Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hvorfor det er viktig å ha antivirusprogram på datamaskinen?

Sikkerhet

3. juni 2024

Hvorfor det er viktig å ha antivirusprogram på datamaskinen?

Hovedformålet med et antivirusprogram er å beskytte datamaskinen mot virus og malware. Virus er skadelig programvare som kan infisere systemet ditt, skade filer, og i verste fall gjøre maskinen ubrukelig. Andre typer angrep kan også stjele sensitiv informasjon, spionere på deg, og åpne bakdører for hackere.

Antivirusprogrammer skanner regelmessig datamaskinen for trusler og fjerner dem før de kan gjøre skade.

Forebygging av identitetstyveri

Mange typer malware er designet for å stjele personlig informasjon, som brukernavn, passord, kredittkortnummer og andre sensitive data. Dette kan føre til identitetstyveri, som kan ha alvorlige økonomiske og personlige konsekvenser. Et godt antivirusprogram vil oppdage og blokkere forsøk på å stjele denne typen informasjon.

Brannmur og sikkerhetsoppdateringer

Antivirusprogrammer er imidlertid bare en del av en omfattende sikkerhetsstrategi. En brannmur er et annet viktig verktøy som fungerer som en barriere mellom datamaskinen og internett, og kontrollerer trafikken som går inn og ut av systemet. Dette bidrar til å forhindre uautoriserte tilkoblinger og beskytter mot eksterne angrep.

I tillegg er det viktig å holde operativsystemet og alle programmer oppdatert.

Sikker surfing og e-postbeskyttelse

Phishing-angrep, der kriminelle prøver å lure brukere til å oppgi sensitive opplysninger gjennom falske e-poster eller nettsteder, er en annen betydelig trussel. Antivirusprogrammer med innebygd phishing-beskyttelse kan identifisere og blokkere slike forsøk, og dermed beskytte brukeren mot å falle for svindel.

Et lagvis forsvar

En effektiv sikkerhetsstrategi innebærer et lagvis forsvar som kombinerer flere sikkerhetsverktøy. Dette inkluderer antivirusprogrammer, brannmur, regelmessige sikkerhetskopier, kryptering av sensitive data, og sikkerhetsbevissthet hos brukerne. Ingen enkel løsning kan gi fullstendig beskyttelse, men ved å bruke flere lag av sikkerhet kan man redusere risikoen betydelig.

Hva slags sikkerhet fikk du fra PC-butikken?

Butikken som du kjøpte datamaskinen av, har ganske sikkert lagt inn noe sikkerhet. Men det kan være at abonnementene på antivirus og annen sikkerhet har stanset opp. Sett av en halvtime til å finne ut av hvordan maskinen din er sikret.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn