Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Svindelforsøk på salg av domenenavn

Diverse

11. juni 2020

Svindelforsøk på salg av domenenavn

Flere av våre kunder melder om at de har blitt kontaktet av noe som kaller seg DNS Norway.

Firmaet (som ikke er registrert i Brønnøysundregistrene) tilbyr kundene et .com-navn parallellt med et .no-navn som eksisterer kunden har fra før.

Firmaet påstår at de har blitt kontaktet av en 3. part som ønsker å registrere dette .com-navnet,  men tar kontakt for å tilby kunden å sikre seg det isteden.

Denne typen svindelmail har tidligere kommet på engelsk og derfor har vært lett å forstå var svindel, men nå er det på norsk med en norsk logo (DNS Norway) og signert med et norsk navn.

Det er ikke ulovlig å forsøke å selge domenenavn, men når det blir forsøkt gjort på falske premisser og til en overpris blir det noe annet.

Hvis du allikevel skulle ha bruk for et .com domene (eller andre endelser) hjelper vi deg gjerne med det til en helt annen pris.

Under legger vi med kopi av brevet som flere av våre kunder har mottatt. 

Vennlig hilsen

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

-----

Kjære herr/fru,

 

Vi vil informere deg om at vi har mottatt en registreringsforespørsel for domenenavnet www.domene.com I systemet vårt ser vi at du er eier av domenenavnet www.domene.no.  Vi vil tilby deg muligheten til å registrere domenenavnet www.domene.com for på egen hånd.

 

Hvis en tredjepart registrerer domenenavnet, kan dette få vidtrekkende konsekvenser. Dette kan inkludere forvirring i søkemotorene eller skade på omdømme.

 

Vi kan imidlertid avvise tredjeparten og omdirigere domenenavnet www.domene.com til ditt nåværende domenenavn www.domene.no 

 

I utgangspunktet får du førstevalget av domenenavnet. Dette unngår mulige problemer i fremtiden.

 

Vi kan registrere domenenavnet for deg i en periode på ti år. Ditt domenenavn vil ikke bare bli registrert for denne perioden, men også beskyttet. Årsprisen er 325 per år. Den unike totalprisen er 3250 (ekskl. MVA).

 

Vil du registrere domenenavnet for din egen organisasjon?
Svar på denne e-posten med ditt navn, adresse og mva-ID-nummer innen 48 timer etter at du mottok denne e-posten.

 

Hvis vi har din tillatelse, avviser vi tredjeparten og registrerer domenenavnet for deg.

 

Med vennlig hilsen,

 

Anders Olsen

DNSNorwayDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn