Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

SEO i Mekke Publisering - trinn for trinn

Mekke-tips

25. mars 2021

SEO i Mekke Publisering - trinn for trinn

Jeg har nå laget en liten to-do liste til deg i prioritert rekkefølge for å jobbe med SEO. Står du fast så er det bare å ta kontakt

 • Tenk igjennom og sett opp en liste over hvilke ord og uttrykk du tror at dine aktuelle kunder bruker for å søke etter produkter/tjenester du leverer. Når man har jobbet lenge i en bransje er det ikke alltid lett å vite hvilke ord folk utenom bransjen vil bruke. Det finnes hjelpemidler for dette, som https://www.wordtracker.com/  eller søkeordplanleggeren fra Google som ligger under https://ads.google.com/  (der må du først logge deg inn)
 • Når du har funnet dine nøkkelord og uttrykk må disse bakes inn på dine nettsider:
  • Titler og URL på nettsiden - Ikke kall startside for hovedside, men bruk dine nøkkelord og uttrykk. 
  • I overskriften på nettsiden - Det hjelper ikke at du uthever eller fargelegger overskriften. Du må definere overskriften som «H1» slik at Google skjønner det. Ikke kast bort muligheten til å bli funnet ved å skrive "Velkommen til min nettside", men gå direkte på hva som er ditt hovedbudskap som du vil at kunden (og Google) skal se: "Tango AS lærer deg tango og vals i Drammen og Moss". 
 • Google bruker også filnavnet på bilder for indeksering, så kall ikke fila 123.jpg men tangoforto.jpg
 • Husk at Google ikke indekserer ord som ligger i grafikk, så ikke fall for fristelsen til å legge inn et bilde av din brosjyre e.l. 
 • Hvis du lager en ny nettside er det viktig at Google er informert om at denne siden eksisterer. Det gjør du ved å registrere nettsiden i Google Search Console: https://search.google.com/search-console

Trinn for trinn i Mekke Publisering

  • Innlogging til dine nettsider får du ved å klikke helt nederst på dine nettsider på «logg inn», velge «glemt passord» og skrive inn din e-postadresse (den som er oppført som hovedkontakt hos oss). Så kan du enkelt logge inn på samme sted og sette i gang.
  • Lag en god overskrift med dine nøkkelord, merk teksten, klikk på der det står "Avsnitt" i verktøylinja og velg Overskrift 1. Husk at det bare skal være en slik overskrift. Underoverskrifter merker du med Overskrift 2 osv. 
  • Før du henter inn bilder bør du skrive et beskrivende filnavn på disse (f.eks. ikke bilde2.jpg). Hvis du allerede har satt inn et bilde kan du velge iconet for sett inn/endre bilde,  trykke på iconet helt til høyre for der det står Lenke, Krysse av for aktuelt bilde, Trykke på behandle og endre navnHusk at hvis du endrer navn på et bilde som er i bruk så må du sette det inn på nytt igjen. 
  • Tittel på ditt nettsted kan du endre ved å klikke på Gå til adminpanelet, Velg Sidemal under Innstillinger og gå til feltet Tittel på websidene. Dette er tittel som vil komme på alle sider. Du bør også endre tittel på de enkelte sidene ved å gå til Innhold, Sider og velge den aktuelle siden. Der kan du endre tittel på toppen. I utgangspunktet vil tittelen du legger inn når du lager siden bli menypunktet i sidemenyen, men selv om du endrer tittelen vil menyen bli som før (og den kan evt. endres for seg i meny-redigeringen.

  Se også videoklipp her som forklarer hvordan du jobber med SEO i Mekke Publisering.

  Du kan også lese en generell artikkel om søkemotoroptimalisering og hvorfor det er viktig. 

  Vennlig hilsen 

  Erling Holst-Larsen, daglig leder Mekke Media  Del denne siden med andre!

  Share on FacebookShare on Twitter

  Personvernerklæring

  Logg inn