Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Bruk mer bilder!

Markedsføring, Mekke-tips

22. februar 2018

Bruk mer bilder!

Nå som vi alle har smarttelefoner er det enkelt å få fine bilder uten å være proffe fotografer. De fleste klarer også å få bilder som er gode nok for firmaets nettsider. 

Et bilde kan si mer enn tusen ord, og det kan gi et godt førsteinntrykk som gir deg lyst til å lese teksten det står i sammenheng med. Jeg ser at det på mange nettsider blir brukt clipart og illustrasjonsbilder som kan kjøpes eller lastes ned gratis fra f.eks. Pixabay. Noen ganger funker det bra, men det kan fort bli kjedelig og intetsigende.

Jeg sier ofte til kunder at de bør ha mennesker på bilder som brukes på nettsider, og helst bilder av de som faktisk jobber der. Det gjør nettsidene mer personlige og varme, og i mange tilfeller er det jo det eneste stedet kunder kan se de som jobber der da det meste går på e-post og telefon. 

Vi har i den siste tiden jobbet med at det skal bli enklere å presentere bilder i Mekke Publisering. Som nevnt før kan du nå enkelt legge inn headerbilder eller bildevekslinger, som er store bilder som vises rett under menyen på nettsiden. Du har også mulighet å sette inn bildekaruseller der du ønsker på vanlige sider og i artikler/blogg. Hvis du har mange bilder som skal vises (f.eks. fra et prosjekt), kan de legges i et album hvor brukeren kan se og bla igjennom disse på forskjellige måter.

Bedre bildefunksjoner i Mekke Publisering

Vi har nå oppgradert bildefunksjonene slik at de er enklere å jobbe med. En viktig oppdatering er at du nå slipper å tenke på bildeoppløsning (mb) da dette automatisk optimaliseres. Du kan altså laste opp orginalbilder i full oppløsning, og bildene vil skaleres ned etter behov ved visning. 

Det kan være greit å lese gjennom våre nye bruksanvisninger, selv om skjermbildene i publiseringsverktøyet er ganske selvforklarende.
Les om mediabibliotek, om bildegalleri og om headerbilde (et stort bilde øverst på nettsiden)

Blir du forvirret forskjellige bildedefinisjoner finner du en oversikt her.

Ta gjerne kontakt med oss om dette!

Erling Holst-Larsen
Daglig leder, Mekke MediaDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn