Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Få statistikk om dine nettsider

Mekke-tips

20. januar 2024

Google Analytics gir info om dine nettsider
Google Analytics gir info om dine nettsider

Selv om du bare har en enkel presentasjon av din bedrift på dine nettsider, vil Google Analytics gi interessant info. F.eks antall og oppførsel til besøkende, trafikkilder, sidepopulæritet, avvisningsrate, og brukerengasjement for å forstå og forbedre nettstedets effektivitet og markedsføringsstrategier.

Du finner en brukerveiledning på hvordan du selv enkelt kan installere Google Analytics (G4) i Mekke Publisering her.

Her er litt mer detaljer om hvilken statistikk Google Analytics gir deg: 

  1. Besøkende (Brukere) og Økter: Disse grunnleggende målingene gir deg en oversikt over hvor mange mennesker som besøker nettstedet ditt (unik brukere) og hvor ofte (økter).

  2. Trafikkilder: Å forstå hvor trafikken kommer fra (f.eks. organisk søk, direkte, sosiale medier, henvisninger) er kritisk. Dette hjelper deg med å identifisere hvilke markedsføringskanaler som er mest effektive for å tiltrekke besøkende.

  3. Sidevisninger og Populære Sider: Dette viser hvilke deler av nettstedet ditt som er mest populære. Det gir innsikt i hvilket innhold som engasjerer besøkende mest.

  4. Bounce Rate (Avvisningsfrekvens): Dette måler prosentandelen besøkende som forlater nettstedet ditt fra inngangssiden uten å samhandle. En høy avvisningsrate kan indikere at innholdet ikke møter besøkendes forventninger eller at nettstedet har brukervennlighetsproblemer.

  5. Gjennomsnittlig Øktvarighet: Dette gir en indikasjon på hvor lang tid besøkende tilbringer på nettstedet ditt. Lengre økter kan tyde på større engasjement.

  6. Brukeratferd og Flow: Brukeratferdsstatistikker som "Atferdsflyt" kan gi innsikt i hvordan besøkende navigerer gjennom nettstedet ditt, noe som kan hjelpe med å forbedre brukeropplevelsen og nettstedets layout.

  7. Geografisk Lokasjon: Å vite hvor dine besøkende er lokalisert geografisk, kan hjelpe deg med å tilpasse innholdet ditt og markedsføringsstrategier mer effektivt.

  8. Mobil versus Desktop Trafikk: Med stadig flere mennesker som bruker mobile enheter, er det viktig å forstå hvordan nettstedet ditt presterer på forskjellige enheter.

  9. Konverteringsmål: Selv om du ikke har en nettbutikk, kan du fortsatt spore konverteringer. Dette kan være handlinger som å fylle ut et kontaktskjema, abonnere på et nyhetsbrev, eller nedlasting av materiell. Dette gir verdifull innsikt i hvor effektivt nettstedet ditt oppmuntrer til ønskede handlinger.

  10. Sidehastighet og Ytelsesrapporter: Sidehastighet påvirker både brukeropplevelsen og søkemotoroptimalisering. Ytelsesrapporter kan hjelpe deg med å identifisere og rette opp eventuelle problemer som påvirker nettstedets lastehastighet.

For små bedrifter er det viktig å fokusere på disse nøkkelstatistikkene for å forstå brukernes adferd og forbedre nettstedets effektivitet. Disse innsiktene kan hjelpe med å guide beslutninger om markedsføring, innholdsstrategi og nettstedsoptimalisering.

Ta gjerne kontakt med oss for hjelp med Google Analytics i Mekke Publisering.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn