Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kom i gang med nettbutikk

Mekke-tips

24. mai 2018

Kom i gang med nettbutikk

Selg varer mens du sover – en nettbutikk er alltid åpen. Som Mekke-kunde er du allerede vant med å lage nettsider i Mekke. Nettbutikken vi tilbyr, er integrert i systemet slik at du kjenner igjen måten å jobbe på.

Slik kommer du i gang med nettbutikk
Nettbutikk består av to elementer:

  1. Nettsider med bilder og sorteringer av produktene
  2. Betalingsløsning

Kom raskt i gang
Følg vår huskeliste for etablering av nettbutikk (se lenke nederst). Det går noen dager før betalingsløsningen er godkjent. I mellomtiden kan du legge inn produkter, bilder og produktomtaler.

Gi nok info til kundene

Når du oppretter en nettbutikk, er det viktig at du forklarer kundene hvilke betingelser du setter ved kjøpene. Utydelighet om dette er nemlig en av de viktigste årsakene til at kunder dropper å handle. Det er også viktig å gi god informasjon om betalingen. Du bør altså fortelle om angrerett, om garantier, om frakten er gratis eller ikke, og så videre. 

Videre er det slik at kundene ikke liker å måtte fylle ut mange felt, så det kan være lurt å gjøre det så enkelt som mulig for kunden å handle.

Hva kan du forvente?

I en nettbutikk er det kanskje 10 prosent av kundene som vil bestille noe. Halvparten av dem går til kassen. Men så kan de kanskje bli usikre på betingelsene, kanskje halvparten dropper ut i siste øyeblikk. Det betyr at for eksempel 2,5 prosent av de besøkende gjennomfører en handel. Arbeidet med å forbedre nettbutikken, tar aldri slutt:

Seks forhold som øker omsetningen i nettbutikken
1 Gode produkter til bra priser – i riktig sesong
2 Reklame på nettet som leder folk inn i nettbutikken
3 Søkemotoroptimalisert nettbutikk slik at folk finner butikken via Google
4 Oversiktlig nettbutikk med gode bilder og forklaringer
5 Enkel betalingsløsning
6 Oppfølging av kunder via nyhetsbrev

Rimelig løsning
For at du skal slippe unna med minst mulig utgifter, har vi lagt opp til at du selv bestemmer layouten i nettbutikken ut fra de malene vi har gjort klare. Du legger også selv inn produktene som du skal selge. Følg våre tekster med informasjon når du steg for steg kommer i gang med butikken.

Ønsker du at vi skal legge inn produkter for deg eller ordne noe med layouten, gjør vi det med timepris 790 kroner pluss mva.

Noen av finessene i nettbutikken
Her er noen av mulighetene i nettbutikken:

  • Sortere produktene i kategorier og underkategorier.
  • Vise varianter av hvert produkt, for eksempel ulike farger og størrelser med egne priser.
  • Vise prisene enten med eller uten mva.
  • Vise tilbehør eller andre produkter som hører til.
  • Kunden kan betale med kort, faktura eller Paypal.
  • Du kan også velge lagerstyring.

Har du allerede Mekke publiseringsløsning, ligger nettbutikkmuligheten inne allerede. Publiseringsløsningen inklusiv nettbutikk koster 187,50 kroner i måneden pluss mva (pris pr mai 2018). Skal du ha kun nettbutikk og ingen andre nettsider, blir prisen den samme.

Velg leverandør av betalingsløsning
Du kan velge mellom to leverandører av betalingsløsninger. Begge tilbyr at kunden din kan betale med ulike kort.

Den ene leverandøren heter Paypal. Har du ingen omsetning, er Paypal gratis. For hvert salg tar Paypal et gebyr som er 3,4 prosent pluss 2,80 kroner per innenlandstransaksjon. Selger du et produkt for 500 kroner, tar Paypal nesten 20 kroner. Selger du for 200 kroner, tar Paypal nesten 10 kroner.

Dette gjelder hvis omsetningen er under 20.000 kroner per måned. Gebyrene blir lavere hvis du omsetter for mer.

Uansett er dette en løsning der du får penger av kunden før du har rukket å pakke varene. Faktura kan være risikabelt, det er ikke sikkert kunden betaler.

Her kan du opprette bedriftskonto hos Paypal

Den andre leverandøren for betalingsløsning heter Dibs.
Etablering: 3000 kr
Månedspris: 350 kr
Transaksjonspris: 3 kr

Du kan opprette avtale med Dibs her

Har du 100 salg á 200 kroner hver i måneden, utgjør det en omsetning på 20.000 kroner. Da har du betalt 750 kroner til DIBS (300 kroner i transaksjoner pluss 350 i månedspris). Velger du Paypal som betalingsløsning, vil du i dette dette eksempelet ha betalt 960 kroner (680 + 280).

Ta kontakt med erling@mekke.no, så hjelper han deg videre med nettbutikk. Eller les mer her om Mekkes nettbutikkløsning.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn