkemotoroptimaliseringstider (puh)er det viktigere enn noen gang å velge et godt og passende  firmanavn og et tilhørende domenenavn. Ifbm vårt 20-års jubileum deler jeg her noen erfaringer og den prosessen vi er i for å finne et nytt navn.

Da jeg startet opp firmaet i 1997 var forretningsidéen å lage et lokalt nett-torg i Halden. Først kalte jeg firmaet Halden Internett og hadde domene hald.no (en slags forkortelse da halden.no ikke var mulig) for så å bli halden.org (Halden Torg på Halden.org). Da vi flyttet til Fredrikstad ble det (som en forlengelse av dette) Østfold Internett og domene ostfold.net som det har vært frem til i dag. Men det er nok ikke noe godt navn på vårt firma nå av flere grunner:

 • Vi holder jo til i Østfold, men har kunder over hele Norge.
 • Ordet «Internett" favner for vidt da det meste skjer på Internett nå, og er ikke spesielt beskrivende for oss (selv om det vi holder på med er relatert til internett)
 • Firmanavnet inneholder et norsk tegn «ø» som er mulig å bruke i nettadressen men ikke i epost - så vi har både østfold.net og ostfold.net men mail kan bare brukes på …@ostfold.net
 • Forretningsideen (som egentlig ble endret allerede i 2002) blir ikke formidlet i firmanavnet
 • Når jeg svarer i telefon er det mange som misoppfatter navnet som "Østfold Idrett" :)

Det er altså på tide å finne et nytt firmanavn og nytt domenenavn

og prosessen ble for oss omtrent slik:

 1. Definere forretningsideen (noe man gjerne allerede har gjort)

  Når man har drevet et firma i lang tid er det ikke alltid så lett å definere kort hva man driver med - og ikke minst hva man ønsker å drive med. De første årene var det for oss ganske enkelt web og mail (eller nettsider og epost), og derfor tenkte vi litt på Web og Mail (webogmail.no), Nett. AS (nett.as) eller På Nett (på.net), men i dag er/ønsker vi mer å være et mediebyrå og hjelpe kunder med markedsføring på nett - hovedsakelig via vårt eget publiseringsverktøy Mekke.

 2. Skal firmanavnet også benyttes på som produktnavn?

  Hva er firmaets hovedprodukt eller den viktigste tjenesten? Skal det nye navnet bare brukes på firmaet eller også på produkter man selger? I 2004 begynte vi å utvikle vårt eget publiseringsverktøy Mekke. Navnet Mekke ble valgt for å forklare at man kan bruke det for å fikse, lage, ordne og skape sine websider selv. Da publiseringsverktøyet Mekke er så sentralt for oss, fant vi ut at vi enten må bruke Mekke som en del av firmanavnet eller velge noe nytt for begge deler.

 3. Ting å tenke på for valg av et firma- og domenenavn

  En fordel at det er kort. En forkortelse kan funke men bør gi mening alene.
  Bør se og høres bra ut - altså både skriftlig og muntlig.
  Kan fortelle om kultur og verdier i firmaet
  Bør/kan ikke være brukt fra før eller forveksles med andre.
  Bør være lett å oppfatte, uttale og som ikke kan misforstås slik at skrivefeil oppstår.
  Navnet bør være lett å huske
  Lett å uttale og stave
  Firmanavnet trenger ikke å være nøyaktig det samme som domenenavnet men helst en del av det.

 4. Myndighetenes (Brønnøysundregisterets) krav til firmanavn

  https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/Forberede/Velge-navn/Hvilket-navn-kan-jeg-velge1/ 
  Minst tre bokstaver fra det norske alfabetet
  Bare bestemte tegn i tillegg til bokstavene
  Ikke bare navn på land, fylke eller kommune
  Ikke nøyaktig likt med et registrert navn
  Ikke navn som kan villede eller vekke forargelse
  For enkeltpersonforetak må du i tillegg ha med ditt eget etternavn i navnet på foretaket.
  På nettstedet til Brønnøysundregistrene kan du finne opplysninger om alle som er registrert i Enhetsregisteret. Der kan du undersøke om noen har registrert et navn som kan forveksles med det du ønsker deg.
 5. Brainstorming

  Så er det på tide med brainstorming (idemyldring) med de ansatte eller noen som kan hjelpe deg med dette, utifra det jeg har nevnt over. Her er det (nesten) ingen dårlige forslag og selv om det høres helt vilt ut til å begynne med kan det være nettopp et slikt navn som blir bra. Tenk gjerne på stikkord som beskriver firmaet. For oss kan det være: domene, web, mail, publiseringsverktøy, Mekke , websider, nettsider, epost, medirådgivning, media, service etc.

  Bruk gjerne en ordbok for å få tips til relaterte ord: http://ordbok.uib.no/  eller en synonymordbok: http://www.synonymet.no/  for å få tips og det er selvfølgelig lurt å Google navnene man har på lista først for å se om det er i bruk og evt. i hvilke sammenhenger. 

  Utifra denne lista kan man prøve å finne ord som alene eller sammen kan danne et godt firmanavn ved å kombinere ord og legge til begynnelser og endinger - f.eks: Web og Mail, Webpublisering, MedieWeb osv.

 6. Domenenavn

  Allerede nå kan det være lurt å sjekke lista man har fått fra brainstorming og mer gjennomtenkte forslag utifra hvilke domenenavn som er ledige.

  Skal man markedsføre seg i Norge bør domenenavnet være ledig hos Norid slik at du får en .no endelse. Her finner du noen regler fra Norid for valg av domene: https://www.norid.no/no/domeneregistrering/om-navn/ 
  Det er mange aksjeselskap i Norge som benytter .AS (domene.as) men det er både dyrere, mindre intuitivt og mer usikkert enn et .no-navn.
  Skal du markedsføre deg internasjonalt er det .com som er best men det viktigste er at kunden husker hva som er endelsen.
  I noen tilfelle kan .net .org .info eller noen av de hundre nye domeneendelsene funke.

 7. Er navnet allerede registrert og beskyttet?

  Du bør også sjekke lista mot om firmanavnet også eksisterer i Brønnøysundregistrene og om navnet er beskyttet av Patentstyret.

 8. Registrer aktuelle domenenavn og involver flere i prosessen

  Til slutt sitter du kanskje igjen med en liste med 4-5 navn som kan være aktuelle. Hvis du da har sikret deg de aktuelle domenenavnene kan det være aktuelt å involvere flere (kunder og samarbeidspartnere) , men husk faren for at noen kan ødelegge for deg ved å varemerkeregistrere navnet før deg hvis de får tak i det og vil ødelegge for deg.
  For oss var det positivt å spørre kundene hva de mente (ut ifra en kortliste) og har fått mye positiv respons og gode innspill fra kundene. Her er en liste over innspill til nytt firmanavn fra våre kunder.

 9. Gjør et valg (eller flere)

  Til slutt er det "bare" å for eier/styre å gjøre et valg utifra sin egen magefølelse av hva man tror vil fungere best. Det er vi som driver firmaet som må leve med navnet i (forhåpentligvis) mange år fremover, så selv om andre kommer med mange gode forslag og ideer så er det ditt valg!
  Husk at når du har registrert aktuelle domenenavn og er usikker på hva som er best - kan du f.eks. opprette 2 parallelle nettsider (med samme innhold) og sende tilsvarende tilbud til 2 like grupper og se hva som gir best respons via statistikk.
 10. Registrer firmanavnet i Brønnøysund

  Dette gjør du via et skjema i Altinn. Husk at du kan registrere både det juridiske firmanavnet og det som du bruker til å markedsfører bedriften under.
 11. Registrer domenenavnet (hvis det ikke allerede er gjort)

  Her kan kan du registrere domenenavnet ditt.
 12. Registrere varemerke?

  Hvis du er redd for at andre skal (mis)-bruke ditt nye firmanavn/produktnavn kan det være lurt å beskytte navnet slik at ingen andre kan bruke det i samme varekategori. Det gjøres via Patentstyret og koster (når dette skrives) kr. 2900 i 3 kategorier. Du bestemmer altså hvilken varekategori navnet skal beskyttes, så hvis det er noen som vil selge sko som heter Mekke så er ikke vi beskyttet mot det.

 13. Videre markedsføring

  Husk at så snart du har registrert firma og domenenavn vil du få tilbud fra katalogtjenester og andre som vil hjelpe deg å markedsføre deg. Det er mye å kaste bort penger på både pga selgere som lurer deg og fordi det er ulikt hva som er kostnadseffektivt for ditt firma. Ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi deg å finne riktige markedskanaler for dette.

Det er nok mye å legge til her, men håper dette var erfaring som vi har gjort som du kan dra nytt av.

mvh

Erling Holst-Larsen
Daglig leder Mekke Media

Her er vårt nye firmanavn

Markedsføring

24. januar 2017

Da vi for et par uker siden ba om tilbakemelding fra kunder på nytt firmanavn (og domenenavn), fikk vi overraskende mange gode innspill tilbake. Det er godt å se at så mange tar seg tid og involverer seg i dette og viser "eierskap" i vårt firma!
Les mer om bakgrunnen og prosessen her.

Selv hadde jeg et favorittnavn, og ser ut til at de fleste forslagene også likte det best, så da blir det nye navnet: Mekke Media

Her er alle forslagene som kom inn:

 • Nett og Mekk (nettogmekk(e))
 • Kanskje Mekke Media passer, dog kanskje ikke helt, men noe i den gaten? Media er vel og aviser etcJeg ville bruk «På Nett»
 • På Nett (på.net) , Mekke (mekke.no) , Mekke Media (mekkemedia.no) Eller Mekke på nett (mekke.net)
 • Her i huset synes vi kanskje at Mekke Media (MM)har litt "shvung" over seg
 • Mekke media låter best!
 • På Nett, ville vært et fint valg
 • Det jeg kunne tenke meg som fenger og fungerer generelt i hele Norge/Sverige er f.eks webtech, webwide eller noe i den duren.
  Jeg likte enkelt og greit MEKKE!
 • Webogmail deretter på.nett
 • Jeg synes at det nye firma navnet skal være: Mekkedia
 • Fokusér på deg som gründer. Kall firmaet Holst-Larsen internett.
 • Mekkeweb  (mekkeweb.no)
 • På Nett, Nett, og Web og Mail høres ikke ut som et firmanavn i min mening .-) Men Mekke Media høres jo bra ut, viktig at navnet er lett å huske også. Ellers er jo Holst Media fint, og lett å huske, (Holst-Larsen blir ikke like bra som firmanavn, dessverre ;-)
 • Siden du spør, jeg synes ” Mekke media ” er et enkelt lett navn. Ikke nødvendig å alltid slå på stortromma.
 • Jeg synes personlig at "Østfold Internett" er et veldig bra navn. Det ligger en viss "tyngde" i navnet, noe de fleste av de andre foreslåtte navnene ikke har…
 • Jeg stemmer for mekke.no som d står forsalg om også kan du legge til produkter på ordet mekke.
 • Mitt forslag. Holst-Larsen Media(holstlarsen media.no)
 • tribune.no "Våg å bli sett!»
 • Web og Mail (webogmail.no)  Denne er kanskje den letteste og huske.
 • Synes at Mekke Media høres bra ut.
 • Mekkemedia dekker vel det du vil formidle. mekke er for kort og de andre har ikke henvisning til verktøyet.
 • Hvis du vil videreføre navnet Mekke synes jeg du skal bruke det alene…..
 • Mitt forslag er: support 2net.no
 • Synes ikke noen av navnene klinger,så prøv noe helt annet.
 • Mekke media er jo ett godt navn, som dekker både deres ønske om å bruke Mekke i navnet, og media, som er det dere driver med.
 • Mekke Media – ungdommelig og beskrivende for virksomheten.
 • Når det gjelder firmanavnet er det kun din egen overbevisning som blir det rette
 • Kanskje Mekke markedsføring?
 • Vanskelig det med navn, men jeg gir en stemme til Mekke Media.
 • Stemmer på Web og Email.
 • Hva med nettpartner.net Eller mittinternet.net Eller webpartner.net Jeg opplever dere som en partner skjønner du ;-) Altså, dere er gode på relasjon. Eller myweb.net
 • Ditt internett (dittinternett.no),Ringvirkning (ringvirkning.no), Klokt valg (kloktvalg.no), Sky By (skybox.no)
  Jeg synes dere burde bruke mekkemedia.no
 • Mekke Media høres bra ut :)
 • Max Mekke :)
 • Mekke Nett eller Mekke Media.
 • Av de navnene du ellers nevner liker jeg personlig «Tribune Media» best. Det klinger godt og sier mye. Du kan også legge til en undertittel i markedsføringen, f.eks. « - din totalleverandør av nettløsninger.»
 • Tror jeg stemmer på Mekke Media.
 • Jeg liker Mekke Media 😊
 • Hei Erling - jeg synes spontant at Mekke Media høres ut som et bra navn - da viderefører du det som et kjent og nyttig produkt som dere også skal videreutvikle.
 • Behold navnet som i dag. Altfor mange bytter navn, og en vet ikke hva som er hva lenger. Navnet er i dag innarbeidet, så behold dette.
 • Jeg synes Mekke Media lyder bra. Skiller da fra mekke.no hvor jeg går inn for å redigere stiftelsen nettsider.
 • Helt spontant kom dette navnet: Mekke Nettopp (mekkenettopp.no)
 • Jeg syns mekke.no er greit
 • Navnet jeg ville anbefale er Latte Media.


  Takk til alle for hyggelige tilbakemeldinger og gode innspill. Da er neste jobb å få en ny logo, gjøre endringer som trengs og starte markedsføringen av det nye firmanavnet ifbm med vårt 20-års jubileum. Dette blir spennende.

mvh

Erling Holst-Larsen

Daglige leder, Mekke Media

På tide med nettbutikk?

Mekke-tips

15. desember 2016

På tide med nettbutikk?

Ikke uventet har salg via nettbutikk fortsatt å øke mye det siste året både i Norge og over hele verden. Hvis du har et produkt eller en tjeneste som egner seg å selge på nettet er tiden inne for å begynne med nettsalg nå.

"I en omfattende analyse av det norske e-handelsmarkedet svarer 48 prosent av norske forbrukere at de har handlet med mobilen eller nettbrettet de siste tre månedene" Les mer i E24s artikkel

Hvis du allerede bruker vårt publiseringsverktøy Mekke, er det raskt å legge inn produkter og gjøre klart for å motta bestillinger i nettbutikken, da nettbutikken bruker samme layout som resten av nettsidene du har der.

Her finner du flere detaljer og referanser til noen av våre kunder som bruker nettbutikken i Mekke.

Her ser du en video som viser noen av funksjonene i nettbutikken.

Hvordan komme igang med nettbutikk?

 1. Hvis du ikke allerede har en mekke-bruker kan du bestille det på www.mekke.no (Hvis du oppretter en testbruker der kan den senere kobles til ditt domene).

  Statistikk for nettbutikksalg 2012-2016

 2. Logg inn på Mekke.no og gå til Moduler, Nettbutikk, Produkter.
 3. Legg inn varer ved å velge Nytt produkt og fyll inn tittel, kategori, bilde (hent fra bildearkiv eller fra din maskin), pris, antall på lager (hvis du ønsker å bruke lagerstyring), kort og detaljert beskrivelse.
 4. Under innstillinger kan du velge infotekster, fraktvalg, visninger etc.
 5. Under Moduler, Betaling kan du velge DIBS, PayPal (etter å ha gjort en avtale med en av disse) eller om kunden bare skal få faktura.

Hvis du ønsker kan vi også legge inn noen (eller alle) produkter for deg slik at du enkelt kan redigere og legge til flere produkter senere. Til slutt er det bare å markedsføre din nettbutikk (noe vi også gjerne hjelper med) og motta bestillinger.

Nettbutikken er en integrert del i Mekke og koster ikke noe ekstra hvis du allerede har en webpakke hos oss.
Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer info om vår nettbutikk eller trenger hjelp til å komme igang å bruke den.

Utnytter du mulighetene dine i vår webpakke?

Diverse

7. desember 2016

Det har skjedd mye hos oss de siste årene, så hvis du ikke er oppdatert på hvilke muligheter du har, så får du et lite sammendrag her på hva som er inkludert i vårt webhotell:

Alt dette er med i vår webpakke til kr 200/mnd. eks. mva.


Publiseringsverktøyet Mekke.no med bla. nettbutikk, arrangementer, bildegallerier, svarskjemaer, gjestebok, artikkeleditor/blogg m.m. som gjør at du enkelt kan lage/oppdatere responsive (mobilvennlige) websider. Publiseringsverktøyet gjør at du kan holde dine nettsider levende og selv enkelt legge inn ny informasjon som du ønsker å få ut på nettet. Du kan også selge produkter via nettbutikken og billetter til arrangementer og ta imot betaling med kredittkort via DIBS eller Paypal. Finn mer info om publiseringsverktøyet på www.mekke.no

2 GB plass til lagring av web-sider og epost.
Det er ingen begrensning i antall websider og 2GB plass tilsvarer ca. 1500 bilder når de vises på nettet. Du har godt med plass til din epost og skulle det bli fullt tilbyr vi lagring utover 2GB til en rimelig pris.

10 epost-adresser (POP-konto eller IMAP) med viruskontroll og spamfilter
Du kan sette opp eposten på flere enheter (PC, Mac, Laptop, iphone, nettbrett etc) og få mailen synkronisert. Vi kan også hjelpe deg med mail via Office 365 hvis du ønsker mulighet til å kunne dele kalender og kontakter.

Web basert epostleser og egen mailadministrasjon
Når du er ute og reiser kan du lese epost på f.eks. en nettcafé. Du kan selv administrere epost, videresendinger og aliaser. Når du har ferie kan hver bruker legge igjen en meldingen om at han er borte og når han kommer tilbake. Se mer info om epost her.

1 domenenavn (.no) - flere kan ordnes.
Det følger med ett .no navn i pakken, men vi kan hjelpe deg å registrere flere hvis du ønsker å sikre navn på produkter, tjenester e.l. Vi registrerer også .com .net og de fleste andre endelser som er tilgjengelige. Her kan du finne ditt domene

Registrering i Google (og mulighet for videre optimalisering)
Vi ber Google om å indexere dine nettsider slik at de som søker på ord og uttrykk du har lagt ut vil finne deg. Vi kan utover dette tilby SEO (søkemotoroptimalisering).

Backup på våre servere flere ganger daglig.
Skulle du være uheldig å slette epost (IMAP) eller din nettside har vi mulighet til å hente frenm backup til deg.

Support i bruk av publiserings-verktøy og mailtjenester.
Vi har brukerveiledninger og videoer for publiseringsverktøyet på www.mekke.no. På www.ostfold.net finner du også hjelp til oppsett av epost og mye annet. Står du fast kan du få hjelp av oss via telefon eller epost uten ekstra kostander.

Medierådgivning - hjelp til å finne riktig markedsføringskanal
Vi hjelper deg å få mest mulig ut av dine markedsføringskroner. Det finnes nesten uendelig med nettkataloger og selgere som mener at de kan gi deg økt salg, men vi har erfaring og statistikk og kan gi deg veiledning i hva som er lurt å satse på.

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer info eller vil benytte mer av disse mulighetene. Her finner du en oversikt over våre andre tjenester.

Thanksgiving

24. november 2016

I dag - dagen før Black Friday og Cybermonday - er det Thanksgiving.  Det er er kanskje den største høytiden i USA og som også noen feirer her i Norge, selv om mange kanskje er mer opptatt av morgendagens store salgsdag.

Det å stoppe opp - både som privatperson og som bedriftsleder for å tenke over hva man har å være takknemlig for tror jeg har stor verdi. Her er noe av det jeg kan være takknemlig for ifbm Østfold Internett:

 • Mange trofaste kunder rundt om i hele Norge.
 • Dyktige samarbeidspartnere og ansatte
 • Gode stabile tjenester som vi kan tilby vår kunder
 • Vi driver firma i et fritt land hvor det er lov og mulig å gjøre forretninger med greie rammer
 • Østfold Internett kan feire 20 års jubileum neste år
 • Vi har fått på plass nye nettsider i responsive sidemaler som også er tilgjengelig for kunder
 • Mekke har blitt utvidet med arrangementsmodul og mange forbedringer av bl.a nettbutikk i år.

Som privatperson kan jeg legge til

 • En fantastisk kone og 2 flotte barn
 • Et trygt og godt hjem
 • Mange gode venner
 • og som kristen (i et land hvor det er lov å være) må jeg takke Gud for alt dette.

Jeg håper du også har noen minutter for å tenke over hva du er takknemlig for i dag.

mvh

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Østfold Internett

Enkle grep for å være synlig på nettet

Markedsføring

21. november 2016

Det er ikke alltid så godt å vite hva som gjør at nye kunder velger akkurat deg, men du kan være sikker på at mange  kunder søker info om ditt firma og dine produkter på nettet før de tar et valg. Derfor bør du tenke igjennom hvordan kundene dine opplever info om deg på nettet. Her er en liten sjekk-liste:

 • Noen kunder bruker fortsatt katalogtjenester på nettet for å finne telefonnummer til bedrifter. Har du sjekket at ditt nummer er oppført riktig der? De mest brukte er Gulesider.no, 1881.no og 180.no
  Her finner du god statistikk på hvilke kataloger som er mest brukt.
 • Når man Googler ditt firmanavn kommer det opp en Google-bedriftsside automatisk på høyre side (her ser du vår Google-side). Har du tatt kontroll over den og sjekket at info der er riktig? Det er lurt å Google ditt eget firmanavn innimellom!
  Her kan du lese mer om Google Bedriftssider.
 • Har du sjekket at din nettsider inneholder navnet på alle varer og tjenester du ønsker å assosiere med din bedrift slik at kunder finner deg når de Googler?
 • Mange ønsker å finne en lokal leverandør. Har du sjekket at alle stedsnavn (ikke bare navn på store steder) er nevnt i din webside slik at de finner deg ved søk på stedsnavn (gjerne i forbindelse med varenavn)?
  Ved å bruke Google Keyword-planner kan du få hjelp med dette.
 • Ditt firma blir forhåpentligvis anbefalt av noen av dine eksisterende kunder, men har du da et domenenavn (nettadresse) som er enkelt å huske når dine kunder skal henvise andre til dine nettsider?
  Her kan du søke om ledige domenenavn.
 • Når en ny kunde finner din webside har du i snitt ca. 8 sekunder for å fange interessen (til nye kunder) før han evt. går videre til andre. Har du en startside som fanger opp nye kunder?
 • Når kunden har funnet ditt firma interessant - har du da lagt ut nok info for at kunden skal kontakte deg eller for å bestille direkte på nettet?
 • Hvis ditt firma er på sosiale medier (Facebook, Google+, LinkedIN m.m.)  så er det selvfølgelig viktig å sjekke at info der er riktig og at man følger opp respons man får fra kunder - ellers kan det være bedre å ikke være på sosiale medier.

Ta gjerne kontakt med oss for hjelp med disse tingene og annen markedsføring på nettet.

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Østfold Internett

Spam - hva, hvor, hvorfor

E-post

24. oktober 2016

 • Hva gjør vårt spamfilter?
 • Hvor havner spam?
 • Hvorfor får kanskje nettopp du mye spam?
 • Hva kan du gjøre for å få mindre spam?

Se oppdatert info om spam her

Nye sidemaler og nye nettsider

Mekke-tips

20. oktober 2016

Vi er stolte av å endelig ha fått på plass nye responsive sider på mekke.no og ostfold.net . Isteden for å bruke mye tid på egne nettsider valgte vi å bruke ressurser på nye gode sidemaler som både vi og kundene våre kunne bruke for gode nettsider.

Her forteller Maria (webdesigner) om de nye sidemalene som alle våre kunder nå har tilgang til:


Tanken bak Mekkes nye sidemaler er å lage en fleksibel, moderne og samtidig langvarig løsning som fungerer for så mange mennesker - og på så mange enheter - som mulig.

Alle de nye sidemalene er basert på én grunnmal som vises i mange ulike varianter, bestående av forskjellige kombinasjoner av oppsett og design. F.eks. sentrert logo og meny med klassisk design, eller sidestilt logo og meny med moderne design. (“Mal A1” betyr oppsett A og design 1.) I skrivende stund finnes det 4 oppsett og 5 design, som danner 13 nye sidemaler. Flere vil komme etter hvert. Valgmulighetene gjør det enkelt for deg å lage noe pent og unikt helt på egenhånd.

For å gi nettsiden din et personlig uttrykk har vi flere tilpasningsmuligheter. Alle sidemalene støtter fokusområde/bannerbilde (som du laster opp under logo 2) som strekker seg over hele nettleserens bredde, og du kan legge innhold oppå bildet (via felles infotekst 2). Sidemalene støtter valg av separate bakgrunnsfarger på header, innhold og footer (vi anbefaler farger som fungerer under svart tekst). Sidemalene har tidsriktige fontvalg, men du kan endre til ønsket skrifttype under sidemalinnstillinger. Det er avsatt plass til søk og handlekurv. Dele-funksjoner er skjult bak en knapp i footer for et ryddig inntrykk. Tips: Sidemalene tar seg best ut når innholdet fordeles i kolonner.

Vi gjør oppmerksom på at sidemalene fortsatt er rykende ferske og dermed vil behøve små korrigeringer i månedene framover. Derfor vil vi oppfordre deg til å ta sidemalene i bruk og sende oss alt du har av ros og ris, ideer og forslag. Vi er takknemlige for det du har å bidra med, og ser fram til dette nye “kapitlet” i Mekke. Ikke minst gleder vi oss til å se hva du “mekker” med de nye sidemalene!Ønsker du litt hjelp til å komme over i en ny sidemal, eller vil du ha flere tilpasninger enn Mekkes innstillinger tilbyr? Er du ute etter en spesialdesignet løsning for prosjektet ditt, eller trenger du råd om hvordan du kan få flere kunder gjennom nettsiden din? Ta kontakt med vår webdesigner Maria (som står bak de nye sidemalene) på maria@ostfold.net. Skifte av sidemal med enkle tilpasninger tar vanligvis 2-3 timer (kr 750 eks. mva per time).

Biodanza

Referanser

19. oktober 2016

Biodanza har lenge vært kunde hos oss og har nå fått lagt over sine sider på www.biodanza.no i en av de nye responsive sidemalene i vårt publiseringsverktøy Mekke.no

Vi spurte om hun var fornøyd, og hun sier:

"Ja siden fungerer nå. Og det føles så godt! Jeg har anbefalt dere til de nye lærerne fra skolen min i forhold til websider….de trenger også å ha egne sider…så kanskje det kommer noen nye kunder"

Det er veldig gøy for oss med slike tilbakemeldinger!

Referanse: Gundersen Sportscar AS

Referanser

22. september 2016

"Jeg er jo strålende fornøyd med dere, og har blitt veldig komfortabel med Mekke" skriver Steffen Guldager hos Gundersen SportsCar.

De har vært kunde hos oss i 11 år! og har i høst lagt over sine nettsider til Mekke publiseringsverktøy. Se sidene på www.gundersensportscar.no.

Mobilvennlige nettsider gir bedre ranking

27. august 2016

Mobilvennlige nettsider gir bedre ranking på søk både hos Google og Bing. I Mekke er det ferdige mobilvennlige maler. Ta gjerne kontakt med oss for hjelp med dette. Les mer om dette hos IT-avisen.

Mekkes nettbutikk

12. april 2016

Har du noe du vil selge på nettet? Her viser vi Mekke Nettbutikk som er en del av webpakken til kr. 172/mnd eks. mva.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn