Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Her finner du gratis bilder og illustrasjoner på nettet

Markedsføring

14. mars 2023

Her finner du gratis bilder og illustrasjoner på nettet

Å bruke høykvalitetsbilder kan gjøre en stor forskjell i markedsføringen av små bedrifter, spesielt når det gjelder å tiltrekke seg kunder på sosiale medier eller på nettstedet. Det er flere gratis-tjenester for bilder som små bedrifter kan dra nytte av. Her er noen av de beste alternativene:

  1. Pixabay tilbyr også et stort utvalg av bilder, inkludert vektorgrafikk og illustrasjoner. De har også en funksjon for å søke etter bilder med bestemte farger, som kan være nyttig når du prøver å matche bildene med merkevaren din. Pixabay krever at du oppretter en konto for å laste ned bilder.
  2. Unsplash er en av de mest populære tjenestene for gratis bilder. Det har et stort utvalg av bilder i høy kvalitet og er enkel å bruke. Du trenger ikke engang å registrere deg for å laste ned bildene. Unsplash oppdateres jevnlig med nye bilder, og det finnes et bredt utvalg av kategorier å velge mellom.

  3. Pexels tilbyr også et stort utvalg av bilder i høy kvalitet. De har også videoer og animasjoner. Pexels har en søkefunksjon som gjør det enkelt å finne det du leter etter, og du kan også sortere bilder etter popularitet eller dato.

  4. StockSnap.io har et stort utvalg av bilder og enkel nedlasting uten å registrere seg. De har også en praktisk funksjon for å søke etter bilder med Creative Commons-lisenser, noe som betyr at du kan bruke bildene gratis, selv i kommersiell sammenheng.

  5. Gratisography tilbyr unike og kreative bilder som skiller seg fra det vanlige. Bildene er tatt av fotografen Ryan McGuire, og han legger til nye bilder hver uke. Det er en enkel nettside å navigere på, og du kan laste ned bildene uten å registrere deg.

  6. Burst (fra Shopify) tilbyr bilder spesielt for e-handel og småbedrifter. Bildene er tatt av Shopify sin interne fotografer, og du kan bruke dem fritt til å markedsføre butikken din. De har også en funksjon for å laste ned en pakke med bilder som passer til bestemte bransjer.

  7. Freepik tilbyr ikke bare bilder, men også vektorgrafikk og illustrasjoner. De har et stort utvalg av designelementer som kan være nyttige når du lager markedsføringsmateriell, for eksempel logoer og ikoner. Freepik krever at du krediterer dem når du bruker bildene deres.

  8. Canva tilbyr ikke bare et stort utvalg av gratis bilder, men også et verktøy for å designe markedsføringsmateriell. 

  9. Free Nature Stock Hvis du leter etter flotte og høyoppløselige bilder av natur til nettsiden din, er Freenaturestock.com det ideelle stedet. Her finner du en imponerende samling av royaltyfrie bilder og videoer som viser naturens skjønnhet, enten det er trær, blomster, landskap, dyr eller til og med rommet.
  10. BucketListly Blog - Her kan du utforske et omfattende utvalg av reisebilder fra globale destinasjoner. Her kan du enkelt filtrere bilder fra steder som Thailand, Dubai, Sentral-Asia og forskjellige europeiske land. I tillegg kan du oppdage fantastiske fotografier som viser naturens skjønnhet, byområder og vakre steder for fotturer rundt om i verden. Nettstedet tilbyr over 10 000 gratis bilder, som du fritt kan bruke i henhold til dine ønsker.

Husk at ikke alle bilder på disse nettstedene er gratis, og noen kan brukes ved f.eks. å skrive hvem som har har tatt bildene. 

Ta gjerne kontakt med oss på info@mekke.no hvis du ønsker hjelp med å finne bilder (og tekst) til dine nettsider. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn