Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Skylagring

Produktinfo

26. oktober 2018

Skylagring
Skylagring

Skylagring er en tjeneste der du lagrer data ved å overføre dem over Internett til et eksternt lagringssystem som vedlikeholdes av en tredjepart. Det finnes hundrevis av ulike skylagringssystemer. Du kan lagre forskjellige type filer slik som PDF, Word, Excel, bilder, videoer og andre personlige filer.

Det er flere som tilbyr skylagring men mest kjente er OneDrive og Sharepoint fra Microsoft, Dropbox og Google Drive.

Fordeler med skylagring:

  • Få tilgang til filer hvor som helst.
  • Del filer og samarbeid på dokumenter med hvem som helst i eller utenfor organisasjonen.
  • Beskytt bedriftsdata.
  • Enkelt å finne filer.
  • Muligheter for å hindre tap av data.

Hvorfor velge Microsoft skylagring tjenester (Onedrive og Sharepoint) over andre f.eks. Dropbox, Google drive osv.:

Man får skylagring uten ekstra kostnader (OneDrive/Sharepoint) hvis man kjøper Microsoft Office Business/Enterprise abonnement. Nesten alle bedrifter bruker eller har Microsoft Office produkter (Word, Excel, PowerPoint) derfor vil du ved kjøp av et Business- eller Enterprise-abonnement ha Officepakka, Exchange e-post og gratis skylagering.

Mer info om Microsoft Office abonnementer.

Redigering av filer (Word, Excel, PowerPoint) kan også gjøres i nettleser med alle funksjoner som du har på din lokale PC/Mac. Du kan f.eks. enkelt logge inn fra hvor som helst for å redigere Word-filen uten at du har filen på lokal pc eller har Word applikasjon installert.

I tillegg kan du koble OneDrive og Sharepoint til Filutforsker slik det er enkelt å laste opp eller redigere filer.  

Skylagering i Microsoft office365:

Office365 Sharepoint/OneDrive gir deg mulighet for å lagre data i skyen. Du får også 1000 GB fillagring i skyen for hver bruker i OneDrive og 1000 GB fillagring i skyen for organisasjonen i Sharepoint.

Forskjell mellom Sharepoint og OneDrive:

Sharepoint er lagringsplass for hele organisasjonen og OneDrive lagringsplass for hver bruker i organisasjonen. Det betyr at hva du lagrer i Sharepoint deles med alle i organisasjonen; i OneDrive har derimot hver bruker sin egen lagringsplass og ingen andre kan se/redigere den så lenge brukeren ikke selv deler det.

Skylagring av e-post. 

De viktigste dataene du har ligger kanskje i din e-post, og hvis du har den hos oss er er den allerede sikret med backup på vår server, så sant du har satt den opp på vanlig måte med IMAP og ikke POP3. Hvis du har et gammelt oppsettoppsett med POP3, anbefaler vi at du endrer det til IMAP som også gjør at du kan synkronisere e-posten mellom forskjellige enheter. (Se riktig oppsett av e-post her)

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe eller ønsker å bestille abonnement.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn