Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Nye verktøy i publiseringsplattformen

Mekke-tips

28. november 2017Dette er nytt i vår publiseringsplattform Mekke Publisering:

  • Tidsinnstilling av blogginnlegg
  • Tags og kategorier i blogginnlegg
  • Lenke til enkeltartikler fra editoren

Bestemme dato for publisering

Når du har skrevet ferdig en artikkel, kan du nå bestemme at den skal publiseres automatisk senere, for eksempel om noen dager eller uker. Slik kan du gjøre alt klart før du drar på ferie eller dere skal ha en kampanje i mange kanaler.

Du kan for eksempel ha en ukes kampanje der du gir løfter om dagstilbud. Hver dag legges det automatisk ut et nytt tilbud, det har du gjort klart på forhånd. Så kan du for eksempel i sosiale medier lokke folk over til hvert enkelt dagstilbud på nettsidene dine. Hva med å lage en slags advendtskalender med julegavetips? Eller kanskje påskequiz? Eller før-sommerferien-tilbud?

Det er uansett kjekt å ha muligheten til å legge artikler klar til publisering.

Gi artiklene tagger

Menystrukturen din kan ikke fange opp alle behov som leserne dine har. Med tagger og kategorier kan leseren selv velge hvilke typer artikler som skal vises.

Kategorier og tagger vises i mindre skrift nedenfor overskriften i artikkelen som kunden din leser. Det er du som bestemmer hva kategoriene og taggene skal hete.

Skjermbilde som viser hordan man legger inn tagger.

Eksempel: Du selger produkter man bruker på fritiden. Da kan du for eksempel ha en kategori som heter «Utendørs» og en annen som heter «Innendørs».

Skriver du om et produkt utendørs, slik som sykler, setter du på kategorien «Utendørs». Trykker kunden på kategorien «Utendørs» rett nedenfor overskriften, vises alle artikler som handler om utendørsprodukter.

I tillegg kan du sette på tagger. Hekte på taggen «Sykkel» i alle artikler der du nevner sykler.

Du vet ikke på forhånd hva leseren er på jakt etter. Med kategorier og tagger hjelper du leseren å finne frem på sidene dine. Du kan rett og slett oppnå økt salg ved å sette på kategorier og tagger.

Kategorier er noen få hovedområder som de aller fleste artikler kan legges inn under. Tagger er mer detaljorientert.

Har du ikke tid til å ta jobben med å sette på kategorier og tagger, kan vi i Mekke gjøre en innsats. Det er ikke slik at du er nødt til å ha kategorier og tagger, men det hjelper som sagt leserne, spesielt på nettsteder der det er mange artikler.

Lenke til enkeltartikler fra editoren

Når du skriver en artikkel, skal du kanskje i teksten lage lenke til en annen side på weben din. Nå er det en enklere løsning for dette. Du klikker på en liste for interne sider og velger hvilken side du skal lenke til.

Skjermdump som viser hvordan man lenker internt.

Legg inn liste av artikler

Når du i en artikkel skal legge inn en liste over artikler som er av samme kategori, kan du velge hvor mye av hver artikkel som skal vises i listen. Du kan skru bildene av eller på og du kan velge hvor mange ord fra hver artikkel som skal vises.

Skjermdump som viser hvordan man legger inn lister av artikler.

I tillegg kan du nå velge om formateringen fra artiklene skal vises i listen.

Det samme gjelder også for sider (se sideeditoren).

Så da er det bare å sette gang med nye grep som kan øke salget eller forbedre kommunikasjonen. Har du publiseringsplattformen vår, kan du lese mer på våre hjelpesider.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn