Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Nettsted med flere språk

Markedsføring, Mekke-tips

28. februar 2022

Velkommen på flere språk
Velkommen på flere språk

Med Mekke Media kan du få en automatisk oversettelse av nettstedet ditt. Eller du kan oversette manuelt og lage flere språkversjoner av nettstedet ditt.

Har du utenlandske kunder? Eller kanskje noen av dine norske kunder benytter et minoritetsspråk? Mekke Media kan hjelpe deg å få bedre kontakt med kundene. Språk kan være superviktig.

Automatisk løsning med Google

Den enkleste løsningen er å legge inn et valg der kundene kan velge sitt eget språk i en liten Google-boks. Vips, så oversettes hele nettstedet kun for denne ene kunden der og da.

Vi har selv lagt inn en slik Google Translate-boks øverst på pub.mekke.no, ta gjerne en kikk på den og test ulike språk.

Du kan nå enkelt legge en tilsvarende legge en slik boks øverst på dine nettsider ved å krysse av for det i publiseringsverktøyet under Innstillinger, Sidemal. 

Du kan også ordne dette selv ved å følge vår bruksanvisning.

Manuell løsning – nettstedet ditt kan veksle mellom flere språk

Selv om Googles automatiske oversettelse er blitt god de siste årene, kan det hende det er spesielle ord og uttrykk du gjerne vil sikre blir oversatt akkurat slik du ønsker. Da kan du droppe Google-boksen og heller oversette selv eller få noen til å oversette for deg.

Når du så har to språkutgaver av teksten, eller flere, kan du i publiseringsverktøyet velge de språk du ønsker å vise og legge inn tekstene på nettsidene. Det blir da opprettet flagg som kunden kan trykke på for å velge språk, for eksempel engelsk, fransk eller norsk. 

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker hjelp eller mer info om dette. 

Du kan også ordne dette selv ved å følge vår bruksanvisning.

Vennlig hilsen
Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke MediaDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn