Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva kan kunstig intelligens (AI) hjelpe deg med?

Markedsføring

16. mars 2023

Hva kan kunstig intelligens (AI) hjelpe deg med?

Det er har vært en del saker om kunstig intelligens (AI) den siste tiden. Det blir ofte fokusert på negative sider, som at elever kan jukse på prøver og at noen tjenester misbruker grafikk og bilder som den finner på nettet. Men hva kan AI gjøre for deg som driver et lite firma i Norge? Ganske mye! 

ChatGPT

Det var bare et par måneder siden jeg begynte å bruke ChatGPT og nå har det allerede daglig blitt et naturlig hjelpemiddel for meg . Noen ganger kan tjenesten direkte gi meg svar på det jeg lurer på, men ofte kan leder den meg videre til hvor jeg bør søke. Man skal selvfølgelig være skeptisk til svarene man får, på samme måte man må være kritisk mye av det man finner på nettet.

Hva er forskjell fra et vanlig Google-søk?

Når du googler får du opp en liste med treff som kan være aktuelle, men når du spør ChatGPT kan du direkte få svaret (som i utgangspunktet er hentet fra flere av de samme treffene) slik at du slipper å lese gjennom flere nettsider for å finne det som er relevant for deg. Utfordringen når du Googler, er at du ikke alltid vet hva du skal søke etter. Med ChatGPT kan du forklare hva du er ute etter med hele setninger. Hvis du ikke får svaret du er ute etter kan du presisere videre og legge inn flere kriterier som gir deg bedre svar.

Her er eksempler på ting ChatGPT har hjulpet meg med: 

  • Tekst til en presentasjon av et firma. Jeg forklarte hvilke tjenester og produkter bedriften leverte, og ba den utifra det lage en tekst. Denne kunne jeg justere litt og bruke etterpå. 
  • Hvordan kan jeg integrere en Instagram-feed på nettsiden? Fikk et svar som jeg etterpå kunne Google på og jobbe videre med.
  • Jeg sendte videre et kundespørsmål om en Microsoft-tjeneste som jeg fikk et godt svar på og kunne bruke videre til kunden sammen med egne forslag.
  • Jeg ønsket å gå igjennom teksten til våre vilkår og ba den komme med forbedringer. Det meste var svært nyttig. 
  • Hva er html-koden for å legge inn en grønn knapp på en webside? Ut kom en ferdig kode som kunne limes inn i Mekke Publisering.

Hvordan kan AI hjelpe deg med en reklametekst?

Her har Sjur (som jobber med tekst og søkemotoroptimalisering hos oss) skrevet om hvordan du kan få hjelp av kunstig intelligens til å skrive en reklametekst

Ta gjerne kontakt på info@mekke.no hvis du har videre spørsmål til denne teksten eller trenger hjelp til å utforme tekst til dine nettsider.

Vennlig hilsen

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke MediaDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn