Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Tenk sikkerhet nå!

Diverse

6. april 2017

Hengelås
Hengelås

Det er vanlig å tenke «det skjer ikke meg» - og det har nok også ofre for bl.a ransomware tenkt før de plutselig sitter med «skjegget i postkassa». Vi har en tendens til å utsette å gjøre ting som ikke har direkte innvirkning på livet vårt, men vil du gjøre en god investering i firmaet ditt er det lurt å tenke sikkerhet nå. 

Når skaden er skjedd kan det fort bli dyrt, men hvis du gjør noe  kan du slippe å være den som får ødelagt opptil flere arbeidsdager pga. at kjeltringer har tatt kontroll over ditt datautstyr med ransomware. Se artikkel fra Aftenposten her og fra Computerworld her om firmaer som har blitt helt satt ut av spill pga dette. 

Vi har nå blitt forhandler for Eset Antivirus fordi det er et av de beste antivirusprogrammene på markedet. Det beskytter din datamaskin mot trusler som virus, trojan, spionprogram, worm, rootkit og mange mer. Det er enkelt å installere selv, men vi kan også gjøre det for deg via fjernstyring av din maskin. Ta gjerne kontakt for hjelp med dette

Her er en liten liste over noen ting du bør tenke over ang. datasikkerhet i ditt firma: 

  • Ha et godt antivirusprogram installert på ditt datautstyr. 
  • Ha alltid en fersk backup av dine data, enten lokalt eller på nettet. 
  • Unngå å ha for enkle passord som lett kan hackes. Her kan du endre passord hos oss
  • Pass på at ikke passord til din epost blir lagret ved bruk av webmail på PC´er du låner
  • Ikke klikk på vedlegg fra avsendere du ikke kjenner. 
  • Ved å sjekke avsenderadresse på eposter kan du se om det virkelig er fra den som oppgir å være avsender. 
  • Ikke gi ifra deg opplysninger på websider som ikke er sikret. (Du får nå gratis SSL på dine nettsider hos oss)
  • Ha alltid installert siste versjon av operativsystem og programvare.
  • Vær rask med å skifte passord på tjenester hvis du tror at noen har hacket seg inn på tjenester du bruker, og kjør deretter en grundig viruskontroll på din maskin. 
Det kommer stadig nye trusler mot datasikkerhet til bedrifter. Her kan du lese en kronikk fra Karianne Myrvold i Trend Micro  om hva hun tror kan være de største truslene fremover
Husk at hvis noen får tilgang til din epost-konto eller filer trenger du ikke å merke det direkte. Det vanligste er at hackede epost-kontoer blir misbrukt til å sende ut spam, men det finnes også kriminelle som også bruker infoen til å spionere på hva som skjer i bedriften for å utnytte den tillit som f.eks. er mellom en leder og en ansatt som har tilgang til å overføre penger. 
Håper du ikke ble skremt av dette, men at det fører til at du gjør de små tingene som øker din sikkerhet og sparer deg for mye bekymringer i fremtiden. 

Erling Holst-Larsen, Østfold Internett (Mekke Media)


Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn