Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Viktig med gode tilbakemeldinger og kundeanmeldelser

Markedsføring

28. april 2023

Viktig med gode tilbakemeldinger og kundeanmeldelser

Når du er i kjøpe-modus og finner ganske like produkter til omtrent samme pris, hva er det da som avgjør valget ditt?

Ifølge en undersøkelse utført av Ipsos i 2020, oppgav 78% av norske forbrukere at de leser anmeldelser fra andre kunder før de tar en beslutning om å kjøpe noe, og 53% av respondentene sa at de vil velge en virksomhet med positive kundeanmeldelser over en som ikke har noen. Nyere amerikansk statistikk viser at så mye som 95% leser anmeldelser før de velger et produkt, og det virker jo logisk, for hvis en venn  har anbefalt et produkt som han er fornøyd med er det vel sannsynlig at det betyr mye for ditt valg?

Hvor kan man få anmeldelser?

I Norge er det Google og Facebook som er de viktigste stedene generelt. Selger du produkter og tjenester via. f.eks. Mittanbud eller Finn er det også viktig å ha gode tilbakemeldinger fra dine kunder der. Større bedrifter bruker også Trustpilot og Yelp som er mer internasjonalt. Man kan også ha en gjestebok eller lignende på egne nettsider hvor man oppfordrer kunder å legge inn tilbakemeldinger. Eller så kan man skrive kundens tilbakemelding manuelt inn på sine sider, men da alle skryter av seg selv betyr det mye å få det fra et objektivt sted. 

Hvordan får man gode anmeldelser?

Når jeg får en hyggelig tilbakemelding fra en kunde pleier jeg å spørre om jeg kan bruke det sitatet i egen markedsføring. Jeg spør også om kunden kan skrive det inn på  Facebook eller Google. Det er jo også mulig å tilby kunden en liten gratis ekstratjeneste hvis han gjør det,  og samtidig understreke at det betyr mye for din bedrift (for det gjør det jo). 

Når du har fått noen anmeldelser på Facebook og Google finnes det tjenester som henter anmeldelsene inn automatisk å din nettside. Du ser eksempler på det nederst til venstre på vår hovedside eller på en egen side hvor vi har samlet alle anmeldelsene. Se også eksempler fra Andersen Tak og Risvig Omsorg

Vi har brukt tjenesten fra reviewsonmywebsite.com som koster ca 100 kr/mnd, og vi kan evt. hjelpe deg å legge det inn hvis du ønsker det. 

Husk også å altid svare på alle tilbakemeldinger du får - enten de er gode eller dårlige. Det viser at du tar tilbakemeldinger på alvor og får mulighet til å rette opp evt. feil som er begått.

Vis også frem referanseprojekter

En positiv anmeldelse fra en kunde er viktig, men enda bedre er det hvis du også kan vise frem prosjektet/produktet du har laget for kunden. I Mekke Publisering kan du nå enkelt laste opp bilder fra prosjekter i hvert sitt album og skrive info til hvert prosjekt og bilde om hva som er gjort. Du kan også tagge hvert album slik at kunden kan velge hva slags type prosjekter som skal vises. Dette er også en fin måte å få inn aktuelle ord og uttrykk på nettsiden som Google kan indeksere (søkemotoroptimalisering). 

Se eksempler og klikk på knappene øverst som gir deg oversikt over det du vil se : Malermester Martin Uggedal AS, Kaupang Møbler, Mekke Media

Ta kontakt for hjelp med å få dette på plass på dine nettsider. 

Erling Holst-Larsen

Daglig leder, Mekke MediaDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn