Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Artikler

Hva skjer når e-post forsvinner?

E-post

4. februar 2020

Vi blir ofte spurt om e-poster som ikke blir mottatt eller kommer frem til mottager. Her er en liste over hva som kan være grunnen 

Her finner du litt info om hvordan du kan hvitliste avsendere

Her en en sjekkliste for feilsøking av e-post. 

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål rundt dette. 

Hvorfor mottar jeg ikke e-post?

E-post

6. februar 2019

Det er alltid kjedelig å gå glipp av e-poster fra venner og kontakter man ønsker å motta e-poster fra. Hos noen leverandører kan spamfilter være litt vel strenge slik at fakturaer eller viktige mail fra dine kontakter ikke kommer frem. Da kan det være greit å overstyre spamfilteret og "godkjenne avsendere" i systemet. 

Det er ikke alle steder det er mulig, men vi har laget en liste over de største og vanligste mailtjenestene og hvordan du kan ordne det der.

Her kan du også lese en artikkel om hva som kan være andre grunner til at e-post ikke kommer frem. 

Feilmelding ang. sertifikat på e-post

E-post

12. september 2018

I forbindelse med oppdatering av SSL-sertifikat for vår mailserver, har flere fått opp feilmeldingen: 

"Kan ikke verifisere tjeneridentitet"

Dette skyldes at man tidligere kunne bruke eget domenenavn for mailserver i mailoppsettet. Det er dessverre ikke lenger mulig. 

For å rette feilen må man inn i mailoppsettet og endre inn- og utgående mailserver til mail.mekke.no. 

Her finner du oversikt over oppsett for ulike enheter og apper

Slik kommer du i gang med nyhetsbrev

E-post, Markedsføring

11. januar 2018

Selg mer med nyhetsbrev

Det er mye lettere å selge mer til eksisterende kunder enn å få tak i nye. Lager du gode nyhetsbrev, skaper du også sterkere bånd mellom deg og kundene. Mekke Media hjelper deg gjerne i gang med å sende ut nyhetsbrev og tilbudsbrev.

Bruk for eksempel systemene Mailchimp eller Getdrip som begge finnes i gratisversjoner. På nettsidene dine lager du så påmelding til nyhetsbrev, da havner e-postadressene automatisk inn på en liste. Hent gjerne også ut kundenes e-postadresser fra regnskapssystemet og last dem inn i listen. Skriv tekst, legg inn bilder og trykk send.

Det kan lønne seg å ikke ha den fulle teksten i nyhetsbrevet. Lag en lenke videre til artikkelen som ligger på weben din. Slik leder du kunden nærmere et salg.

Lag gjerne en årsplan med ideer til nyhetsbrev slik at du sender ut i tide før de ulike sesongene.

Systemene ligger som nettbaserte tjenester og det er lett å komme i gang. Vi kan hjelpe deg å bruke dem til å sende ut nyhetsbrev. Vi kan også hjelpe deg med ideer, tekst og bilder, og tar betalt pr time vi hjelper deg. Eventuelt kan du be om en fast pris for et prosjekt.

Bruk Mailchimp for å sende ut nyhetsbrev og tilbud

Mailchimp har en gratis versjon av sitt nyhetsbrevsystem. Der kan du ha opp til 2.000 kunder/e-postadresser med mulighet til å sende ut 12.000 e-poster i måneden. Har du flere kunder enn det, må du ut med enten 10 dollar i måneden (omkring 90 kroner) eller 199 dollar i måneden (omkring 1800 kroner), det spørs hva du krever av systemet.

Mailchimp er lett å bruke, du ledes videre steg for steg frem til du trykker på send-knappen. Etterpå får du se statistikk over hvor mange som åpnet brevet og hvilke saker som var populære.

Eller bruk Getdrip til å sende ut tilbud og nyheter

I gratisversjonen av Getdrip kan du ha 100 kunder/e-postadresser. For 41 dollar i måneden (omkring 360 kroner) kan du ha 2.500 kunder. For 83 dollar kan du ha opp til 5.000 kunder. Betalingen skjer årlig.

Mange muligheter for nyhetsbrev

Andre systemer for nyhetsbrev er for eksempel Mailmojo som tar 149 kroner pr måned for 500 kontakter eller Make Newsmail som tar 500 kr pr måned for 500 kontakter. Du finner mange flere på nettet. Prisene på de ulike systemene varierer for eksempel med hva som ellers tilbys. Make Newsmail har for eksempel et arkiv med bilder som du kan bruke, med Make er du for øvrig ikke langt unna å kunne sende ut SMS-er til kunder eller å lage julekalender.

Norsk lov og nyhetsbrev

Du kan ikke sende nyhetsbrev til hvem du vil. Kort sagt må mottakerne enten være dine kunder eller så må de ha meldt seg på nyhetsbrevet frivillig. Og uansett må mottakerne ha anledning til å si nei takk til flere nyhetsbrev.

Når du bruker et proft system som sender ut nyhetsbrev, vil det passe på at de som melder seg av, blir fjernet fra listene.

Mekke Media hjelper deg i gang

Si fra hva du ønsker hjelp til. Vi kan for eksempel hjelpe deg gjennom det første nyhetsbrevet, så ligger alt til rette for at du sender ut de neste. Eller vi kan hjelpe deg å lage påmelding til nyhetsbrev på weben din. Eller vi kan ta oss av alt og sende ut alle nyhetsbrevene for deg.

Ta gjerne kontakt med oss om dette!

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

Reklame via e-post: Du kan ikke sende til hvem du vil

E-post, Markedsføring

11. januar 2018

I Norge kan du ikke sende e-post-reklame til hvem du vil. Her er reglene:

Lovlig å sende til sine egne kunder

Betingelser

 • Bedriften som sender ut reklamen, må ha mottatt e-postadressen i forbindelse med salg.
 • Ny reklameutsendelse på e-post må gjelde bedriftens egne varer.
 • Kunden må også få mulighet til å melde seg av. 
 • Det samme gjelder meldinger på mobiltelefon.

Lovlig å sende til alle som har sagt ok til å motta reklame eller nyhetsbrev

Betingelser

 • Mottakeren må ha gitt forhåndssamtykke, for eksempel på en nettside der personen har sagt ja takk til nyhetsbrev.
 • Personen må få anledning til å melde seg av.
 • Samtykket må være helt frivillig, man kan ikke koble samtykket til noe annet, for eksempel adgang til nettbutikk.
 • Samtykket må også være i form av en aktiv handling, det er ikke lov å lure folk med en ferdig utfylt avkrysning som er vanskelig å se.

Lovlig å sende til alle generiske e-postadresser

Betingelser

 • Man kan ikke sende til fysiske personer, e-postadressen må ikke være et personnavn slik som peter@mekke.no, men det må være en avdeling i bedriften, slik som sykkelutleie@mekke.no eller gjelde hele bedriften slik som post@mekke.no.
 • Forbrukerombudet skriver: «Forbudet gjelder også selv om en fysisk persons e-postadresse er registrert som kontaktadresse til et foretak i Brønnøysundregisteret eller i et annet firmaregister.»

Reglene gjelder ikke pengeinnsamlinger

 • Ifølge Forbrukerombudet gjelder reglene også for idrettslag og lignende som selge lodd eller varer for å tjene penger.
 • Reglene gjelder derimot ikke hvis man samler inn penger til andre.
 • Også markedsundersøkelser og spørreundersøkelser slipper unna reglene. Men det hjelper ikke å kalle utsendelsen «spørreundersøkelse» hvis den egentlig inneholder salgsargumenter mellom linjene.

Markedsføringsloven paragraf 15

Markedsføringsloven paragraf 12

Nye personvernregler våren 2018

EU får nye personvernregler våren 2018 – også kjent som GDPR. Regelsamlingen er så lang som en halv roman – 49.000 ord. En norsk oversettelse av GDPR.

Kom i gang med nyhetsbrev og tilbud på e-post

Mekke kan hjelpe deg å komme i gang med e-post-reklame og nyhetsbrev. Vi kan også sende ut for deg. 

Ta gjerne kontakt med oss om dette!

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke Media

Spam - hva, hvor, hvorfor

E-post

24. oktober 2016

 • Hva gjør vårt spamfilter?
 • Hvor havner spam?
 • Hvorfor får kanskje nettopp du mye spam?
 • Hva kan du gjøre for å få mindre spam?

Se oppdatert info om spam her

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn