Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Picture Challenge Day 19. juni

Mekke-tips

18. juni 2019

Picture Challenge Day 19. juni

Er det lenge siden du fornyet nettsidene for din bedrift? Det finnes nok av kjedelige nettsider som viser illustrasjonsbilder fra billige fotoarkiver på nettet. Der finner man gjerne en del år gamle bilder fra fra utlandet. Slike bilder skaper avstand til leserne.

Hvis du var en kunde hos deg (noe du ofte burde tenke på), ville du da ikke heller ønske å se ekte bilder fra bedriften? Vil du at kundene skal føle seg velkommen og ikke fremmedgjort, bør du bruke mer personlige bilder. Folk synes det er lettere å ringe eller handle når de har sett både deg og lokalene.

Utfordring: Ta et nytt bilde til din nettside - vi legger det inn gratis!

  • I morgen, onsdag 19. juni 2019,  utfordrer vi deg til å ta en selfie med kollegene dine. 
  • Send bildet til info@mekke.no  evt. sammen med en liten bildetekst, så legger vi det gratis inn på nettsidene til firmaet ditt, hvis weben er laget i Mekke Publisering.
  • Vi deler så nettsiden din med våre 1000 følgere på Facebook. Det vil gi nettsiden en oppfriskning og oppmerksomhet om ditt firma.
  • Det beste bildet vinner 3 timers webdesign eller søkemotoroptimalisering.

Slik gjør du det
Samle gjengen og si at dere skal ta bilde straks lunsjen er over. Bruk telefonen og ta en selfie med medarbeiderne. Ta bildet enten inne på kontoret, foran firmabilene eller foran bygningen. Eller bildet kan eventuelt vise noen som arbeider eller viser frem et produkt.

Bilde av mennesker
I veldig mange bedrifter i Norge er det de som jobber der, som er den største ressursen. Menneskene i firmaet er ofte de du ønsker å se når du får opp en nettside. Det er mange bedrifter som viser bare bygninger og biler med logoer. Men hvis du tenker etter, er det i seg selv ikke så interessant, men kan gjerne brukes som bakgrunn.

Her er noen av våre kunder som har nettsider med gode bilder:
Nordre Land Regnskap fikk en fotograf til å ta gode bilder av de ansatte. Her føler man seg velkommen med smil og hyggelige mennesker: www.nordrelandregnskap.no 

Et annet firma med et godt forsidebilde som viser både de ansatte og produkter, er Halden Dekk. De har vært kunde hos Mekke nesten siden vi startet og har en enkel side, men når man ser blide mennesker foran en haug med dekk har man allerede fått med seg det viktigste. Se www.haldendekk.no 

Møbeltapetserer Mariell Hagen har akkurat startet opp for seg selv og har derfor på forsiden av sine nye nettsider et flott bilde av seg selv foran en stol som hun har trukket om. www.mariellhagen.no 

For anledningen har vi også lagt inn et bilde av oss som jobber i Mekke Media slik at vi håper at du føler deg velkommen av våre blide ansikter på www.mekke.no 

Noen tips til gode bilder

  • Pass på at det er nok lys - vær helst ikke inne på et mørkt kontor
  • Ta gjerne bilder utendørs i skyggen, det gir jevnt og godt lys i ansiktene. Unngå direkte sollys, for det gir skarpe skygger – og folk myser.
  • Ta mange bilder, da det blir lettere å finne et bilde som ikke noen blunker på
  • Beveg deg gjerne rundt personen du tar bilde av, for da får du bilder med ulikt lys og ulik bakgrunn, da er større sjanse for at du får et blinkskudd.
  • Tidligere ble det ansett som en dårlig komposisjon dersom man samlet alle ansiktene i midten av bildet. Men i våre dager der bilder skal tilpasse seg ulike skjermer, kan det være smart å samle medarbeiderne på midten av bildet og la det være en del «luft» rundt.
  • Send et bilde til oss i full oppløsning, så tilpasser vi det.

Tar du utfordringen?

 
 
Erling Holst-Larsen,
Daglig leder, Mekke Media
 


Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn